С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 868
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
Така е, но наистина е по-добре да съобщават на време при проблем, за да не стават после неприятностите още по-големи. И аз ги пея същите и постфактум научавам разни неща, които уж ми били "спестени"... Явно е така с възрастни хора.

# 346
Памелаа, а кое те кара да поддържаш връзка с нея, че и да се справяш. Лесно е, щом живеете отделно, не е нужно да контактувате. Мъжа ти да поддържа връзка с нея, майка му е.
Аз съм забранила на свеки да ми звъни. Наскоро имаше неприятни преживявания, та се наложи да се виждаме и чуваме известно време. Е, след около месец ММ учтиво й напомни да спре да ми звъни на мен, освен ако не е въпрос на живот и смърт и не е успяла да го открие него.
Детето бих пращала при нея заедно с баща й, но бабата не гори от желание, така че и това не стои на дневен ред. ММ ходи, помага с каквото трябва при нужда и гледа да не ме занимава.

# 347
  • Пловдив
Не. Просто като ти се е случило през деня вдигаш телефона и казваш на момента, за да знаят близките ти, че може да ти стане лошо. Яко трябва детето ти ще дойде да спи при теб една вечер и ще те наглежда, но поне няма да е инфарктна ситуация.
точно това имах предвид. Че споделя нещата когато е много голям проблем. Изобщо не я съдя че съм завела децата когато е настинала. Времето беше хубаво играха на двора. А ако не беше има достатъчно стаи. Просто искам да си споделя нещата да  реагираме да не се тревожа цял ден на работа тя сега дали е добре. Пак казвам за това сме и деца , млади трудоспособни ще се грижим за нея както тя се грижи за моите деца.

# 348
Кой знае колко пъти въобще не сте и разбрали, че и е било зле. При възрастен човек болежките са ежедневие. Ако тръгне да се жалва за всичко,  няма да разберете кога е наистина сериозно.

# 349
Хубаво е от време на време да прочета в темата за хубави отношения между свекърва и снаха. Браво, че се разбират и се грижат заедно за децата и една за друга.
Според мен не е нужно да се търси под вола теле, само за да се докажат някакви теории за виновните свекърви или пък да се обяснява защо възрастен човек премълчава, все едно хората за пръв път виждат такъв.
Нормално е човек да се притеснява за хората, които обича и в случая оплакванията са по-скоро от притеснение от това, което се случва със свекървата, отколкото от самата свекърва.
Пак казвам, хубаво ми е като видя такива оплаквания в темата, а не как хората не могат да се понасят.
Лично мое мнение, разбира се.
Nebethet, пожелавам ти все така да се разбирате в твоето семейство и най-вече да сте живи и здрави!

# 350
  • Пловдив
Хубаво е от време на време да прочета в темата за хубави отношения между свекърва и снаха. Браво, че се разбират и се грижат заедно за децата и една за друга.
Според мен не е нужно да се търси под вола теле, само за да се докажат някакви теории за виновните свекърви или пък да се обяснява защо възрастен човек премълчава, все едно хората за пръв път виждат такъв.
Нормално е човек да се притеснява за хората, които обича и в случая оплакванията са по-скоро от притеснение от това, което се случва със свекървата, отколкото от самата свекърва.
Пак казвам, хубаво ми е като видя такива оплаквания в темата, а не как хората не могат да се понасят.
Лично мое мнение, разбира се.
Nebethet, пожелавам ти все така да се разбирате в твоето семейство и най-вече да сте живи и здрави!
Е дразни ме понякога, ама все пак са 40 години разлика. По скоро ми става смешно някой път като видя какви дивотии върши.
Ама преди 15 години когато станахме роднини с нея. Тя беше човекът който ме научи как да слагам масата. И все се сещам за нейната свекърва, как никога не е чула лоша дума.
Еми дразни ме, как да не ме дразни като си обуе цилкамени дълги чорапи с 3/4 панталон и се перене на магазина.Или пък ще я водя в мола и си облече тюркоазената жилетка че и била нова. Ама пък после ми спретне един тутманик с компот от дюли вече ми минава.
Еми преди 12 години ме дразнеше, че  ме находка как да си гледам детето и седна да будува с мен цяла нощ докато кърмех. Аз подучена от родилното твърдя че нямам кърма тя седи и вика ще кърмиш няма крава където да не си нахрани телето. Еми права излезе. Аз пък заради тутманика и заради другите неща и купих телефон. Тя сега на мен се дразни че и натресох тва чудо и цял ден ръкомаха и сериали зяпа и не си умила чиниите. И свекърми такъв беше, помня как сменяше памперси и тихичко крадеше детето да се наспя.
И да си призная честно ей така простичко по лесно се живее. Хич не мисля и не се впрягам че отношенията ни не се определят от това с кой пръст ще бутаме бебешка та количка по гладко. Или пък че не намазала със зехтин бебето, а не с био-еко-джендърски лосион за 987 лева. Еми щом тя  го гледа  днес тя преценя тя е възрастния днес който се грижи за детето.
Я 3 деца през година е изгледала кърмила в тандем и прала на село на двора със студена вода. Ся едни памперси ли ще я бутнат. Виж къв здрав прав мъж ми е пратила.
Ама ме дразни че не научи синът си плитки да плете като хората все накриво им седят плитките на момичетата.
Като седна да чета за какви простотии понякога се жалват тука и се чудя как могат да си усложняват живота тези млади момичета - жени....
Опоссум благодаря ти за милите думи.

