Родени през Март - тема 4

• 22 015
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • sofia
Аз все още съм без цикъл. Кърмя само нощем и въпреки това…
Моят беб проходи на 10 месеца. Но още се буди нощем по 2 пъти - не толкова от глад, колкото че просто се опитва да се обърне, събужда се, изнервя се и така.
Вие завивате ли ги нощем? Моят не търпи чувалче и все ди мисля, че му е студено, въпреки че вкъщи е топло.

# 676
Честито, true! Simple Smile Правихте ли прощъпулник? Моята девойка на 10 м започна да седи Joy, за прохождането към година и няколко месеца очаквам аз. Ама то и батко й на година и нещо проходи.

# 677
  • sofia
Бадемче, благодаря! Simple Smile) Не сме правили още, може би след РД ще направим.
Баткото проходи на година и 1м, та ми дойде изненадващо с дребния.
Пишете повечко тук, че не съм по чат групире аз. 😁
Честито, true! Simple Smile Правихте ли прощъпулник? Моята девойка на 10 м започна да седи Joy, за прохождането към година и няколко месеца очаквам аз. Ама то и батко й на година и нещо проходи.

# 678
True да те успокоя и аз съм без цикъл, кърмя, почти нямам кърма според мен, ама  още не идва. И моето човече не спи с чувалче, вкъщи е топло според мен- 22 градуса, аз го завивам, той се развива и така цяла нощ...

# 679
True да те успокоя и аз съм без цикъл, кърмя, почти нямам кърма според мен, ама  още не идва. И моето човече не спи с чувалче, вкъщи е топло според мен- 22 градуса, аз го завивам, той се развива и така цяла нощ...
Това с дебненето дали не се е отвило детето ми е до болка познато. Ту голямата, ту малката. И у дома е 22 градуса, ама като се отпусне човек.... Малката преди 15 дни почна да крачи. Стигна до 9 крачки сама и после се отказа. Какта проходи в началото на 10м. Малката с тези темпове до 2-3 месеца. Ама когато се чувства готова. Аз за никъде не бързам. Забравих да кажа, че от 20 дни си има и обечки. В салона, където й ги слагахме имат тактика: слагат двете едновременно. Тя беше толкова захласната в една хартийка, че даже не разбра какво стана.
Съвсем скоро ни предстой първият й рожден ден и вече се подготвяме. Хем се вълнувам, че бебчето ми порасва хем като се сетя каква лудница ще е. За първата ще каним и двете роди. Всички се вълнуват, така че ще гледам да съм по-спокойна.

# 680
И аз съм от кърмещите и без цикъл още. Вече се чудех дали всичко е наред и мислех да ходя на док, но явно е нормално. Моят зайко се има любимо занимание отскоро - пуска си ръцете от таблата на леглото, стои без да се подпира няколко секунди и пада по дупе и се смее. Интересно, че на пода не го прави, явно се досеща че не е меко 😄 Засега си крачи подпирайките се на всичко, все още пълзи много. Нощем постоянно дебна да го завивам, той все си отвива ръцете. Аз обичам да съм увита като пашкул и си мисля, че и той трябва да е така 😄

# 681
  • sofia
Момичета, към какви първи обувчици (не буйки) за навън ще ме насочите - марка?

# 682
А то какъв друг тип има освен буийки Thinking На сина ми първите бяха К&К, на по-голяма възраст вече не ги харесвах нещо, но за бебешки са ок. Може би на бебка също първо там ще погледна.

# 683
Момичета, към какви първи обувчици (не буйки) за навън ще ме насочите - марка?

Не съм чела темата отдавна. Моят проходи на 10 и половина, малко след като писах, че е направил крачки, вече почти само с ходене се придвижва и пълзенето е на заден план. Аз взех така наречените боси обувки. Направо ще си копирам текста, който написах на една мама във фейсбук. Ходи си навън много, много му харесва новото умение.

