Родени през Март - тема 4

• 22 059
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Аз взех килимче 120 на180, като за момента не го разпъвам цялото, а го прегъвам и е около 120 на 100-110. Според мен по-лесно се чисти от пъзелите, защото е с гладка повърхност и няма да задържа прах. Купих оттук - https://teddytoys.bg/kilimcheta-puzel.html, има и малки варианти. Не са лоши, не са и ecoplay, но засега върши чудесна работа.

# 196
  • sofia
И ние взехме килимче 180х200 см от teddytoys - върши идеална работа. Дебело е 1 см, сгъва се супер лесно, почиства се лесно и аз съм спокойна, че няма да падне.

# 197
Аз съм с пъзел от Джъмбо, от големите плочки, които не са с вадещи се букви или елементи. Синът ми още си играе върху него, по-скоро детския кът му е върху него. Имам останали още няколко плочки, които сега ще си ги наредя в другата стая за малката.

# 198
Ние сме с килимчето морско дъно от Икея.

# 199
И ние сме с пъзел Wink Но не иска да стои върху него. Обръща се по корем и почва едно реване и теч на лиги и става страшно. Иначе е удобно , защото не се пързаля и се почиства лесно. Но на този етап не иска.

# 200
Момичета, всички бебчета ли минаха вече преглед вътрешни(коремни) органи?
Ние още не сме, утре ще попитам педиатърката за направление.
Стискайте палци, този път от Синфлорикса да нямаме прекалена отпадналост, че изпадам в тих ужас (нали след нея бяхме за няколко дни в Пирогов)
Ние сме с пъзел буквите килим (много са ми не симпатични) имахме преди и друг от джъмбо дисни с мики маус... Много красив но кучето го изяде.....Буквите обаче са хубава "изолация" за зимата да не му е студено на бебето...
Пак се запече малчо, утре и за това ще питам за момента се навива със зор да пие само от Лактана на Тофер, ако го запича обаче не знам... Тези дни трябва да се задействам със отбиването, че нещо се наплаших да не му прецакам пък неговата жлеза с лекарствата които пия...имам напредък де на 2 хранения пие по 100мл и гърдите не ми стават камък, за още една седмица ще остане само вечерното кърмене и за няколко дни и него да спра. Днес държа шишето той ме ближе по потника да търси гърда, мъчно ама... Това е.

# 201
Ели с теб сме Simple Smile. Кари още не е минала преглед за 6м с образната диагностика, кръв и урина, така че не си закъсняла. Тя е за 6м при нас ще е за 7м, защото бяхме на преглед на 9.08, а следващия ни е за 27 09 Simple Smile тогава ще взема и направление за очен лекар искан да я видят, защото аз имам проблеми с очите. А на ортопед ще си я заведа без направление.

Аз се чудех за пъзел, ама по натам, брат ми има ама каза че много мръсно събира м/у частите,  ще видим лидлския как е в София, ако много го събира ще минем на друг, за 40лв е добър вариант за мен Simple Smile (а и нямам никакъв опит).

# 202
  • sofia
Момичета, вие как ще ги обличате есента? Чудя се какви дрехи да купувам, тотално съм забравила как беше при баткото.

# 203
Тъй като днес беше по-хладно имах шанса да я облека в любимия ми тип тоалет - боди с цип (с дълги ръкави и крачоли) и качулка. Много е сладурско и лесно се съблича-облича.

Купила съм и доста панталонки от Sinsay, но като цяло ме притеснява ластика да не стяга на корема и рядко ще ги ползваме.

# 204
Аз напазарувах вече- комплекти блузи с памталончета, няколко по-тънки блузки, бпдита само с къс ръкав за сега, едно тънко якенце и елече. Мисля тези дни да поръчам и от пижамите на ХМ и това е за сега. Пазарувам от reserved, HM, LC waikiki , Next