# 351
Щото хич не е глупост да се дразниш как се е облякла свекървата...

# 352
Моята свекърва все гледа какъв маникюр си правя, снима го и си прави същия. Като си купя нещо ново и тя иска нещо подобно. Иска ми мнението за дрехи, защото иска да изглежда млада. Много често се облича дори абсурдно в опита си да изглежда на 20, но съм й казала, че не е важно аз или някой друг какво мисли, а тя как се чувства в дрехите и дали се харесва.

# 353
Моята ми казваше, като ме видя да се фръцкам с нова рокля, тогава си шиех при шивачка,  да внимавам, че тя като си извади премените ,ще залезна.
 Днес говорихме на тема  свекърви  и изискване да ги посещават децата. Някаква , с мъж ,не е сама, се жалвала ,че не си идват ,трудно и било. Съгласихме се двете коментиращи ,вдовици, че е  трудно , но да я дондуркат ли иска и за какъв са и децата и, те си имат своите задачи и  грижи, само ако се налага  и на гости  трябват.  Както ми разправя , има ги реално и такива, да са им до задн"ка , да ги виждат все и явно  и думата да имат, само за едното гледане не вярвам да е . Снощи пък гледах филм . "Защото аз казвам" или подобно беше ,Даян Кийтън, но тя с дъщери ,тъща, една я издържах каква е , не млъкна, за всичко , даже пусна обява за зет ,без да знае дъщеря и  и избра един ,цяла конспирация да го набута, ама не стана.Тя се ожени. Та май мъж им трябва , цинично, но факт. Да мирясат такива. На тази от коментара ни  и това не помага(може пък любовник да и трябва).
 Иначе пълно щастие няма. Факт също.

# 354
nebethet,  хубаво  е това,което казваш. Животът е много кратък, за да си тровим нервите с глупости.

# 355
Оо, моята е същата ,чак искара курс за маникюристка на 51 г 😅 носи по къси рокли от мен дори ,а аз съм на 22 . Ужас понякога ме е гнус да я гледам

# 356
  • София
За мен е "ужас" това клюкарско обсъждане на чуждите дрехи. Какво като на 51 е изкарала някакъв курс? Ами браво, добре е човек да се поддържа във всеки смисъл на думата.

# 357
Дразни се, ама не си го слага на сърцето.
Всеки се дразни от другия, дори да му е най-близкият човек.
Обаче зависи какво ще послева след дразненето.
Щом си живеят добре и се уважават, не е глупост.
Айде зарадвайте се на жената, стига вече се чудихте какво да кажете негативно. Hug

# 358
Майка ми вечно крие като не ѝ е добре. От такова криене да не ни притеснява, се стигна до това, че много ни притесни.
 Щото ако ни беше “притеснила” навреме, нямаше да се наложи да се премахне цялата гърда, терапии, последващи прегледи и изследвания и т.н. Хич, ама хич не ни притесни… А аз в същото време лежах за задържане и нямаше как да летя.Скъсах се от рев, че няма да я видя вече.

Свекърва ми си гледа здравето и държи да уведомява ММ за всяка нейна болежка Simple Smile нищо, че сме далече и няма как да помогнем Simple Smile на сина си, който живее с нея, не казва Simple Smile

Като цяло повечето възрастни обичат да се оплакват от болежките, реални или не  и да търсят съчувствие. Баба ми много го умееше това и ако ми беше свекърва, щях да се оплаквам тук Simple Smile

За първият учебен ден- това си е събитие особено за малките населени места, където други “културни” мероприятия не се случват. Разбирам бабите, които искат да присъстват в двора, но в класната стая не е подходящо да се набутат 100 човека.

Очевидно е, че тази авторка не се дразни от това, не и по начина, който се опитваш да вмениш Simple Smile
Наистина в темата се наблюдава тенденцията за всяка  дума да се търси под вола теле.
Е тук, авторката е напълно добронамерена и отношенията не са скапани Simple Smile

# 359
Всеки ден ме боли по нещо,  ако докладвам, ще стане да имам наистина нужда и да не ми вярват. С което можем да се справим ,няма нужда да викаме по спешност.
 И няма лошо и от хубави примери, темата все пак е дразнене ,не  за   отстрелване. Не  е защо мразя свекървата.

Общи условия

Активация на акаунт