Родени през Март - тема 4

• 22 082
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Не вземам витамини, уж що годе имам разнообразие в храната, но и много въглехидрати ям - хляб, паста, че и черен шоколад признавам. Моят косопад сякаш сега е в разгара си - направо с шепи пада коса. Изследвания също нямам, само хемоглобина малко след раждането. То и цикъл като нямам още кой знае какви ще са хормоните 🙄

# 511
И на мен много ми пада косата, но то това си е типично след раждане. И първия път бях така, не помня кога спря да ми капе. Сега малко е намаляла, може би до месец-два ще се нормализират нещата, да се надяваме.

# 512
Момичета имам нужда от помощ;)
Утре трябва да пуснем задължителните кръвни изследвания за 6месечна възраст. Не мога да намеря направлението и не знам какво да изследвам. Ясно е че ще е платено, за урината знам. Може ли някоя да снима кодовете в направлението които искат и да ми ги пусне или тук или на лични.
Благодаря предварително ! Wink
Направленията са електронни. Казваш ЕГНто на детето и датата, когато ти е издадено и от лабораторията ще видят какво е назначено.

# 513
И на мен много ми пада косата.

# 514

Това е нашия график на храна Wink
На 17.10 става на 7 месеца. Не съм вкарала риба и агне .  Телешкото и свинското също  са въведени , но за постоянно ще ги давам по-натам. Хапна и хляб и кисело мляко. Няма реакция , освен усмивка и махане с ръце за още Wink

# 515
Milena, благодаря, така реших - ще изчакам да въведа глутена. Най-много малко плод за опитване 20-30гр. прясно направен на пара. Имам около десетина пакетчета замразена кърма средно по около 50-60мл. и реших да я давам сега сутрин докато въведа глутена, но изненадаааа - зайо не иска да я пие 😞 Пакетчетата (Лансилох) миришат ужасно и съответно кърмата мирише ужасно и той категорично я отказа. Отива на боклука…. Жалко за часовете цедене.

Може да направиш каша с кърмата. Аз също имам замразена в същите пликчета, но свикна да я пие. В момента даже пие гадната замразена пред АМ. Ползвам я за каши или пюрета и си яде.

# 516
  • sofia
Момичета, с какво им обувате крачетата като излизате? Чудя се дали да не му взема от онези пантофи от агнешка кожа, но пък дали няма са му е горещо, нали ще е в чувалче..

# 517
В момента ако е по-хладно със зимни по-дебели чорапки, ако е по-топло с тънки есенни чорапи, отгоре одеалце. Пантофки от агнешка кожа за мен са за голям студ с отрицателни температури, но всеки различно ги усеща нещата Simple Smile За зимата имах едни "ботушки" ватирани отвътре от баткото, само формата им е на ботуши, иначе и отвън са от плат. За бебка обаче май ще купя космонавт за зимата вместо яке, тя ще ми отпаднат и тези ботушки.

# 518
  • sofia
И ние за сега сме с дебели чорапи, но понякога като му ги събуя - крачетата се леко студени. Аз се чудя между космонавт и чувалче+яке и май клоня към второто за сега..

# 519

Това е нашия график на храна Wink
На 17.10 става на 7 месеца. Не съм вкарала риба и агне .  Телешкото и свинското също  са въведени , но за постоянно ще ги давам по-натам. Хапна и хляб и кисело мляко. Няма реакция , освен усмивка и махане с ръце за още Wink

Фрии, много полезен график за мами за пръв път като мен! Relaxed Може ли да ми кажеш горе-долу по колко грама изяжда Дани на всяко от хренията, включително АМ? Мерси! Hug

# 520
Сега за чорапите. До сега беше като на Алмонд, леко хладни са понякога ама не са ледени.. завивам с одеалце. Имам също едни като ботушки от плат, плюшени от вътре. Ползвам ги за бебеносене.

Аз имам и чувал и космонавт, космонавта за студени дни, когато ще сме само на вън и няма да влизаме на топли места, защото влезнем ли на топло разаабличане/обличане на космонавт ще бъде по - сложно, а чувалчето разкопчавам и готово Simple Smile

# 521
АМ яде по 180мл готово количество. Пюрета и каши изяжда по 150-160г. Като не иска АМ след това. И пие много вода....по 500-700мл на ден.

# 522
Момичета, нещо съм се впрегнала Thinking Вашите деца въртят ли си главата бързо наляво-надясно? Все едно както клатим глава, за да кажем "не". Бебка напоследък го прави постоянно и чак се плаша. Не помня брат й така ли беше, период ли е сега това, а до консултацията има още много, то и как да го покажа като тя го прави, когато реши.

# 523
Welcome to the club. Вече май 4то бебче го прави от нашата скромна група.
При нас беше филм - 1.Педиатърката каза дефицит на вит. Д; 2. Частен педиатър за второ мнение каза ушна инфекция, но и рахит; 3. Частен педиатър за трето мнение каза "нищо му няма" играе си и може да е заради зъбите.
И май ще се окаже номер 3 права. Избиха 2та долни зъба и спря да го прави. Първо го правеше нон стоп, после само като заспива. Избиха и край.

# 524
Мерси, Бъбълс. Колко време продължи при вас? Не знам какво да правя, честно. Ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт