Счетоводител в нужда се познава 19

• 32 409
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Buni,аз лично слагам си моето име и така.При проверка пускаме тогава хронорар .

# 481
  • София-Младост
Buni,аз лично слагам си моето име и така.При проверка пускаме тогава хронорар .
Е как го пускате със задна дата?
Buni, фирмата има ли дейност? Как така поне не се самоосигурява през ЕООД? Това че има трудов договор не я освобождава /щом не е осигурена на 3400лв./.
"я е на трудов договор в друга фирма със заплащане над МОД"
МОД вероятно в случай е максимален осигурителен доход.

# 482
Не със задна дата,а когато е проверката.

# 483
  • София
Моля за съдействие
По коя сметка се внася здравната осигуровка от 28, 40 лв на трайно. безработните?

# 484
  • София
Моля за съдействие
По коя сметка се внася здравната осигуровка от 28, 40 лв на трайно. безработните?

https://nra.bg/wps/portal/nra/payment/bankovi-smetki-2/bankaccounts

Тук най-горе има опция да изберете каква вноска искате да платите, и според адресната Ви регистрация, ще Ви даде по коя сметка следва да се внесат сумите.

# 485
  • София
Именно МОД - приятелката ми я осигуряват на заплата над 3400 в другата фирма.
Момичета, наистина е помощ от моя страна, тя си го е заслужила, не ме изнудва.
sause, в какъв смисъл хонорар, не схващам, извинявам се.
 Аз работя в друга фирма на договор. Не подавам данъчна декларация, защото доходите ми са единствено от заплата.

# 486
Писах само по нужда на момента,когато има проверка да се пусне хронорар.

# 487
  • София-Младост
Писах само по нужда на момента,когато има проверка да се пусне хронорар.
Е нали НАП ще търсят ГД към датата на подаване на ГДД, а не към момента.

buni
Не може да попълните ГДД на друг  ида си впишете името, ако не сте счетоводно предприятие или не сте в трудово-правни взаимоотношения, било ГД или ТД. Т.е. за да попълните декларацията на ЕООД-то на приятелката, ще си пуснете ГД дори и за 5 лв. , за да е изрядно всичко. Съответно и всичко съпътстващо този ГД.

# 488
Така е,но понякога правя такива компромиси.

# 489
  • В полите на Пирин планина
Ако си пиша името, като съставител - задължително пускам хонорар. И гледам да е за някаква що-горе приемлива сума...
Ако лицето, на което е декларацията, не желае просто отказвам да попълвам и толкоз.

# 490
  • Варна
Има ли някой с фондация в обществена полза?
Няма стопанска дейност, но потребителя на услугата много държи на фактура, за да му признаят разхода. Може ли да се издаде фактура?

# 491
Здравейте! Имам въпрос за неплатената отпуска - тази до 30 дни, която се зачита за трудов и осигурителен стаж. Ако примерно за декември съм ползвала 10 дни неплатена отпуска и съм осигурена на примерно 2345 лв при пълен раб месец, какъв ще е осигурителния ми доход за месеца? Интересува ме при евентуална нужда от болничен, etc, дали една неплатена отпуска, може да окаже голямо влияние върху съвкупният ми осиг доход за месеци назад, евентуално и ако искам по-дълга такава, зачитаща се за осигурителен стаж, дали ще ми смъкне осиг доход.

# 492
Има ли някой с фондация в обществена полза?
Няма стопанска дейност, но потребителя на услугата много държи на фактура, за да му признаят разхода. Може ли да се издаде фактура?

Ако става въпрос за дарение, по принцип няма специално регламентиран вид на документа, с който то се удостоверява - може да е договор, свидетелство или каквото там измислите, стига да има дата на получаване на дарението, вид на дарението и ако попадате в някоя от категориите лица по чл.31 ЗКПО, да я посочите, за да може лицето евентуално да си признае разхода за дан.цели. Не виждам причина да не може този документ да се кръсти "Фактура".

# 493
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Имам въпрос за неплатената отпуска - тази до 30 дни, която се зачита за трудов и осигурителен стаж. Ако примерно за декември съм ползвала 10 дни неплатена отпуска и съм осигурена на примерно 2345 лв при пълен раб месец, какъв ще е осигурителния ми доход за месеца? Интересува ме при евентуална нужда от болничен, etc, дали една неплатена отпуска, може да окаже голямо влияние върху съвкупният ми осиг доход за месеци назад, евентуално и ако искам по-дълга такава, зачитаща се за осигурителен стаж, дали ще ми смъкне осиг доход.

Ако са 10 работни дни, то това си е около половин месец, т.е. осиг. доход става ориентировъчно на половина.

Среднодневното ще падне с около 3 лева, ако през целия период сте на 2345 лева, а само половин месец сте в неплатен.

# 494
Добре, а ако човек излезе цял пълен месец неплатен отпуск, как този месец му се зачита за осигурителен стаж, с какъв доход за този месец и на каква база?

Общи условия

Активация на акаунт