С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 825
  • 769
  •   1
Отговори
# 435
Ама я чеки малко... Аз сега се замислих.. ако свеки е на 70г, то мъжът на авторката е поне къмто 30-35 минимум. До сега къде е спал, че живее още на квартира Thinking явно издържането на майка му, много го дърпа надолу, защото иначе щеше да си има жилище собствено и деца. Всъщност деца имате ли, авторке? На колко години е мъжът?

# 436
А, ти какво искаш да ти даде - апартамента си ли?
Ти па - трябва да се гътне тутакси и те да се нанесат. Вярно, че средната продължителност у нас е 75 години, ама гадните свекърви живеят повече, не може да се разчита на тях своевременно да освободят жилище.
Не било честно спрямо младите, дъртите трябва да ги дундуркат до гроб.
Съгласна съм с това, че мъжът не е задължен да дава, особено щом има и сестра.
Не може само да се взима. Това е нахалство.
На 38 години е.

# 437
  • София
Не може само да се взима. Това е нахалство.
Да ти кажа - в случая нахалството е и от двете страни. Като взимаше този мъж, къде гледа, не знаеше ли, че издържа мама?
Ама я чеки малко... Аз сега се замислих.. ако свеки е на 70г, то мъжът на авторката е поне къмто 30-35 минимум.
Ама я чеки малко... Аз сега се замислих.. ако свеки е на 70г, то мъжът на авторката е поне къмто 30-35 минимум.
Като стана на 70, синът ми ще е на 31.

# 438
  • Варна
Още една дето не знае къде са й границите - теб не те касае, кой кого и защо е издържал до момента на твоята поява. Респективно, какви имоти има и как ги ползва. Единственото за което имаш право да говориш с мъжа си е, че сега не можете да си позволите да издържате майка му на 100%, По тази точка намилай колкото си искаш, но с 1 наум благоверния как ще реагира. Как си представяше да купите къщата, на чие име? С парите от апартамента и малко КТ от вас - ама на името на мъжа ти (примерно?) Което прецаква сестрата. Мама, обаче си е мама и не е ок с това. Или пък на името на мъжа ти и сестра му? Да те питам един ден сестрата ако реши да си продава дела, какви ще ги правиш. Същата сестра дето казваш издържала майка си преди вие да поемете грижата...
Добре е, че нищо не се е получило с тия имотни гимнастики, сега остава малко да се дистанцирате и баба да се вземе в ръце, не е невъзможно, но може и това да не ти хареса, че вероятно ще включва апартамента.

# 439
Не я издържат ТЕ, а сина й. И не е хубаво да се гледа в чужд имот. Грижата за бабата си е грижа на сина.
От къде накъде ще прехвърля дома си, изумявате ме чак! Може да си го продаде, да си вземе една гарсониерка и да си има пари за всичко необходимо.
А, и този израз "като напъдени" затова, че живеете под наем, от къде го взехте? Този апартамент никога не е бил ваш, за да се чувствате "напъдени".

# 440
Не иска да се нанася, иска да заличи наследството и да вземат общо  на двамата жилище.
 Момиче, темата трябваше да е  както я изрази впоследствие. Да си оправят  наследствата и отношенията, да делят със сестрата издръжката или да поеме синът, но срещу жилището  и гледане, един ден , дори след 20 години ,щом е на 70, едва ли ще е повече,  ще е негово, за продажба или за децата ви евентуално ,да не се чудите как да са заедно със свекърва или тъща, че нравите ще се променят още.
 Каквото решите тогава.
 Но никакво право да и налагате  да продава сега.
  Защото тя може да го дари срещу гледане на друг, ако няма избор.
 Редно е приживе да се оправят имотните въпроси, да се знае, че после стават меко казано кавги между братя и сестри, а  може да  е доста  тровещо.
 А тук не съм сигурна ,не уточняваш, дали нямат вече от баща си дялове.Дали е само на свекървата това жилище.

Не може да изостави майка си ,може да се разбере със сестра си ,щом и  тя ги е издържала,  и той , делят разходите и наследяват също поделено. Така е справедливо.
 Свидетел съм  - син издържа майка си ,че и сестра си с дете, сестрата иска дял сега и веднага. Пръст не е мръднала, снахата се грижи месеци на легло я гледа , а  и брак нямат. Срещу нищо ,от човещина, операции ,разходи. Дъщерята подарява  и изхвърля мебели ,синът купува нови(печка ,хладилник например) защото са нужни.
 Всякакви истории  има.
 Щом грижата е различна, наследството трябва по човешки да отговаря някак .
 Пишеш, допълвано ,не е работила достатъчно ,значи все пак е работила, работа на сина е да задвижи документи за пенсия, тя може и да не  е способна да го направи ,не че не иска. Човек, останал извън света може и да не е адекватен, ако пък е - да настоява синът пред нея  и сестра си да се оформят нещата  и е друго да и добавят, а не изцяло да е на издръжка.

# 441
Не я издържат ТЕ, а сина й. И не е хубаво да се гледа в чужд имот. Грижата за бабата си е грижа на сина.
От къде накъде ще прехвърля дома си, изумявате ме чак! Може да си го продаде, да си вземе една гарсониерка и да си има пари за всичко необходимо.
А, и този израз "като напъдени" затова, че живеете под наем, от къде го взехте? Този апартамент никога не е бил ваш, за да се чувствате "напъдени".

