Родени през Март - тема 4

• 22 095
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
На нас май ще ни е зор този първи зъб... От както е заспал 3 пъти с рев се буди, натиска в устата зъбчето... Дано един ден да са му мъките... Днес беше сравнително ок, обаче сега...

# 286
И Мати има вече двебзъбчера, но отгоре. 😁 Аз докато мажех отдолу и изведнъж видях, че горноят венец белее. Първо от дясно и след няколко дни и другото. Сега продължава настървено да гризе и незнам откъде ще е изненадата този път. Долните ввнци засега ми изглеждат спокойни.

# 287
Купете си свещички Вибуркол Н.Те са хомеопатични и са за болка и безпокойство.

# 288
А само моята ли педиатърка пък каза задължително всеки ден на слънце, но без защита, освен ако не сме на плаж, понеже видя, че е много бял(става въпрос от 5 до 15 минути де и то не на обедното слънце) Това беше на предпоследния преглед точно преди морето. За плажа само каза със слънцезащитен
truetrue Утре дай картоф, морков и готово

Малко грубичко ще се изразя, ама абсурдно звучи. Като е без защита поне да е със сенник, пелена, нещо. Да го опнеш баш на слънце, ако това предлага, не знам с какъв акъл изобщо го предлага, азне го правя, за бебе абсурд.

По принцип за бенките, понеже аз имам, така ми е казвала дерматоложката, че слънцето не е фактор за появата. Но веднъж щом ги има и ако сме без защита на слънце, то слънцето може да ги увреди и т.н., знаете. Аз стане ли 19-20 градуса навън и съм намазала с 50-ти фактор, които части от мен не са покрити. Говоря за градска среда, разходки, дори за ходене до работа (имам пеша да повървя). Имам слънцезащитен крем за лице и отделно за тяло. Когато е най-горещо съм с шапка с козирка и слънчеви очила. На плажа винаги съм със слънцезащита и под чадъра с изключение, когато съм във водата. Не събирам тен, ако имам някакъв, то е от водата, че детето виси много там. Като по-млада се изкушавах да събирам тен, но после като четох всъщност колко вредно е за кожата, от поне 10 години не го правя. А и на плаж това, което най-много харесваме е да сме във водата основно, после пак мажа и така Simple Smile

# 289
  • sofia
И аз съм с много бенки и лунички и ходя целогодишно с 50 фактор крем за лице, тялото също мажа лятото, дори в градска среда. Бебо общо взето сенникът на балиос-а го скриваше + пелена, но съм го мазала, само от време на време по крачетата. Ако бяхме на море, щях да го мажа доста старателно, че щеше целият да е изложен.
Колко често акат вашите бебета? Моят и на тази възраст по принцип всеки ден ака поне 1 път. Сега като въведох плод, започна и по-често, редичко е и взех да се тревожа. Ели, давам умишлено картоф или нещо с картоф на обяд да балансира, но пак. За запичане и дума не може да стане при нас, та ме е страх да не отслабне с това акане (сигурно звучи безумно) и въобще - успява ли да усвои нещо от приетата храна се чудя…

# 290
Аз също имам доста бенки. Признавам си че не мажа толкова старателно като излизаме. Когато ходим на плаж обаче съм от до намазана и без слънчеви бани. Просто ми стана странно, че на него му се е появила. На бебе на 6м. 😄 Явно в моите представи става по-късно, знам ли.. 😅

Тру, при нас поне веднъж на ден я върши тая работа, като напоследък се случва да пропуска 1-2 дни. Обаче има дни, в които е по няколко пъти. Вчера 3 пъти, примерно. А беше ял картоф, морков и месо предния ден.

# 291
  • sofia
Bubbles, и при нас е  по 2-3 пъти на ден и това откакто захранвам. Преди беше намалил до 1 път на ден. Ще го следя и ще видим.

# 292
Намерих информация за слънцето, става въпрос за задължителна, дневна доза слаба слънчева светлина. Иначе спа през нощта, въпреки, че се буди вечерта и беше неспокоен, после се успокои, но днес е яко кисел. Ще взема някакво гелче за венците... Както яде с усмивка пюрето запопчва да пищи и отказва, хем гледам да не го закачам с лъжицата по зъбчето...
И нещо... На сутрешното хранене от както не е кърмене а АМ много се разсънва, преди ядеше и продължаваше да спи, сега будува и после спи неспокойно от 5 до 7 става въпрос сутрин. Въпреки, че от 3 го "добутах" до 5 дано скоро го изместя още

# 293
Free, много ме кефи какъв поглед е ударил Дани. Сладур страшен! Heart Eyes

True, явно трябва да им се понаместят коремчетата... 🤷‍♀️ При нас обаче не е съвсем течно. Преди беше по течно, сега е като пюренце. 😅 Сори за описанието.

