Счетоводител в нужда се познава 19

• 32 350
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Просто не разбирам защо осигуровките не се зареждат автоматично в справката за задълженията с възможност за плащане. Т.е. по тази справка дължима е само глобата.

# 586
А къде се зареждат?Къде ги видяхте?

# 587
В тази "справка за задълженията и плащанията" ги гледам, излиза примерно това и най-вдясно при старата версия на "погасено" излиза "не"

# 588
  • В полите на Пирин планина
Може да са погасени по-късно или по давност.

# 589
Те са от 2013. През 2015 има внесена сума, разпределена по стари задължения, но недостатъчна за всички, които излизат в този списък. Rolling Eyes
Т.е. според вас лицето може да си подаде декларация и да ползва данъчно облекчение за деца след като плати глобата, щом само тя излиза с възможност за плащане?

# 590
Да.Ако я попълва с ПИК и има задължения,няма да може да ползва отстъпка,на пример.

# 591
Да, с ПИК. Излязло му е съобщение за задължения и като се разрових, ми излезе тази чуденка.

# 592
  • София
Къде подавате статистика на физическо лице?
Отчет НСИ по ЕГН.Приложение  3 от ГДД чл.50. Би трябвало да се обвърже.

# 593
Здравейте, има ли уреден максимален срок, в който да се дължи месечното възнаграждение?
Започнах работа на 26.01., а от фирмата ми обявяват, че първата ми заплата ще получа на 3.4.
За мен това е ужасно дълъг срок. На практика излиза, че поне два месеца работя без пари. А и има риск да си измислят причина и да не ми платят изработеното.

# 594
Какво ти пише в договора? При нас е до 5 число на следващия месец.
Как така след 2 месеца... Трябва да си получиш заплата за януари през февруари... (даже за тия 4-5 дни)
Те да не би на куп да ти дават заплатите за изпитателния срок, а ако не останеш - евентуално да си спестят?
В кой сектор е това, не ми звучи като нормална фирма...

# 595
  • София
Здравейте, има ли уреден максимален срок, в който да се дължи месечното възнаграждение?
Започнах работа на 26.01., а от фирмата ми обявяват, че първата ми заплата ще получа на 3.4.
За мен това е ужасно дълъг срок. На практика излиза, че поне два месеца работя без пари. А и има риск да си измислят причина и да не ми платят изработеното.

чл. 66 ал. 1 т. 7 от КТ определя какво се вписва в трудовия договор, и периодичността на изплащане на възнаграждението е от задължителните неща:

Чл. 66. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Трудовият договор съдържа данни за страните и определя:

7. основното и допълнителните трудови възнаграждения с постоянен характер, както и периодичността на тяхното изплащане;

Така че прочетете си какво е записано в трудовия Ви договор.

# 596
Погледнах си договора и грешката е моя.
Описано е: последно число на месеца, следващ месеца за който е дължимо Sad
Голяма патица съм.
Помолих за фиш и разяснение

# 597
И как според това излиза, че ще получите първа заплата на 03.04?

# 598
Ами не излиза-явно я мотаят.

# 599
От 26 до 31 януари трябва да получите възнаграждение в края на февруари нищо че са 5 дни. А февр в края на март .

Общи условия

Активация на акаунт