Родени през Март - тема 4

• 22 130
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, мами! Чета често форума, а сега дойде време и аз да се включа.
От няколко дни ми се струва, че главата на моя син е изкривена отзад. Случвало ли се и на друго бебе? Имате ли представа какъв специалист трябва да посетим?
Също така го захранвам от 2 седмици. Започнах, когато навърши 5 м и 10 дни, но за сега успеха е нулев. Затваря си устата, понякога плюе пюре и върти глава и в повечето пъти завършва с плач. Изяжда около 70 гр пюре, но след 30-40 минути опити, като почти всичко аз съм му го дала на сила в устата. Пробвах различни зеленчукови пюрета - домашни, купени, с мляко и без. Обмислям вариант да спра за седмица. Какво ще ме посъветвате?

Всякакви съвети ще са ми от ползва. Благодаря!

# 361
Да, ние сме с драма с тази глава от раждането. Ту се оправи от едната страна и се сплеска от друга... Точно днес минахме при неврохирург, за да се изключи срастване на шевовете, поне се изключи, че това беше най-лошият сценарий. После бяхме при педиатърката, отдавна има съмнения за неусвояване на витамин Д, сменяме марката на капките и увеличаваме дозата. Отделно ще изследваме в лаборатория за да се потвърди всичко и после на ендокринолог ще ходим. Главата ще се оправи много бавно, това казват всички лекари, които сме посетили до тук - педиатри, ортопеди, невролози, неврохирурзи и т.н. Ортопеда каза, че даже след третата година ще се дооформя и има шанс да остане леко сплескано, но това си е изцяло на късмет. И на рехабилитация ходим и така край няма с драмата с тази глава прекрасна.

# 362
Да, ние сме с драма с тази глава от раждането. Ту се оправи от едната страна и се сплеска от друга... Точно днес минахме при неврохирург, за да се изключи срастване на шевовете, поне се изключи, че това беше най-лошият сценарий. После бяхме при педиатърката, отдавна има съмнения за неусвояване на витамин Д, сменяме марката на капките и увеличаваме дозата. Отделно ще изследваме в лаборатория за да се потвърди всичко и после на ендокринолог ще ходим. Главата ще се оправи много бавно, това казват всички лекари, които сме посетили до тук - педиатри, ортопеди, невролози, неврохирурзи и т.н. Ортопеда каза, че даже след третата година ще се дооформя и има шанс да остане леко сплескано, но това си е изцяло на късмет. И на рехабилитация ходим и така край няма с драмата с тази глава прекрасна.

Ние минахме през съмнения за рахит, но изследвахме калции, алкална фосфатаза и фосфор и се оказа, че всичко е наред и беше отхвърлен този вариант. Ходихме при ортопед, но той каза, че това с главата не било за него и нищо му нямало на детето. Предстои да посетим и друг ортопед, но започвам да изпадам в паника..

# 363
При невролог или неврохирург вървете, но всичко е наред, гледайте да не лежи толкова на сплесканата страна.

# 364
Моето бебче също не е от лесно хапващите. Започнах на 5+++ и досега само пюре морков и една домашна ябълка е харесал. Не е изяждал нищо повече от 40-50гр. Също е стигал до плач, затваря си устата и очевидно не иска да яде. В никакъв случай няма да го насилвам да яде на този етап. Четох, че това може да го травмира и още повече да не иска да яде и съм съгласна. Затвори ли си устата и даде ли знак че не иска - спирам. Също спрях за три дни захранването изобщо, после потръгна. Променлив успех имам засега, радвам се на всичко каквото изяде, явно си има негово темпо. Аз просто се опитвам да съм търпелива и да предлагам сутрин, обед и следобед пюрета и каши, пък каквото и колкото хапне. Явно по-бавно ще стане при нас. Той също върви едричък (9кг) и това ми дава известно спокойствие, продължавам да кърмя. Понякога преди да му дам лъжицата се правя, че аз я хапвам и той после повтаря каквото прави мама. Също започнах често да го държа на масата като се храним да гледа, но не съм убедена колко помага това.

# 365
Мамчета аз пък имам друг проблем, захраних бебка на 5+ но спряхме, защото не беше готова. Сега на 6+ захранена от две седмици отказва АМ, и иска само нормална храна. Притеснявам се, защото знам че трябва да пие и мляко, а тя милата пие само вечер и рано сутрин, през другото време е на каши и пюрета. Не знам дали е период, който ще мине или да се обърна към педиатър.
Да добавя, че днес в акото имаше черно и ощи повече се притесних, да не би да има кървене в храносмилателната система, но две майки ми казаха, че е от захранването, а тя вчера яде и бананово пюре за първи път.

# 366
Almond липсваш във вайбър, както и всички, не толкова активни мами от тук. Не е нужно да се чете всичко, за да св пише нещо... Всеки се включва от някъде, по средата на друг разговор.. Повечето не успяват да четат стари дискусии, не е проблем и да си коментираме повтаряни теми... Чакаме ви... 💕💕💕

# 367
Ще гледам да наминавам Blush

# 368
Деси,то точно от банана се получават такива черни нишки в акото по много.

# 369
А ние тази вечер имахме малко екшън. Оставих го както обикновено посредата на спалнята, като знам че се върти само от гръб по корем и отидох да включа бебефона и да взема шишето за хранене. Няма 20 секунди. Отивам и нашия на земята. Тъкмо беше паднал и почна да плаче. Направо инфаркт и аз и баща му. Веднага лед на главата. Няма цицина , успокои се бързо , дори няма и зачервено, изпи цялото мляко и заспа. НО как за бога е направил поне 2 цели кръгчета за да падне? Добре че настилката е ламинат и отгоре мокет. Не знам .. малкия дявол....вече само в кошарата , дори за секунда не остава сам. Cry

# 370
Много неприятно, Free, но не съм изненадана, децата стават все по-пъргави, затова е хубаво, че взимате мерки. 🤗 Аз ако я оставя спяща на леглото "барикадирам" с възглавници, за да не тръгва натам.
От дивана е падала и още ме държи. 😢

# 371
И аз вече не го оставям на леглото - последно го намерих на ръба, а възглавниците си ги вдига над главата 🤪 На пода или в кошарата е. Free важното е, че е добре.

Спомням си, че по едно време се обсъждаше рапичното олио. Интересува ме дали някой започна със зехтин вместо рапично и дали всичко беше ок?

# 372
Точно нали преди седмица Виктория падна. В един момент по средата на леглото, усмихва ми се. В следващия чуваме падането и плач. Беше ужасно. Никога повече.

# 373
Аз започнах със зехтин, после купих и рапично, сега слагам каквото ми падне, всичко е наред.

# 374
Някои от момичетата казаха, че са слагали зехтин, аз още не съм... То при нас захранването тръгна супер, сега скорост 0...
За съжаление тепърва ще падат, големият падна на 5 месеца, но много се въртеше, малкият сега по неподвижен ще видим как ще е

Общи условия

Активация на акаунт