Ели, по принцип е така. В семейството ни имаме лекари (сори ако се повтарям), един от тях ми каза да му пека китките и челото по 10 мин на ден. Само че и този съвет пропуснах. Нали даваме вит. Д всеки ден, за да се усвои правилно също трябва слънце. То е важно освен за синтеза и за усвояването. Така ми обясни той... Според мен лъчите минават достатъчно през сенника, които няма UV защита. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🙉🙉🙉

# 294
И аз да се похваля, след ковида изследванията ми са добре - витамини, ПКК, всичко е в норма, съвсем леко са занижени вит. Д и Б12
Виктория е с едно избило зъбче долу вляво- нито е мрънкала, нито е била кисела - дано и с останалите е така. Сега видях, че и отгоре май ще тръгва още едно.
А да попитам вие правили ли сте някакви упражнения за сядане и какви? В края на месеца сме при ортопед и ще го попитам. Тя вече е много любопитна, все иска да е права, но не прави опити да сяда сама. Чета различни мнения и съвети и доста се обърках.

# 295
  • sofia
И ние сме със зъб от днес - долен ляв! 😀

# 296
Малеее и заваляха зъбиии...
Помните ли като започнахме да раждаме, всеки ден по едно време имаше бебе, сега зъбки, после ще има "Днес направихме първи стъпки" после Първи думички 😊От доста време сме "заедно" Много яко💞

# 297
  • София
И аз да се похваля, след ковида изследванията ми са добре - витамини, ПКК, всичко е в норма, съвсем леко са занижени вит. Д и Б12
Виктория е с едно избило зъбче долу вляво- нито е мрънкала, нито е била кисела - дано и с останалите е така. Сега видях, че и отгоре май ще тръгва още едно.
А да попитам вие правили ли сте някакви упражнения за сядане и какви? В края на месеца сме при ортопед и ще го попитам. Тя вече е много любопитна, все иска да е права, но не прави опити да сяда сама. Чета различни мнения и съвети и доста се обърках.

Аз правих коремни преси (ортопеда ми каза от 2++ да ги започвам) и слагах в седалката на количката на предпоследна позиция преди седналата и в столчето за хранене със същия наклон. Така от любопитство укрепнаха гръдните мускули, защото се мъчи да се надига. Слагахме го и от време на време на дивана с опора на гърба задължително и не на 90 градуса, а както в количката и столчето около 75. Други упражнения не знам. Като посетихме ортопед на 6м и го попитах в каква позиция да возя - каза в предпоследната, в последната ми разреши ако количката не се движи или в столчето за хранене или седнал в мен и да го придържам аз отпред вместо колани. Но това е спрямо неговото развитие към момента. Като навърши 6м и пълзеше от месец, започнах да му показвам как да подвива крачето и да се подпира с ръчичките да седи, но без да го насилвам. Показвала съм го не повече от 5-6 пъти и след две седмици на 6++ започна да го прави сам. Сега го прави постоянно и започва да влачи краката да се опитва да лази и прави нещо като планк на пръсти и на длани.
На момичето, с което раждахме заедно, бебчето вече си сяда абсолютно само без опора и без подпиранички с ръце като нашия, но пък тя не пълзи. Тя просто е била готова и без тренировки и показванички.

# 298
Bubbless, съмнения за колики и аз имах, но продължиха ден-два макс. По-скоро като му се доака и се напъва малко.
Пазех го от слънцето много - излизаме рано, по сенките, мятам пелени, но въпреки това крачетата станаха една две идеи с тен. Педиатъра отрано каза да спра д-то, защото лятото дори да не е на слънце се хваща от радиацията във въздуха. А слънце в никакъв случай, мнооого е малък, кожата е толкова нежна и деликатна още. Мен са ме излагали на слънце като малка и резултата са много бенки - излагането в детските години е определящо за това.

Към майките които кърмят още - колко често кърмите нощем? Моят зайо се събужда през 2 часа и иска да яде, вече ми е много изморително. (Няма проблеми със заспивания и сън сега.) Мисля, че кърмата ми изобщо не му стига вечер и трябва да въведа може би каша като късно следобедно. Аз спрях захранването за три дни, защото беше мъчение, той отказваше. Вчера започнах пак и яде за първи път с охота морковено пюре, ще видим дали е било инцидентно или вече му е дошло времето и апетита.

# 299
  • sofia
Bubbles, ние се кърмим активно, но и захранвам от 3-4 седмици. Давам на обяд зеленчук около 160 гр и следобед оризова каша, като вече към нея добавям и плод. Винаги иска и малко мляко след това, та го кърмя. Нощем се буди за ядене 2 пъти и така.

Общи условия

Активация на акаунт