Счетоводител в нужда се познава 19

• 32 360
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Da попитам за данъчното облекчение за деца, посочено в данъчната декларация. Ползвам автоматично попълнена такава и ми излиза 6000 лв. Така ли трябва да е, след като съм получила 600? Дали се пише нещо в третата графа? Прилагам снимка в скрит текст.
 Мерси много!
Скрит текст:

# 571
  • Пловдив
Преводът е 10% от сумата...т.е 600лв.
Така трябва да е.

# 572
  • София
Когато имате фактура за покупка от фирма, която не е регистрирана по ЗДДС: какво вкарвате в дневника за покупки по ЗДДС на мястото на ДДС номер? БУЛСТАТ или 999999999999999?

# 573
  • София
Контрагентът има идентификационен номер, но е без BG отпред, вписвате си го него. В програмата, с която работя, имам отметка, че фактурата не е с данъчен кредит. Във вашата също би трябвало да може да се отбележи някъде.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 16:38 от buni

# 574
  • В полите на Пирин планина
Когато имате фактура за покупка от фирма, която не е регистрирана по ЗДДС: какво вкарвате в дневника за покупки по ЗДДС на мястото на ДДС номер? БУЛСТАТ или 999999999999999?

ЕИК

Фактурата без ДДС не се отразява в дневника за покупки. В програмата, с която работя, имам отметка, че фактурата не е с данъчен кредит.

Напротив. В колона 9 на дневника за покупките фигурират тези покупки

# 575
  • София
Да изразих се неправилно и затова поправих поста.

# 576
  • Пазарджик
Здравейте!
Имам нужда пак от вас.Става въпрос за ФЛ ,което иска да си подаде дан.декларация и да си декларира доходите от наем.Има двама наемателя,които са подписали 6м.срок за наем ,който е бил до 31.12.2022г.Всякакви насоки ще са ми от полза.(не бих се наела,но е близък приятел на когото искам да съдействам) Благодаря!

# 577
  • София
Много благодаря на всички за съдействието, което ми оказахте във връзка с подаването на данъчна декларация и ползване на данъчно облекчение за деца. Във вторник подадох, днес ми получих превод, впечатлена съм от скоростта, с която реагира НАП.

# 578
Много благодаря на всички за съдействието, което ми оказахте във връзка с подаването на данъчна декларация и ползване на данъчно облекчение за деца. Във вторник подадох, днес ми получих превод, впечатлена съм от скоростта, с която реагира НАП.
Аз забелязвам, че отделните дирекции действат различно.
В Пловдив винаги са били туткави Simple Smile

# 579
Къде подавате статистика на физическо лице? В сайта на НСИ респонденти несъщавящи баланс ли? 😳

# 580
  • В полите на Пирин планина
Къде подавате статистика на физическо лице? В сайта на НСИ респонденти несъщавящи баланс ли? 😳

Би трябвало да е там. Там се попълва и за ЕТ, които не подлежат на одит.

# 581
Здравейте!
Аз имам малко затруднения с разбирането на Справка за задълженията и плащанията.
За период 2013 и 2014 в справката за задълженията на лицето излизат разни суми за осигуровки(било е назначено за управител на роднинска фирма и няма никаква представа какво и как са му подавали) и съответно лихви, през 2015 има извършено  плащане, но то не покрива всичко дължимо за предходните години.
Междувременно обаче в справката за  задълж. с възможност за плащане излиза само една глоба за неправилно паркиране.

# 582
Другите задължения да не са посочени в отдела за принудително събиране?

# 583
В раздела "справка за задълженията, плащанията по които подлежат на разпределение от публичен изпълнител" е глобата, тъй като е от 2016г., изпълнително дело от 2018.

# 584
Глобата си я плащате по сметката за принудително събиране,а другите по тези за осигуровките,ако желаете да плащате,де.
Не разбрах какво Ви притеснява?

Общи условия

Активация на акаунт