Счетоводител в нужда се познава 19

• 32 356
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Много, много благодаря за съдействието!
В такъв случай ГДД остава просто с доходите по трудов договор и нищо повече? Подавам и чакам някой ден превод от НАП?
Не някой ден, а след 2 дни. В четвъртък вечерта подадена ГДД, днес парите са по сметката.

Благодаря! А получихте ли потвърждение, че всичко е наред?
Аз успях да я подам, полуих мейл, че е подадена, втори мейл, че е приета, но да очаквам ли трети дали потвърждават или пък има пропуски?

Благодаря отново за съдействие на всички, с вашата помощ успях да се справя.
(Надявам се)

# 556
  • В полите на Пирин планина
Щом е приета - това е. Няма да има други мейли, ако всичко в ГДД е наред.

# 557
  • София
Щом е приета - това е. Няма да има други мейли, ако всичко в ГДД е наред.

Благодаря!

# 558
здравейте, опитвам се да попълня в НАП за подаване на данъчна декларация. Може ли някой да ми каже още в самото начало като изпише, че съм получавал доходи от наложен платеж за куриерски пратки какво трябва да отбележа? Получавал съм наложен платеж от продажба на две три неща в олкс.бг Какво е редно да отбележа в системата?

# 559
Някой от вас водил ли е счетоводство на ФЛ, собственик на ФЕЦ? Според всичко прочетено - трябва да плаща и осигуровки. Ами, че малките централи по 5 kW технологично  не са в състояние да генерират приход дори за половината от годишните осигуровки. Има ли някакъв начин да се избегне или намали плащането им?
Логиката говори, че няма, защото произвежда или не ток - централата работи. Но някак да се обоснове сезонност или нещо, което да не обезсмисля вложението на хората.

# 560
здравейте, опитвам се да попълня в НАП за подаване на данъчна декларация. Може ли някой да ми каже още в самото начало като изпише, че съм получавал доходи от наложен платеж за куриерски пратки какво трябва да отбележа? Получавал съм наложен платеж от продажба на две три неща в олкс.бг Какво е редно да отбележа в системата?
Щом са продадени лични вещи, то това е необлагаем доход. Трият се и не се декларират.

# 561
  • Сф
Някой от вас водил ли е счетоводство на ФЛ, собственик на ФЕЦ? Според всичко прочетено - трябва да плаща и осигуровки. Ами, че малките централи по 5 kW технологично  не са в състояние да генерират приход дори за половината от годишните осигуровки. Има ли някакъв начин да се избегне или намали плащането им?
Логиката говори, че няма, защото произвежда или не ток - централата работи. Но някак да се обоснове сезонност или нещо, което да не обезсмисля вложението на хората.

По кой член излиьа, че тр да плаща осигуровки? Нещо не ми звучи ок.

# 562
Щом са продадени лични вещи, то това е необлагаем доход. Трият се и не се декларират.

Благодаря, а понеже има и дете с телк 100% трябва ли нещо да бъде отбелязано при онлайн подаването на данъчната декларация, понеже не виждам в годишната данъчна декларация да има опция да се впише това?

# 563
Напротив има къде да се отбележи, ако ще попълвате приложението за ползване на данъчно облекчение. Сега не мога да цитирам точно къде - трябва да отворя декларацията.

# 564
Не е пред мен декларацията,но май има Приложение за ползване на данъчни облекчения.Там.

# 565
Трябва да отбележиш, ще ще попълваш тези приложения за облекчения още в началото, мисля част III. И после има къде да се въведат и данни за децата,  приложение 10 и после 2005
Виж тези да са (по спомен цитирам)

# 566
Радвам се,че по памет указваме,дано да помогнем.Яки сме!

# 567
Благодаря ви много! В част 3 съм отбелязала образец 2006 който е за  декларация по чл 22 в за деца с увеждане. Но защо да отбелязвам и образец 10 ?

# 568
  • София
Благодаря ви много! В част 3 съм отбелязала образец 2006 който е за  декларация по чл 22 в за деца с увеждане. Но защо да отбелязвам и образец 10 ?

За да го попълните и да ползвате облекченито например? Освен ако не сте ползвали облекчението през работодателя.

# 569
Благодаря ви много! В част 3 съм отбелязала образец 2006 който е за  декларация по чл 22 в за деца с увеждане. Но защо да отбелязвам и образец 10 ?

За да го попълните и да ползвате облекченито например? Освен ако не сте ползвали облекчението през работодателя.
Не, не съм ползвала нищо до сега. Малко се обърках. Ако може някой да ми разясни. Понеже хората имат дете с телк, коя декларация попълват онлайн? По чл 50 или по чл 22 ? Или и двете?

Общи условия

Активация на акаунт