Родени през Март - тема 4

• 22 103
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Като ви чета и направо ...аз бях споменала, че предния месец беше качила 170 гр. само. Педиатърката ми каза да дишам спокойно, ама надявам се все пак повечко да е качила този месец. Не че не мога да я претегля вкъщи, но май ще изчакам до консултацията да не взема пак да се шокирам нещо Grinning

Второ хранене започнах да замествам лека полека, доколкото тя ми позволява, че както се вижда е злояда, но бързаме бавно. Днес въведох глутен, всичко изглежда наред, утре още една порция и ще го броя въведен. И жълтък и месо възнамерявам тази седмица да започна.

Мина ни прегледа иначе при нефролог, всичко е наред, изследванията й също са ок, даже хемоглобина е нормален, което и самата лекарка каза, че е рядкост при доста бебета.

# 466
Глутена как го въвеждате? С култури с по-ниско съдържание първо и после пшеницата или директно пшеничено нещо? Аз съм взела овесена каша, пише че е с глутен. Ще видим как ще потръгне и ще дам нещо по концентрирано. Сега давам още 1-2 пъти жълтък и тогава го почвам.

По отношение на килограмите юли-август беше 300 гр, сега август-септември беше 600 гр. Сега по наши измервания са 200 гр. Съвсем в реда на нещата е да не качват много. Ноо и да си качват. Все пак едни хора са 50 кг, други 150. 😝

Аз да ви питам кърмачетата по-специално, търсят ли да сучат дори и след като хапнали пълна порция пюре? Мишо търси час-два след това и винаги съвпада с дрямката му. Чудя се дали просто не иска да се успокои. 🧐 След следобедната закуска не търси обаче.

# 467
Директно пшеница въведох аз. Преди това овес, но уж на кашата пишеше, че е без глутен. Принципно овеса е безглутенов, но може да има примеси и затова често го дават преходен.

При нас, ако изяде цяло пюре, зеленчуково или каша не търси да суче. След зеленчуково яде след около 3 ч, след каша може и до 4 ч да докара. Ако не го е изяла цялото, което не е като да не се случва и по-рано да се сеща, след 2-2.5 часа. След плодово пюре, обезателно след 2 часа

# 468
Явно моят мъж се засища добре от кашата, а от пюрето не толкова. За овеса, да. Но на тази кажа пише, че има. По принцип казват че се отглеждал близо до глутенови култури и от там може да съдържа следи. Мъжа ми е карал комбайн 😄 и каза че когато жънат пшеница не сменят приспособленията, ако жънат друга подобна култура.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 22:37 от Bubbless

# 469
  • sofia
Bubbles, и моят беб дори след 200гр  зеленчуково пюре си дояжда с мляко. След следобедната каша,  обаче, не иска.
Дайте идеи за закуската в 10.00  - какво давате и въведохте ли я вече?

# 470
Аз сега започнах, но съм само още на около 30 гр. Grinning Давам само каша за момента, иначе с баткото съм давала също плодово пюре, попара, кисело мляко с бисквити, обикновено нишесте с плодово пюре.

# 471
Суче съвсем малко след пюре, изяжда бурканче 125гр. Днес започнах месо (пуешката заготовка на хипп) и не сука след това. В общи линии като се събуди от дневните дремки иска да суче, и нощем.

Закуската е само сукане, не иска друго сутрин и това е. По-нататък ще го пробвам пак.

Преди време обсъждахте, но аз не бях още на този етап - от месната заготовка пише да се сложат само 20гр към зеленчуково пюре, а бурканчето е 125гр. Ще използвам и на другия ден още 20гр, но остава повече от половин бурканче и ми се струва голямо разхищение. Вие как процедирате? Освен аз да го доизяждам 🙄

# 472
Europa, заготовка на Хип ли е това? Мисля че те се слагат половината бурканче.

# 473
Кари също си търси да суче след обеднато пюре, изяжда 130-140, ама не винаги... защото яде по - нормално от 10дни, аз изчаквам и предлагам да суче малко. След каша не иска да досуква, ама аз кашата я давам 2ч след последно сукане и 2ч преди последното.. та е междинка

Закуска ще почна да предлагам в 10, като въведа млечните. Тоест не бързам да замествам хранения. Когато е готова сама ще си замести. Аз предлагам всеки ден и колкото и е сладко. При нея и последното ядене е около 19ч та натам ще мисля как да процедирам. Защото тя суче най - често до обяд. Смисъл става в 6-7 и през 2ч-3ч може да суче..  до към 12 после може и 5ч паузи да прави ако сме на вън отказва да яде...нито в майка ми нито в парка...

# 474
Bubbless, да хипп. В общи линии по тази книжка захранвам (хипп ми я изпратиха заедно с други рекламни неща) и тук пише по 20гр. Утре е на преглед и ще питам и педиатъра колко месо. Видях, че има и готови комбинирани пюрета с месо, но не съм чела колко е месото в тях.

# 475
Europa, 20 гр месо е дневния прием месо. Месото в заготовката на хип е 40% (мисля) от 125 гр., защото в нея има и др неща (вода, лим сок, брашна и тн). Тоест трябва да сложиш 50 гр. заготовка. Ако сложиш 20 гр. от нея, месото ще е по-малко. Не ми се смята. Ако не се лъжа на самото бурканче пише да се сложи половината.
Книжката и аз я имам. Те са написали в схемата 20 гр. месо.

# 476
Благодаря ти много за разяснението Bubbless! Не се бях замислила за това. Така е доста по-добре 😄

# 477
Около 500 гр в качил малчо май... Ние пропускаме консултацията за 6 м. Бяхме днес ама в кабинета за болни... И не го е мерила и т.н...а аз вкъщи може и грешно да съм измерила... Той и не яде пюрета още... По 5 10 лъжици... Тая книжка я имам на телефона, като схема ама аз по моя преценка съм вкарала нещатата.. 🙄😊 Той яде много разбито... Някой път на час гладен, в следващите дни на 4 часа

# 478
  • sofia
Момичета, каква е цената на прегледа при д-р Фурлакис без направление? И има ли разлика, ако е с направление?

# 479
Цената е 70лв., той не работи с направления.

Момичета, каква е цената на прегледа при д-р Фурлакис без направление? И има ли разлика, ако е с направление?

Общи условия

Активация на акаунт