Счетоводител в нужда се познава 19

• 32 362
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Много, много благодаря за съдействието!
В такъв случай ГДД остава просто с доходите по трудов договор и нищо повече? Подавам и чакам някой ден превод от НАП?

# 541
Ако нямате други доходи,а само облекчение за деца,да.

# 542
Много, много благодаря за съдействието!
В такъв случай ГДД остава просто с доходите по трудов договор и нищо повече? Подавам и чакам някой ден превод от НАП?
Не някой ден, а след 2 дни. В четвъртък вечерта подадена ГДД, днес парите са по сметката.

# 543
  • При елфите ...
Много моля, тъй като нямам възможност да прегледам всички коментари, да ми обясните какво трябва да направя...
През 2022 година работих 9 месеца при един работодател на ТД и 3 месеца при друг работодател пак на ТД. Също имах определен ангажимент на ГД с хонорар, за което имам издадена Сметка за изплатени суми по чл. 45, ал. 4 ЗДДФЛ за месец май. От работодателите на трудови договори имам издадени Служебни бележки за доходи от трудови прававоотношения, изплатени през 2022 г.
 Какво следва да направя?!? Благодаря...

# 544
  • ту тук, ту там
Опитвам и аз да подам ГДД. От някакви закръгляния се оказва, че дължа данък 0,01 лв. На ред 10 ( май, че в момента не е пред мен) има 5% отстъпка и ако не го попълня, не ми дава да продължа. Но не приема нито 5% от 0,01, нито 0,01, нито 0,00 (нали се закръгляло, някъде в инструкциите така пишеше). Какво да попълня? 🙏

# 545
Много моля, тъй като нямам възможност да прегледам всички коментари, да ми обясните какво трябва да направя...
През 2022 година работих 9 месеца при един работодател на ТД и 3 месеца при друг работодател пак на ТД. Също имах определен ангажимент на ГД с хонорар, за което имам издадена Сметка за изплатени суми по чл. 45, ал. 4 ЗДДФЛ за месец май. От работодателите на трудови договори имам издадени Служебни бележки за доходи от трудови прававоотношения, изплатени през 2022 г.

Подайте си декларация по чл.50 в НАП. Най-лесно е с ПИК на НАП - ще Ви излязат заредени всички суми, само ще ги сравните със служ.бележки и ще потвърдите.

Опитвам и аз да подам ГДД. От някакви закръгляния се оказва, че дължа данък 0,01 лв. На ред 10 ( май, че в момента не е пред мен) има 5% отстъпка и ако не го попълня, не ми дава да продължа. Но не приема нито 5% от 0,01, нито 0,01, нито 0,00 (нали се закръгляло, някъде в инструкциите така пишеше). Какво да попълня? 🙏

Нищо не попълвайте в реда за отстъпка. Задължението от 1 ст. автоматично ще излезе погасено после в справката за задължения, понеже данъкът се закръгля към всеки пълен лев, т.е ще бъде закръглен към 0 лв. и нищо няма да дължите.

# 546
  • При елфите ...

Подайте си декларация по чл.50 в НАП. Най-лесно е с ПИК на НАП - ще Ви излязат заредени всички суми, само ще ги сравните със служ.бележки и ще потвърдите.

IsaBella, много благодаря... до кога е срокът за подаването?!?

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 17:42 от Aredhel

# 547
  • В полите на Пирин планина
До 30.04.2023

# 548

IsaBella, много благодаря... до кога е срокът за подаването?!?
Ако се подаде с ПИК и плати данъка до 31.03.2023 г. може да се ползва 5%отстъпка.

# 549
Да питам и тук - работодателят е подал на отделен рез доходи с код 107 (болнични). Как се отразява в ГДД или да го изтрия, защото не подлежи на облагане?

# 550
Да питам и тук - работодателят е подал на отделен рез доходи с код 107 (болнични). Как се отразява в ГДД или да го изтрия, защото не подлежи на облагане?

Тази година се вписват и тези доходи в справката по чл.73 ал.6.
В ГДД се посочват облагаеми доходи от трудовото правоотношение.

# 551

Тази година се вписват и тези доходи в справката по чл.73 ал.6.
В ГДД се посочват облагаеми доходи от трудовото правоотношение.
Ясно да, затова питам да изтрия ли този ред с болнчните? Илиза ми с празен код, но под реда за дохода. И мога да избера само 101, 102 или 103.
А в справката от работодателя е посочен като 107 болнични.
Но се зарежда автоматично в ГДД.
Да го изтрия ли ?
Излиза така (на два реда)
код 101  .... 1234 лв
ПРАЗНО .... 111 лв

# 552
Според мен трябва да се изтрие.
Явно е недомислица в декларацията. 👍

# 553
  • Пловдив
Срещу единият доход трябва да пише ДА, а пред другия НЕ. При теб така ли е? Т.е ако е така ще се налее само този с ДА и няма нужда да триеш.

# 554
Нямам да и не.
Ще го изтрия и ако искат да ми звънят ..

Общи условия

Активация на акаунт