Това няма как да е логически вярно, след като те двамата живеят заедно. След като живеят заедно, значи двамата са едно домакинство, което означава общи разходи - квартира, храна, сметки, задължителните поне. Ако мъжа ми или аз издържаме друг човек,извън нашето домакинство, това ще се отрази на семейния ни бюджет. Толкова е елементарно. Ако бабата иска да я издържат, ще обезпечи издръжката чрез апартамента. Или със сестрата ще си делят пк равно издръжката на бабата.
Пп. Аз като стана на 70г, синът ми ще е на 39 г. Живот и здраве до тогава, че не се знае, знае лисе, ама някои неща са ясни. Като нуждата от обезпечаване чрез имот на получаване от децата издръжка на възрастен човек.

# 442
Тези разсъждения са ми чужди и нелогични. Това е майка му на мъжа й. Преди да стане семейство някой го е родил и отгледал. Дали наистина има толкова прости мъже, да се оставят да бъдат така обработвани от жените си.

# 443
А, ти какво искаш да ти даде - апартамента си ли?
Неслучайно има вариант приписване на жилище срещу гледане. Да го припише на сина си, може и дарение да е, за да не ми се полага на мен. Не виждам нищо нередно в това. Един ден той и сестра му ще го делят. Сестрата е в чужбина и не се грижи за майка си. Това честно ли е?

Тебе сега ти се свиди, когато сте отделно, камо ли да гледаш възрастен човек. Или целта е да ви препише апартамента, пък после бързо ще й видите сметката.
Жената, живяла най-дълго е французойка. На 90 години сключва договор за плащане на определена месечна сума срещу дарение след смъртта й на жилището. Нотариусът, сключил договорът с нея сигурно си е мислил че е на далавера, ама никога не ползвал жилището. Бабата живяла до 122 години, а той умрял преди нея. Наследниците му продължили да плащат и в крайна сметка общата платена сума била двойна на стойността.

# 444
  • при късмета
Не, има достатъчно прости свекърви, че да си мислят, че децата им са длъжни да ги гледат и издържат доживот. Всички 70 годишни или айде повечето имат деца, но не са ги родили за техен собствен рахат и да има ой да ги издържа. Уредили са си сами старините, пък и те деца имат.
И да, юридически единия съпруг няма право да решава какво ще става с наследствени имоти. Но, като семейство е нормално да се обсъждат тези неща и решението да е общо. Защото в този случай родител тежи на семейния бюджет, което значи, че пряко тежи и на снахата. А ако има и деца, този мъж, който не може с жена си да поеме собствена ипотека, трябва да продължава да издържа и майка си, тогава какво? Лишава и децата си, защото имал задължения към майка си. Ами тяхната майка с още една основателна причина може да участва в решенията за имота на свекървата, ако той е единственото нещо с което тя може да компенсира. Само това, че е майка на мъжа, не стига.
Сина ѝ вече трябва да издържа собственото си семейство, ако са налични деца, само майка им ли е длъжна да ги издържа? На мен пък такива разсъждения са ми непонятни нелогични
И отдавна, ама много отдавна не е валидно продава големия апартамент, взима гарсониера и си живее с разликата. Вече разликата гарсониера - тристаен в цените не ти осигурява почти нищо

# 445
Orbit white е намерила начин да изключи евентуално наследяване от сестрата на мъжа й чрез ритуално самоубийство- живот със свекървата в нова собствена къща. Е, може и добре да си е направила плана. На 70 години е жената, може авторката да й дава още малко и после чиста къща за нея за мъжа й. Но може и още 20 години да живее, пък и 30 при така добре гледана и неработила жена. Тя и бабата май не е глупава и се тревожи дъщеря й да не бъде прецакана. Все пак и дъщерята я е издържала.

# 446
Сега чакаме да я одобрят за соц. Пенсия, но не й вярвам, че е подала документи.

С възрастните хора се действа като с децата. Не се чака, а синковецът я хваща за ръката и я води да подадат документите.
Е, може и снахата, зависи кой от двамата е повече на зор.

# 447
  • Бургас
За мен най-разумно е бабата да продаде апартамента и да си купи си една гарсониера.  С разликата и социалната пенсия да се издържа, без да чака на сина и дъщеря си. А те се взимат в ръце и си купуват собствено жилище сами.
Поне аз така бих постъпила. Не мога да си представя да висна на вратовете на децата ми.

# 448
Мисля, че мъжът и сестрата трябва да се разберат кой да се грижи за бабата. Ясно е, че и със социална пенсия, грижи ще трябват. Няма да стига. Вече да се види сестрата има ли желание да се включи и да помага поне с пари.

# 449
  • Най-красивата страна
Свекървата не е работила,свикнала е някой да я издържа.
Няма пенсия,а даже и да се уреди да получава социална,това не е достатъчно,за да се издържа.
Други доходи няма-наеми,ренти..,,И не иска да има-нали не ще квартиранти..
Живее сама в собствено жилище-да,ама има разходи-сметките например.Които тя не може да плаща.
Да,тя е в тежест на младото семейство.
Обаче синът и дъщерята са длъжни да се грижат за нея,Даже доколкото знам има и закон за това.

И смятам,че жената е права да иска да се продаде апартамента и да купят къща,за да живеят заедно.Така ще плащат сметки и ще поддържат  едно домакинство,а не  две.
Или пък свекървата да припише жилището на сина си срещу гледане и издръжка.Което е редно ,след като разчита на тях.
Ако сестрата има претенции и иска да делят-да се включи и тя да помага за издръжката на майка си.

Защото вместо да издържат свекървата синът и снахата могат примерно да изплащат кредит за собствено жилище...

И ние издържаме свекървата,която живее сама.
Тя живее сама,но сметката и за ток е колкото нашата ...та знам какво е...

Общи условия

Активация на акаунт