Счетоводител в нужда се познава 19

• 32 443
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Аз мислех да изпраскам една хубава оценка за такава двойка, ама се възпрях, че можеше и да не съм права. Да, ама не. Толкова малко неща в живота ме изненадват приятно вече.
Няма какво да им обясняваш надълго и широко. Отсичаш - не може, казваш как е по закон. Пък като не щат - да не ползват. Какви хора - ще делат на половина разходите и приходите за децата...

# 286
Ако не познавах такова семейство (50+ годишни), щях да кажа, че се шегувате.

# 287
Ако не познавах такова семейство (50+ годишни), щях да кажа, че се шегувате.
Не се шегува, за съжаление. И все повече двойки са така. Обидното е, че си нямат никакво доверие- единия да получи парите и да ги раздели после. Представете си какво възпитание получават тези деца.

# 288
За нас важното е, че с подписа си лицата декларират определени неща. Те да си носят отговорност после. Иначе аман от всякакви случаи.

# 289
  • София
А във връзка с това данъчно облекчение за деца- за миналата година имам месец и половина стаж в компания, от която при напускането не ми дадоха бележка за ДОД. Никак не ми се общува с тях, никак. Мога ли да подам сама данъчна декларация без да им искам бележка, т.е. мога ли отнякъде (с ПИК на НОИ, НАП...) да засека приходите си и да действам? Извинете, че звуча малоумно, хич ми я няма счетоводната/ данъчната култура.

# 290
В сайта на НАП пише

# 291
  • София-Младост
А във връзка с това данъчно облекчение за деца- за миналата година имам месец и половина стаж в компания, от която при напускането не ми дадоха бележка за ДОД. Никак не ми се общува с тях, никак. Мога ли да подам сама данъчна декларация без да им искам бележка, т.е. мога ли отнякъде (с ПИК на НОИ, НАП...) да засека приходите си и да действам? Извинете, че звуча малоумно, хич ми я няма счетоводната/ данъчната култура.
.
Можете, но чак март месец. До 28.02. работодателите ще подават точно тази информация.
В сайта на НАП с ПИК, ще си подадете ГДД по ел.път.

# 292
  • София
Благодаря!

# 293
Както ви е написала колежката - след 01.03. с ПИКа като започнете да попълвате декларацията онлайн в сайта на НАП ще ви се заредят автоматично всички подадени от работодателите данни. Ще се заредят и други доходи (от наем, от продажби с наложен платеж), ако имате такива.
Имате възможност да коригирате служебно заредените данни, ако прецените че има грешки.
Този е реда да ползвате облекченията без да търсите бележки и с почти 100 %сигурност, че не пропускате нещо. Обърнете внимание, че има и други облекчения - за лихвите по заеми за млади семейства, за разплащания с карти. Прочетете внимателно и преценете дали отговаряте на условията.

# 294
  • Пазарджик
Здравейте!
Трябва в трз микроинвест да начисля  обещетение по чл.222ал.1.Гледах клипчета ,понеже до сега не съм изплащала такъв тип обещетение.И въпросът ми е следния -в клипа се показва как се правят нови картони,със същите данни за служителите и се въвежда брутната заплата с работните дни(в моят случай трябва да бъде изплатено за м.12).Така ли би следвало да направя начисленията?

# 295
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Трябва в трз микроинвест да начисля  обещетение по чл.222ал.1.Гледах клипчета ,понеже до сега не съм изплащала такъв тип обещетение.И въпросът ми е следния -в клипа се показва как се правят нови картони,със същите данни за служителите и се въвежда брутната заплата с работните дни(в моят случай трябва да бъде изплатено за м.12).Така ли би следвало да направя начисленията?

Точно така се прави, т.е. един нов картон за същото лице заради обезщетението, като аз за да се различават пиша името с главни букви. Периодът на действие на "договора" е периода на изплащане на обезщетението.

# 296
  • Пазарджик
Здравейте!

Точно така се прави, т.е. един нов картон за същото лице заради обезщетението, като аз за да се различават пиша името с главни букви. Периодът на действие на "договора" е периода на изплащане на обезщетението.
Благодаря!

# 297
  • София
Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали счетоводен софтуер, подходящ за фирма в сферата на търговията, в която няма назначен персонал освен управителя.
Благодаря Ви предварително!

# 298
Здравейте интересува ме къде в сайта на НАП мога да видя бюджетна организация колко ДОД има внесен . Във връзка с данъчните облекчения за деца. При изплащането на облекченията през 21 г , сумата им надвиши сумата на данъка за внасяне , не е приспаднат от януари 22 , висеше си цяла година . Сега за 22 пак сумата на облекченията надвишава данъка за внасяне ще го приспадна от януарския данък, но мога ли да вкл и този от 21 при условие че е минала вече година. Но все пак искам да видя от някоя справка в НАП колко имам за внасяне колко е внесен . Да не си предизвикам някоя проверка.?!! Благодаря Ви , малко объркано , но дано ме разбрахте!:)

# 299
  • София-Младост
С ел.подпис в електронните услуги не се ли вижда декларирано, внесено и т.н. Не знам обаче при бюджетните дали не  е по-различно.

Общи условия

Активация на акаунт