Счетоводител в нужда се познава 19

• 32 511
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Някой води ли магазин за хр.стоки, да попитам на лично нещо?

# 196
# 197
Напиши, че поради техническа грешка в програмния продукт е зададена неточна дата на подаване на документите от лицето.
В последствие в дневника за представените документи сте установили, че те представени еди-кога-си през октомври и затова се е наложила корекция...
Това също не звучи зле, но вече пратих обяснението
да видим, дано не ни сложат някоя глоба
нищо, че изпратих документите ,днес ни викат в НОИ с досието на служителя и ведомости, и печат на фирмата, казаха, че печатът трябвал за разписване на заповед
това за връчване на глоба ли е

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 12:44 от Svetla34

# 198
За получаване на предписание,за глоба едва ли.

# 199
За получаване на предписание,за глоба едва ли.
И те ли дават предписания, досега само от инспекцията по труда съм получавала

# 200
Да,предимно предписания.Друго не съм получавала от тях,ама знам ли.

# 201
Здравейте, Имам един въпрос. В момента работя на трудов договор в офис. През свободното си време се занимавам с маркетинг, преводи. Преди известно време се регистрирах в Upwork, но не бях кандидатствала по проекти, нито пък ми бяха писали за нещо. Наскоро започнах по-настоятелно да пиша по обяви и да кандидатствам. Дотук добре, но никъде не съм се регистрирала като свободна професия, фирма и т.н. ако случайно ме одобрят как да оправдая плащането? Искам да си плащам данъците и тн., но не знам как да стане това в такъв случай. Не смятам, че е адекватно да регистрирам фирма за нещо такова, изглежда ми напълно излишно, тъй като нито знам дълго ли ще се занимавам там с това, нито ми се струва изгодно, ако имам месеци и периоди, в които не печеля нищо. Има ли друг вариант да си платя данъците върху парите, които изкарам, различен от тези двата. Има ли някакъв долен праг на сума, под който не е необходимо да се заплаща данък? Освен това след като така или иначе ме осигуряват от работата ми трябва ли да плащам някакви осигуровки, свързани с моята си дейност?

# 202
Здравейте, Имам един въпрос. В момента работя на трудов договор в офис. През свободното си време се занимавам с маркетинг, преводи. Преди известно време се регистрирах в Upwork, но не бях кандидатствала по проекти, нито пък ми бяха писали за нещо. Наскоро започнах по-настоятелно да пиша по обяви и да кандидатствам. Дотук добре, но никъде не съм се регистрирала като свободна професия, фирма и т.н. ако случайно ме одобрят как да оправдая плащането? Искам да си плащам данъците и тн., но не знам как да стане това в такъв случай. Не смятам, че е адекватно да регистрирам фирма за нещо такова, изглежда ми напълно излишно, тъй като нито знам дълго ли ще се занимавам там с това, нито ми се струва изгодно, ако имам месеци и периоди, в които не печеля нищо. Има ли друг вариант да си платя данъците върху парите, които изкарам, различен от тези двата. Има ли някакъв долен праг на сума, под който не е необходимо да се заплаща данък? Освен това след като така или иначе ме осигуряват от работата ми трябва ли да плащам някакви осигуровки, свързани с моята си дейност?

Давам линк към статия на колеги която мисля ще отговори на вашите въпроси.
Много е важно да обърнете внимание на регистрацията по ДДС щом работите с платформи.
Добре е да потърсите счетоводител който на място ще ви запознае с вашите задължения към хазната и ще ви даде рашение на вашият въпрос как да отчитате вашите приходи и какво ще дължите като осигуровки и данъци .
https://goldenvision.bg/upwork/
Статията е от 2019 г. към днешна дата сумите за осигуровки са различни.
Успех!

# 203
Здравейте, може ли да задам въпрос към някой ,който се занимава с транспортна фирма и по-точно с графиците, трябва ми да питам нещо от практиката, конкретно, за да не налучквам.За линии пътнически превоз, не товарен, благодаря

# 204
Sveta34, каква е развръзката по Вашия казус?

# 205
Sveta34, каква е развръзката по Вашия казус?
бях в НОИ,занесох ведомости, досиета-тече проверка
в понеделник пак ще ходя да давам други
служителката каза, че този път глоба няма да има, но да видим

# 206
Щом е казала значи няма да има глоба.

# 207
  • Пазарджик
Здравейте!
Моля за съдействие.
Освобождавам работници по чл328 ал.1 т.2
Една от работничките през тези 7 години ,който е работила е излизала в майчинство за 2г и 11м и няколко дни.
Сега въпросът ми е:осигурителния стаж равен ли е на трудовия.В КТ пише ,че се водят осигуровки до 6месеца(в тази 1 година неплатен отпуск.)и не знам как да и опиша трудовата книжка.Моят работодател" казва"че имала право на 6м от съпругът и и че трябва осиг.стаж да е равен на трудовият.
Не съм много наясно,защото аз съм им счетоводител от 1м. И не знам какво е пускала предишната счетоводителка.

# 208
Здравейте!
Моля за съдействие.
Освобождавам работници по чл328 ал.1 т.2
Една от работничките през тези 7 години ,който е работила е излизала в майчинство за 2г и 11м и няколко дни.
Сега въпросът ми е:осигурителния стаж равен ли е на трудовия.В КТ пише ,че се водят осигуровки до 6месеца(в тази 1 година неплатен отпуск.)и не знам как да и опиша трудовата книжка.Моят работодател" казва"че имала право на 6м от съпругът и и че трябва осиг.стаж да е равен на трудовият.
Не съм много наясно,защото аз съм им счетоводител от 1м. И не знам какво е пускала предишната счетоводителка.
Ако говорите за неплатен отпуск за гледане на дете от 2-8 години, то той се признава за трудов стаж

# 209
  • Пазарджик
Ако говорите за неплатен отпуск за гледане на дете от 2-8 години, то той се признава за трудов стаж
[/quote]
Да.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт