Счетоводител в нужда се познава 19

• 32 469
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • София
От работодателя.

# 241
  • Стара Загора
По електронен път ли?

# 242
  • София
Да, попълвате включително данните на майката и детето.

# 243
  • Стара Загора
Благодаря много!

# 244
  • София
Здравейте. Копирам си въпроса от общата тема с въпросите.

При подаване на декларация за данъчно облекчение едното дете е с ТЕЛК, едното без, в тази която не е за деца с Телк да си впиша ли като второ дете и детето с ТЕЛК?

# 245
# 246
  • София
Благодаря.

# 247
Здравейте имам въпрос тези 45 дни преди раждане влизат ли в общия брой от 180 дни болничен за година ? Тези 180 са за една година нали ?

# 248
  • В полите на Пирин планина
Здравейте имам въпрос тези 45 дни преди раждане влизат ли в общия брой от 180 дни болничен за година ? Тези 180 са за една година нали ?

Не влизат.
180 календарни дни без прекъсване от ЛКК.

# 249
Здравейте, може ли да препоръчате Медицински център в София, в който правят годишни профилактични здравни прегледи на служители на трудов договор срещу издаване на фактура на работодателя? Звънях на няколко и ми предлагат само здравна застраховка или някакви профилактични пакети, но не бяха сигурни дали са съобразени със законните изисквания за задължителни медицински прегледи. А и като разберат, че става дума само за един служител, рЕзко губят интерес Satisfied

# 250
Здравейте, може ли да препоръчате Медицински център в София, в който правят годишни профилактични здравни прегледи на служители на трудов договор срещу издаване на фактура на работодателя? Звънях на няколко и ми предлагат само здравна застраховка или някакви профилактични пакети, но не бяха сигурни дали са съобразени със законните изисквания за задължителни медицински прегледи. А и като разберат, че става дума само за един служител, рЕзко губят интерес Satisfied
Това трябва да го организира Службата по трудова медицина, с която имате договор. Питайте тях.

# 251
И да ви дадат няколко оферти от които да изберете! За да не бъдат прегледите формални а за да имат истинска стойност за здравето също е възможно да бъдат извършени и във различни МЦ според специалностите им съответно и с няколко фактури.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 10:09 от Felicity King

# 252
За мен Службите по трудова медицина са ..как да го кажа по-меко, не знам-пари на вятъра.
Такива с неформални прегледи не съм срещала. На предходната ми работа изкараха един работник с диабет. Такъв стрес му причиниха, че нищо чудно да развие след време..

# 253
Формални наричам тези прегледи в които лекарите ангажирани от Службите са посредствени, работят само по здравна каса и сега са били извикани със връзки да заработят нещо допълнително. В случая, когато си посредствен лекар, не успяваш да завъртиш пациентела разчиташ само на кранчето от здравната каса. Не можеш да си закупиш добра апаратура или да посетиш медицински симпозиум. Това конкретно за лекарите от МЦ и които най-  често се ангажират от Службите по тр.медицина.

# 254
Потребителката каза, че никой не проявява интерес, защото е фирма с 1 работник. Какви оферти, каква истинска грижа за здравето, какви неформални прегледи. Да се отчете там като изпълнено. Най-вероятно единствения работник е роднина (съпруга, майка, баща, дете) на собственика и едва ли упражнявания труд представлява някакъв истински риск за здравето. Хайде малко по-реалистично да разглеждаме нещата.
Тъпото на цялото ни законодателство, че бумагите са еднакви за мините, тецовете, градския транспорт и за семейната фирма с магазинче в гаража или офис в спалнята. Еднакви изисквания, еднакви глоби.
Така не се напънаха да опростят малко процедурите за фирми от определени браншове - примерно с до 5 работника и наети лица, които са роднини по права линия или живеят в едно домакинство със собственика

Общи условия

Активация на акаунт