Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 650
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Лично аз не съм боледувала, но повечето колеги около мен, които го изкараха, имаха температура седмици, след като се върнаха на работа. Да не говорим, че за някои от тях, качването на стълби беше трудно, без да се закашлят в този период. Все пак преди карантината беше много по-дълга, от колкото е сега.

# 256
Кло, у нас всички рани ги мажехме с гентамицин крем. Очевидно има някакво възпаление, трябва локален АБ.

Мелек, ако няма други оплаквания, тази Т не е притеснителна. Да спре да я мери.

# 257
Дева, точно към Гентамицин съм алергична. Най-вероятно Бивацин ще взема утре. Смениха персонала в близката аптека и нещо не им се отдават на сегашните консултациите. За отока искаха да ми продадат капки за хроничен конюнктивит, че беше събота, а в спешното бяха изписали нещо, което повече от година не внася в България. Бил му изтекъл лиценза. Благодаря.

# 258
С йодасепт крем не може ли, Кло? Много бързо се затварят рани с него.

# 259
Баш на челото. Не стига, че от скулата до бузата съм жълто-зелена-лилава, ами още жълто да мятам на челото. Омръзна ми да ме заглеждат хората, докато отскачам на вън за малко. До скоро третирах шевове с него и знам, че доста оставя цвят. Поне този, от който имам почти пълна тубичка.

# 260
Миналата година си ударих носа в балконската врата и едва не го счупих. Цъфнаха две големи кървящи рани, които в Пирогов ми залепиха и след това ми казаха да ги мажа 1 седмица сутрин и вечер с Банеоцин. Clo, можеш да пробваш с него, стига да нямаш алергия.

# 261
Баш на челото. Не стига, че от скулата до бузата съм жълто-зелена-лилава, ами още жълто да мятам на челото. Омръзна ми да ме заглеждат хората, докато отскачам на вън за малко. До скоро третирах шевове с него и знам, че доста оставя цвят. Поне този, от който имам почти пълна тубичка.

Clo, аз наскоро за едни упорити ранички използвах това - https://apteka.framar.bg/05000262/%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%BB%D0%B0 … B3%D1%80-sopharma, не минаваха от друго. Изписват го за изгорено, но и при друг вид пробойни има много бърз регенеративен ефект.
Иначе подкрепям идеята за йодасепт,  аз не ползвам заради Хашимотото. Всъщност не зная йодът вътре ще ми навреди ли, но превантивно.

Ох, тия челни удари.....Моят съвпадна с добре обострено главоболие от синузит. Но само рязка се получи,не отиде до рана.

# 262
Мани, мани, пак беше малкия дявол. Половин сантиметър по в страни, можеше и с фатални последици да бъде. Пред двете ми деца при това.

# 263
Имам въпрос за момичето на моя приятелка. На 15 г. е, но от скоро кара болезнени менструации и постоянно редуват лекарства почти без резултат. Следят и интеревалите от време, защото болките са силни и постоянни и пак взимат поредното обезболяващо. Изпрабовани панадол, нурофен, спазмалгон, оки, но- шпа.
Вчера предложих да пробват с бусколизин. Сещате ли се за друго лекарство, което да предложите и за което тя да се допита до лекар?

# 264
  • Sofia
Магнезий да взима,преди и по време на цикъл.

# 265
Здравейте, на всички нямам цикъл от много години за донорска яйцеклетка съм... Лекаря ми каза, трябва да пия фемастон и аспирин протект и деня на започване да се обадя да си запиша час и да кажа, че правим пробна стимулация на 16 септември съм на лекар и ще гледа лигавицата и ще каже дали имам шанс за донорска яйцеклетка на 12 до 15 ден от прием на хапчета да отида днес ми е 6 ден от хапчетата на 12 ден ще съм на лекар много се притеснявам нямам представа ще ми дойде ли цикъл и какво точно ще се прави на пробната стимулация... Забравих да кажа, че съм на 33 г...

# 266
  • Пеликания
mariat мога да потвърдя за магнезия. Но при мен има ефект когато го пия постоянно, защото е с натрупване. От май месец го пия, но цикъла ми не е толкова болезнен от два месеца. Иначе преди това през няколко часа пиех обезболяващи.

# 267
Имам въпрос за момичето на моя приятелка. На 15 г. е, но от скоро кара болезнени менструации и постоянно редуват лекарства почти без резултат. Следят и интеревалите от време, защото болките са силни и постоянни и пак взимат поредното обезболяващо. Изпрабовани панадол, нурофен, спазмалгон, оки, но- шпа.
Вчера предложих да пробват с бусколизин. Сещате ли се за друго лекарство, което да предложите и за което тя да се допита до лекар?

Само аналгин ми действаше на мен при силно болезнен цикъл.
И спазмалгон, донякъде. Бусколизин и Но шпа - никак. Те са повече за бъбречни болки.

# 268
Топли компреси или просто нещо топло на корема, за да отпусне мускулатурата. На мен медикаменти трудно ми дават подобрение.

# 269
Топло не е добре да се слага на корем. Усилва и кървенето.

Общи условия

Активация на акаунт