Счетоводител в нужда се познава 19

• 32 359
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, подадох декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ. Получих мейл, че е приета.
Ако помня правилно, ако платя задълженията до края на март, ползвам 5 % отстъпка.
Нещо не се ориентирам добре в сайта им. Намерих "Плащане на задължения", където сама попълвам сумата. Това ли е?
Ако има отстъпка от 5 %, сама ли трябва да си я изчисля?

# 601
  • София
Ако помня правилно, ако платя задълженията до края на март, ползвам 5 % отстъпка.
Нещо не се ориентирам добре в сайта им. Намерих "Плащане на задължения", където сама попълвам сумата. Това ли е?
Отстъпката се нанася на отделен ред в самата декларация, и ако не сте го направили няма да излезе. Провере какво сте попълнили на ред 9 и 10 в част четвърта мисля че беше, че не е пред мен декларацията

# 602
Това са нормативно признати разходи, 10 %, автоматично се попълниха.
Въпросът ми е за 5 % отстъпка за плащане на вече определения данък преди 31 март.

# 603
Здравейте, влизам с въпрос. За декларацията за данъчно облекчение за деца. Доколкото видях е декларация по чл. 50 ЗДДФЛ, обаче никъде не срещах въпрос относно колко деца има лицето и по коя банкова сметка ще се възстанови сумата. Аз ли пропускам нещо? Помагам на приятели, обаче греда. Не ми остана време днес да звъня в НАП да попитам.

# 604
В част 3 трябва да имате отметки на
Приложение 10 за ползване на данъчни облекчения и Образец 2005.

# 605
  • София
Въпросът ми е за 5 % отстъпка за плащане на вече определения данък преди 31 март.

Аз отговорих на въпроса за отстъпката, ако сте я вписали при попълване на декларацията на ред 10 в част 4

Ето тук

Скрит текст:

# 606
Много ти благодаря и извинявай, че не разбрах първия път.

# 607

Аз отговорих на въпроса за отстъпката, ако сте я вписали при попълване на декларацията на ред 10 в част 4

Ето тук

Скрит текст:

Да попитам и аз, тъй като ще подавам данъчна декларация. Ако получавам доходи от наеми и са ми останали да внеса данъците за последното тримесечие на 2022, имам ли право на 5% отстъпка за това тримесечие и съответно да си я сметна и въведа?

# 608
  • В полите на Пирин планина
Да, ако нямате неплатени задължения.

# 609
И как според това излиза, че ще получите първа заплата на 03.04?
колегите ми казаха, че вероятно ще е така. Защото ако се падало петък/събота/неделя, ги нареждали в понеделника.

# 610
  • София

Ето тук

Скрит текст:

Да попитам и аз, тъй като ще подавам данъчна декларация. Ако получавам доходи от наеми и са ми останали да внеса данъците за последното тримесечие на 2022, имам ли право на 5% отстъпка за това тримесечие и съответно да си я сметна и въведа?

Да, можете, стига да подавате декларацията по електронен път.

# 611
И как според това излиза, че ще получите първа заплата на 03.04?
колегите ми казаха, че вероятно ще е така. Защото ако се падало петък/събота/неделя, ги нареждали в понеделника.
Според написаното от Вас в предния пост, за дните от януари е следвало да Ви платят на 28.02(вторник), а за февруари-на 31.03.

# 612
Имам питанка, ММ има сключен договор за наем на земеделска земя и получава рента, трябва ли да подава ГДД. По скоро да я декларира тъй като е свободна професия и си подава всяка година декларация??

# 613

Здравейте, при вас зареди ли се автоматично тази отстъпка, защото при мен си стои 15%, а казват че трябвало автоматично. Сега съм в търсене на добър счетоводител, защото до сега попадам на двама, които нищо не разбират и не успяват да ми полълнят декларацията.

# 614
Отстъпката е 5 процента и се попълва ръчно,закръглена до кръгъл лев.

Общи условия

Активация на акаунт