# 205
Размислихте ме дали за пъзел или килимче сега 😄
При нас се оказа, че с направление мога да запиша чак след месец при детски нефролог. Ще трябва да помоля педиатъра за ново направление или да удължи старото Sad
И аз напазарувах за есента/зимата основно от летните намаления от ХМ и ЛС - пижамки, бодита, блузки, долници, гащеризончета, 2-3 комплектчета, даже и един сладък пуловер, средно дебело яке, тънко яке и др. Всичко онлайн, за съжаление нямам време и възможност за магазини. От ХМ взех пижамките от две части, но за всеки случай и 3 броя цели с копченца. Установих, че те са ми по-удобни за смяна на памперс в сравнение с тези с цип. Взех и топли гащеризончета с презрамки за навън/вкъщи като алтернатива на долници - именно с идеята да не стягат на коремчето. Не знам как ще се чувства с такива, ще видим. А долниците ако не ми харесат нося на шивач да смени ластика с по-дълъг.

# 206
  • София
Аз напазарувах вече- комплекти блузи с памталончета, няколко по-тънки блузки, бпдита само с къс ръкав за сега, едно тънко якенце и елече. Мисля тези дни да поръчам и от пижамите на ХМ и това е за сега. Пазарувам от reserved, HM, LC waikiki , Next

И аз пазарувам от същите магазини, но днес засякох в Лидл една позната майка с бебе беше тръгнала за бебешки бодита и аз да не остана по-назад, купих. 😂 По-тънки и по-еластични са от тези от Reserved и Next, малко наподобяват едни тънки бодита от Zara, които купувам по 5бр в комплект, с които почти си изкара лятото, защото бяха най-удобни и купих и следващия им размер. Иначе от намаленията в Reserved и H&M купих една торба по-плътни дрешки и едно есенно якенце за супер смешни пари. Имаше комплект 2бр бодита за 6лв-8лв и допълнителна отстъпка -20% за покупка над 40лв, дънки по 6-7лв и т.н.
Утре сутринта сме на нефролог при д-р Цанова, работи с НЗОК, има часове за няколко дни напред, може би седмица, над 2000 положителни оценки в Супердок, изглежда надеждна и имам приятелки, които са я посещавали и са доволни. 🙂

# 207
Моята девойка тръгна от морето само по боди, като се прибрахме и слязохме от колата, ситуацията беше бррр Joy

За есента ползвам пак дрехите на баткото - бодита с дълъг ръкав и панталонче, за  навън има еди космат/топличък суичър за над бодито. Повечето панталончета нямат ластик, защото тогава съм ги взимала от Лидл. Техните коланчета са с мек колан, който се адаптира спрямо височината на бебето, т.е. може да е изцяло разгънат за по-голямо бебе или на две за по-малко. Та ако търсите мек колан/без ластик техните обикновено са такива.

За нефролог и ние предния път бяхме при д-р Цанова, със смесени чувства съм. Оттогава доста нараснаха и смесените отзиви, явно наистина оставя такова впечатление. Та сега не съм решила още дали да ходим при нея, то и без това май часовете са й заети много напред, а и като че ли ми се иска да я сменя,та ще го мисля като дойде време.

# 208
За килиюче, поръчах от килимче. Бг. С бсткото имах пъзел, но много непрактичен ми беше За да изчистя под него. Сега поръчах от килимче бг, с пяна, сгъва се. Но още не съм го взела.
Дрешки накупих от лидл, много ми харесват. Имам от баткото, но като се приберем в София ще видя кое става и кое не.
На Матей му изби горно зъбче. Аз мажа долен венец, докато оня ден забелязах, че отгоре се белее. И вчера хоп, пробил. 😁 Някой с опит първо да излезнат горните резци?

# 209
Europa, при кой нефролог ще ходите? За месец напред са, защото са само 2ма във Варна. 🤦‍♀️ Нашата докторка ме предупреди и ми каза да й звънна да пусне направленията, когато имам час. От няколко дни й звъня и не успявам да се свържа... иначе сме след 2 седмици при Ганева.
Аз дрешки за момента няма да купувам имам ужасно много от племенника и са толкова запазени - като нови. Те повечето са си и нови де. Ако има нужда от нещо ще взимам допълнително. Само от лидл взех спортно комплектче и чорапки.

Vesnik, при нас май горните искат да излизат. Изглеждат очертани, май е подут венеца и го гледам че там се чеше. Може и да си въобразявам.

Общи условия

Активация на акаунт