Счетоводител в нужда се познава 19

• 32 456
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Пропуснала съм за броя служители! Но пак бих искала оферти. Няма да им плащам грешни пари.

# 256
  • Русе
Пресен пример от Службата по трудова медицина. Казвам на очния лекар какво заболяване имам, а той ми обяснява, че не бил чувал за такова заболяване, защото всъщност бил ушен лекар, но очният им лекар бил болен и затова той го замествал.

# 257
Пресен пример от Службата по трудова медицина. Казвам на очния лекар какво заболяване имам, а той ми обяснява, че не бил чувал за такова заболяване, защото всъщност бил ушен лекар, но очният им лекар бил болен и затова той го замествал.
Заболяването ви има ли пряка връзка с трудовия процес? Повлиява ли се негативно от условията на работа? Очаквате ли, че на един повърхностен преглед (на три/пет години) ще получите консултация (безплатна), лечение, препоръки? Какво очаквате от едни формални процедури (написани от някой мазен чиновник, който се лекува в Болница Лозенец) - натоварващи работодателя и не интересни за лекаря?
Ревизирайте очакванията си и ще сте доволни, когато не се осъществят.
Да напомня, че това е тема за счетоводство и счетоводители, а не форум за оценка на различните институции, с които се сблъскват работодатели и работници.

# 258
Благодаря на всички, които се включиха с мнения за медицинските прегледи. Всъщност служителката не е роднина на работодателя и реално си работи по длъжността. Очаквам отговори на няколко имейла, които изпратих за оферти, и наистина ми е интересно дали в крайна сметка служителката ще остане доволна от прегледите. Колкото и да са повърхностни, дано все има някаква полза.

# 259
  • Пловдив
Майка ми всяка година подава декларация в Агенция по вписвания,че дружеството(СД,което се водеше на баща ми  и нея като съдружник),не извършва дейност.Миналата година служителката,която е приела декларацията и е казала,че вече не е нужно всяка година да се подава..Тя се притеснява да не я глобят ако не подаде,но вече е трудноподвижна,а аз не съм имала право да подавам,въпреки че се водя наследник на баща ми.
Та въпроса ми е  дали  наистина  вече не се подава такава декларация ежегодно?
Благодаря !

# 260
  • В полите на Пирин планина
Подава се еднократно, в случай, че дружеството е без дейност.

# 261
Майка ми всяка година подава декларация в Агенция по вписвания,че дружеството(СД,което се водеше на баща ми  и нея като съдружник),не извършва дейност.Миналата година служителката,която е приела декларацията и е казала,че вече не е нужно всяка година да се подава..Тя се притеснява да не я глобят ако не подаде,но вече е трудноподвижна,а аз не съм имала право да подавам,въпреки че се водя наследник на баща ми.
Та въпроса ми е  дали  наистина  вече не се подава такава декларация ежегодно?
Благодаря !
Въпроса не е само в декларацията за АВ. Трябва ви адвокат който да оформи документи за прекратяване на дружеството с ликвидация.

# 262
  • В полите на Пирин планина
Е, за какво да се прекрати?
Може някога да работи...

# 263
Е, за какво да се прекрати?
Може някога да работи...
Прочетете си в Гугъл за същността на СД. То е винаги свързано с личността на съдружниците и тяхното ПЕРСОНАЛНО участие в работата му. В общия случай дружествения договор НЕ предвижда продължаване на дейността след смъртта на някой от съдружниците.
Потребителката да прочете в Търговския регистър дружествения договор, частта за прекратяване на дружеството. Или най-малкото въоръжена с номера му по Булстат да се консултира с адвокат.

# 264
Здравейте.Не зная дали е удачно да поставя въпроса си в този раздел и дали някой може да помогне..Живея в чужбина и имам нужда от информация.Няколко пъти звънях в НОИ,но не отговориха на въпросите ми.Бих искала да знам към кого да,се обърна,за да ми се изчисли колко трудов стаж имам в,България и ако не е достатъчен за минимална пенсия как бих могла да започна да заплащам останалата част от изисквания минимален трудов стаж .Ще съм благодарна на отзовалите се

# 265
  • София
Звъни на тел. на НОИ, но от 03.01.23. Още са почивни дни. Но по тел. едва ли ще дадат такива сведения - от къде да знаят кой пита.
Има и доста ФБ групи за  пенсионни консултации.

# 266
  • Русе
С ПИК код, издаден от НОИ се проверява в техния сайт колко трудов стаж има човек, но щом сте в чужбина, вероятно нямате такъв код. Не знам имате ли роднина в България, който да има пълномощно и да може да ви вземе такъв код. Освен това не знам в системата им дали има информация за стажа преди 1997г.

# 267
Здравейте, аз съм с по-различен въпрос. Работила съм като счетоводител по-основно ТРЗ . Искам да започна да работя сама, може ли някой ако е записвал курс да ми препоръча? Тъй като нямам опит с ДДС и други неща 🙂

# 268
  • София
Здравейте, аз съм с по-различен въпрос. Работила съм като счетоводител по-основно ТРЗ . Искам да започна да работя сама, може ли някой ако е записвал курс да ми препоръча? Тъй като нямам опит с ДДС и други неща 🙂
В кой град си?
Къде и какво си завършила?

# 269
В кой град си?
Къде и какво си завършила?
От гр. Самоков, завършила съм “Финанси и банково дело” - магистър.

Общи условия

Активация на акаунт