С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 860
  • 769
  •   1
Отговори
# 330
Разбира се,че беше поканена,не дошла по нейна преценка,защото и другото внуче било там,не желае повече да коментира.Както казах вече,отношенията в сем им са миш-маш...

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 10:40 от believe_

# 331
Здравейте ,момичета ето ,че дойде и моят ред за оплакване от една много властна и в същото време много нахална жена а именно -Свекърва ми🤮
Тази жена не се разбира със абсолютно никой изпокарана е с цялата рода на мъжа си а него си го върти на пръста си и той не смее нищо да и каже понеже "не искал скандали" . С мъжа ми сме заедно от 4 години и тя от самото начало никога  не е одобрявала нашата връзка ! Има дъщеря от предишен брак, с която сме на една възраст и тя някак си винаги е предпочитала нея пред мъжа ми , за което на него лично му става много кофти ,че е пренебрегнат от собствената си майка . Преди 4 месеца се отделихме от нея ,защото проблемите нямаха край а и държа да отбележа,че имаме дъщеря на 2 годинки. Непрекъснато се бъркаше в отглеждането на дъщеря ми ,трябва така да я храня ,така да я сменям въобще за най-малкото нещо искаше тя да казва -кое ,как и т.н.т. (само да вметна ,че на 3м искаше да я захрани с боб) ,което аз изпаднах в пълен ужас ,как може жена ,която е гледала 2 деца да предлага подобно нещо .... Винаги тя е проявявала женалие да купува нещо на детето ,аз не съм я и спирала ,но при всеки наш скандал тя винаги го е подбивала . Когато купи някоя дрешка на дъщеря ми винаги истъква пред хората ,че "баба го е купила това " ,или когато дъщеря й купи нещо пак се почва " любимата леля го е взела " ,а когато мъжа ми вземе нещо - това в пълен парцал как може да вземеш толкова грозно нещо на детето ,та то трябва всичко да й е розово (понеже розовото е нейния любим цвят ). Както споменах от 4 месеца сме отделно от нея ,тя в момента даже не е в България,но тя не спира да да се бърка.
Моля дайте ми съвети ,как да се справя с тази жена не се издържа ,казвала съм на мъжа ми да не поддържа връзка с нея ,защото в момента тя е в критическата и наистина е много зла ,нахлана и досадна ,но на него нещо не му се чува.

# 332
Има тема за свекървите. Защо си живяла в тях като те дразни? Доста време явно е било това.

# 333
Ами нямаш право да го караш да не поддържа връзка с нея , каквато и да е тя му е майка все пак . Ако толкова се изнервяш игнорирай я, не говори с нея , остави мъжа ти да говори с нея . Абсолютно никой няма право да ви казва обаче как да си гледате детето . Горови с нея за това че ти си и майка и ти решаваш как да си гледаш детето . След като не живеете с нея не и обръщай чак толкова внимание , като ви дава акъли казвай да добре , но ти си прави твоето .

# 334
...
Моля дайте ми съвети ,как да се справя с тази жена не се издържа ,казвала съм на мъжа ми да не поддържа връзка с нея ,защото в момента тя е в критическата и наистина е много зла ,нахлана и досадна ,но на него нещо не му се чува.
Първо да ти кажа: не можеш да се справиш. Тя си е такава, каквато е. Няма вълшебна думичка или ритуал, които да я променят в хрисима и сговорчива.
Каквото можеш, е - да се дистанцираш максимално. Особено щом е в чужбина и даже не контактуваш с нея - разбирам, че ти е трудно и те дразни, но отвличай си вниманието с друго и не я мисли, тя не може да направи нищо, щом не сте при нея.
Обаче ти да казваш на мъжа си дали да поддържа или не контакти с нея... Не трябва да го правиш, не те засяга. Можеш да му кажеш да не ти разказва за разговорите им, защото се дразниш.
Остави я бабата да се оправя с перфектните розови подаръци и идеалната дъщеря и си гледай живота.

# 335
  • София
Трябва да има баланс между желанията и възможностите на свекървата. Представям си, ако в момента имах снаха и тя ми мрънка защо не съм споменала настинката. Е, щото така съм преценила, има хора които не се оплакват нонстоп, а има и хипохондрици.
За хремата казват, че с лекарства минава за седмица,  а без - за 7 дни.

# 336
Трябва да има баланс между желанията и възможностите на свекървата. Представям си, ако в момента имах снаха и тя ми мрънка защо не съм споменала настинката. Е, щото така съм преценила, има хора които не се оплакват нонстоп, а има и хипохондрици.
За хремата казват, че с лекарства минава за седмица,  а без - за 7 дни.

Мисля, че тук въпросът е като си болен да казваш, за да не ти водят деца, които сигурно боледуват достатъчно.

# 337
  • София
Нямаше такова нещо, по-скоро на снахата не й било спокойно.

# 338
Ти така си преценила, ама после пак ти преценяваш, че синът ти посред нощ трябва да запали колата и да те води на лекар. Когато зависиш от някого, трябва да се съобразяваш. Нали все това се повтаря в тая тема.

# 339
  • София
Ти така си преценила, ама после пак ти преценяваш, че синът ти посред нощ трябва да запали колата и да те води на лекар. Когато зависиш от някого, трябва да се съобразяваш. Нали все това се повтаря в тая тема.
Тогава да легна и да не мърдам, за минимизиране на риска нещо да ми се случи, и то посреднощ. Или най-добре да се гътна, да им е спокойно на младите

# 340
Не. Просто като ти се е случило през деня вдигаш телефона и казваш на момента, за да знаят близките ти, че може да ти стане лошо. Яко трябва детето ти ще дойде да спи при теб една вечер и ще те наглежда, но поне няма да е инфарктна ситуация.

# 341
  • София
Има го и този момент, че хората не искат да признаят, че вече не са напълно отговорни за себе си, че зависят от някого и ще се съобразяват с него.

# 342
С това съм съгласна, да. Това обаче не го прави по-малък проблем.

И да добавя: След като Х на брой пъти се случи така, че в последния момент се е случило нещо лошо, запопваш постоянно да мислиш дали е добре човекът, дсли пак не е станало нещо. Като не се обади една седмица и се чудиш жив ли е. Просто се загнездва едно постоянно притеснение, че може да не е добре, пък да не се обажда.

# 343
Здравейте ,момичета ето ,че дойде и моят ред за оплакване от една много властна и в същото време много нахална жена а именно -Свекърва ми🤮
Скрит текст:
Тази жена не се разбира със абсолютно никой изпокарана е с цялата рода на мъжа си а него си го върти на пръста си и той не смее нищо да и каже понеже "не искал скандали" . С мъжа ми сме заедно от 4 години и тя от самото начало никога  не е одобрявала нашата връзка ! Има дъщеря от предишен брак, с която сме на една възраст и тя някак си винаги е предпочитала нея пред мъжа ми , за което на него лично му става много кофти ,че е пренебрегнат от собствената си майка . Преди 4 месеца се отделихме от нея ,защото проблемите нямаха край а и държа да отбележа,че имаме дъщеря на 2 годинки. Непрекъснато се бъркаше в отглеждането на дъщеря ми ,трябва така да я храня ,така да я сменям въобще за най-малкото нещо искаше тя да казва -кое ,как и т.н.т. (само да вметна ,че на 3м искаше да я захрани с боб) ,което аз изпаднах в пълен ужас ,как може жена ,която е гледала 2 деца да предлага подобно нещо .... Винаги тя е проявявала женалие да купува нещо на детето ,аз не съм я и спирала ,но при всеки наш скандал тя винаги го е подбивала . Когато купи някоя дрешка на дъщеря ми винаги истъква пред хората ,че "баба го е купила това " ,или когато дъщеря й купи нещо пак се почва " любимата леля го е взела " ,а когато мъжа ми вземе нещо - това в пълен парцал как може да вземеш толкова грозно нещо на детето ,та то трябва всичко да й е розово (понеже розовото е нейния любим цвят ). Както споменах от 4 месеца сме отделно от нея ,тя в момента даже не е в България,но тя не спира да да се бърка.

Усещам у тебе някакъв мерак да защитиш мъжа си от несправедливото отношение на майка му и да им контролираш отношенията. Недей, не е твоя работа. Мъжът ти е възрастен човек и отношенията между тях не са твой проблем. Няма ти да решаваш ще поддържа ли връзка с майка си.

За другото - сгрешила си, че си сте се настанили в нейния дом, не разбрах колко време сте стояли, но пак е било много. Сега сте разделени, в чужбина е даже, няма причина да продължава да ти е такъв дразнител.

# 344
Ох, просто си представям какво ще четем , ако детето на свекървата отиде да спи при мама, защото е сополива .
Има го и този момент, че хората не искат да признаят, че вече не са напълно отговорни за себе си, че зависят от някого и ще се съобразяват с него.

Да , и са по-спокойни, ако не зависят от някого . Навярно жената е карала настинки , без да се налага да моли за помощ. А спешна помощ на всеки може да се наложи , дори и да не е възрастен , с хрема. Няма затова за всяко изкашляне да информираме родата . Майка ми се беше държала в тежко състояние , за да не ни тревожи. На брат ми жената лежеше за задържане , аз не бях в България. Дойдох си заради болестта ѝ, а тя все притеснена, че децата ми са сами и снахата е в болница и колко ни затруднява.  Такъв е животът - комплициран.

Общи условия

Активация на акаунт