Боси обувки, спрямо ширината и дължината на крака на детето, има различни марки за широки, нормални или тесни крачета, а има и български производител, който дори прави по размер на клиента (zeazoo). В дължина е хубаво да има малко аванс, за да се разперват хубаво пръстите. При тези обувки не се притискат пръстите, подметката е много гъвкава и позволява по-свободни движения на самото стъпало в обувката и така се развива по-добре, глезена е добре фиксиран отгоре. Заради гъвкавостта, съответно подметката е тънка, но има хубави модели с вълна вътре и това компенсира и пази краката топли, има и вълнени стелки. Но изчакайте детето да проходи, за да вземете адекватни мерки на краката като е стъпило стабилно на земята. Нашите са на марката bundgaard, като ги взех на много добро намаление от чужбина и са ми почти без пари, намират се промоции, а тези обувки може да се взимат и втора ръка, защото не се оформят по крака и така не се деформират като стандартните обувки и могат да се ползват от различни крачета. Нашите не са зимни с вълна, а всесезонни се водят, прецених, че сега го пускам да ходи за малко и няма да му изстинат чак толкова краката, другата зима като само ходи ще се взимат вълнени със сигурност.

# 684
Направи една снимка на обувките моля;)

# 685
  • sofia
Аз не ви дочаках и поръчах на Biomecanics - много са хубави, вчера дойдоха, но бебо отказа да ходи с тях като му ги обух… явно му е странно. Дано свикне.

# 686
Направи една снимка на обувките моля;)

# 687
Честито на проходилите. Моята е голяма бъзла. Мина месец откакто се пусна за първи път, а рекорда й е 20 крачки. Пуска се само по 3,4 пъти на ден. Още я е страх явно.
Колко бързо минава времето. Миналата година по това време чакахме коя ще роди първа, втора..... Сега ще празнуваме годинка. Не е болка за умиране, но май ще отложим нашето парти. По-голямата ми болка е, че може даже да не усоея да си гушна детенцето за празника. С каката от 6 дни сме болни от грип тип А + бронхит. Изолирали сме се от малката и таткото. Много ми е домъчнало за нея.

# 688
  • Варна
Mety, бързо оздравяване! Кога е рождения ден? Няма ли шанс да сте се оправили до тогава?
И аз постоянно между малкия и батко му да ги завивам...
Преди две седмици явно имаше стачка и приключихме с кърменето, много ми беше мъчно, не бях готова и си поревах.Но пък има и хубава страна, пих вино снощи 😀
А предния вторник му биха една ваксина и до петък беше с висока температура,не знам какво беше това чудо! Много се шашнах - четох че не може да е от ваксина,не може да е от зъби ( никнат 4 ) , водих го на лекар - всичко наред и в събота щях да го водя да пускам кръв и урина и то спря.
Чакам с нетърпение моя мъж да се връща, не издържам вече.Добре поне,че баткото ходи на градина и от време на време го гледат бабите 😀 Никола е чак на 31ви и някакси още не съм настроена за рожден ден.

# 689
И аз слушах, че не може температура от зъби, ама ей на, на първия зъб температура 39 за един ден. Никакви други симптоми, на следващия ден нищо освен зъб, та...

РД ще й е вкъщи в семеен кръг, ще поръчам малко украса и торта, на външен вид за нея, за ядене за нас Grinning

Почваме с кухнята да видим как ще потръгне. От скоро се повдига, но е далеч от стъпване и прохождане, но и аз я оставям сама по мебелите да щъка без проходилка. Обувки не съм й взела вкъщи, засега само вкъщи се опитва да се изправя и стъпва.

Групата на баткото беше с варицела и бяха само няколко деца, та така и вируси не ми е мъкнал скоро, че нямаше от кой. Но сега започват да се връщат поетапно децата и се надявам да не залепи нещо точно преди нейния РД.

Общи условия

Активация на акаунт