СМГ "Паисий Хилендарски" - Тема 13

• 58 397
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
Има тема за приема в СМГ: https://www.bg-mamma.com/?topic=974761.690
Доста подробно е обяснявано и се разясняват различни въпроси.

# 46
  • София
https://smg.bg/priem-sled-4-klas-novini/2022/09/12/6457/systezan … 2022-2023-godina/

Има курсове, водени от преподаватели в СМГ.
https://smgood.bg/

# 47
  • София
Здравейте, имам въпрос, относно школите по програмиране към СМГ за големи ученици.
Детето ми сега е 8 клас и първа година в училището, по информатика изучават Java при г-жа Рачева. Има желание да се запише на школа по програмиране. До колкото разбирам в школите се програмира на С++. Въпросът е, че не можем да се ориентираме към кой учител да се насочи от посочените школи (по възможност не при госпожата). Не е програмирал до сега на С++, има някаква представа от Java (посещавал е Телерик 1 година). Сякаш няма школа за големи ученици не програмилирали или има но ние не сме наясно от изпратената информация в школо.
Моля, да споделите своя опит при "нови" гимназисти за училището. Дали са се записали на школа към СМГ или друга школа извън, при кой учител са ходели? Благодаря на отзовалите се!

# 48
  • София
Здравейте, имам въпрос, относно школите по програмиране към СМГ за големи ученици.
Детето ми сега е 8 клас и първа година в училището, по информатика изучават Java при г-жа Рачева. Има желание да се запише на школа по програмиране.
Вижте тук - https://docs.google.com/document/d/18RNQSH8NnSgK15oAW9gK43Foplgk … 7MKKIEQoU-58/edit за повече информация.

# 49
Детето ми сега е 8 клас и първа година в училището, по информатика изучават Java при г-жа Рачева. Има желание да се запише на школа по програмиране. До колкото разбирам в школите се програмира на С++. Въпросът е, че не можем да се ориентираме към кой учител да се насочи от посочените школи (по възможност не при госпожата). Не е програмирал до сега на С++, има някаква представа от Java (посещавал е Телерик 1 година). Сякаш няма школа за големи ученици не програмилирали или има но ние не сме наясно от изпратената информация в школо.
Моля, да споделите своя опит при "нови" гимназисти за училището. Дали са се записали на школа към СМГ или друга школа извън, при кой учител са ходели? Благодаря на отзовалите се!
Обърнете се към г-жа Велкова. Преди две години в групата ѝ за начинаещи се обучаваха и осмокланици.
Явно не само с СМГ в осми клас го има проблемът с непрограмиралите преди това деца. Академия Тесла имат групи за  подготовка на такива.

# 50
  • София
ek_velika, благодаря за линка !
Рони, благодаря за информацията! Имате ли впечатления от г-жа Велкова?

# 51
ek_velika, благодаря за линка !
Рони, благодаря за информацията! Имате ли впечатления от г-жа Велкова?
Дъщеря ми и нея харесваше. Аз като човек на Вие с програмирането, единствено като спокоен човек мога да я определя.

# 52
Здравейте,майка на СМГ момче съм.Бихте ли препоръчали школи или индивидуални учители по БЕЛ за НВО 7 клас?
Благодаря,

# 53
  • София
Моето дете беше в "Просперитет и развитие".Намира се до 35-то училище.Много съм доволна.Строга госпожа,изпитва всяко дете,обажда се на родител при проблем.Имаха 2 пъти седмично ,отделно всяка събота пробни матури и в неделя упражнения .Той ходи от 6-ти клас и за лятото имаше доста домашни,които проверяваше госпожата и обсъждаше с детето.Но бяха доста време онлайн ,заради Ковида,сега не би трябвало. Но и онлайн беше ок,поне според резултатите.

# 54
Предполагам че е продължил в СМГ след 7 клас?

# 55
  • София
школа Литера, Елмира Йонова.
 Доста деца от СМГ обичайно ходят там, много високи резултати имаше тази година, които се дължат комплексно  на старанието на самите деца,  на подготовката им в училище и за капак и школата Smiley.
Може да се повтарям, но да споделя пак: Моето дете от последния 7 класен набор например имаше чудесна преподавателка по БЕЛ в 7 клас - госпожа Керемидчиева, като имаше деца, които изкараха даже повече точки и без допълнителен курс, само от училище и усърдието си. Но ако искате да се презастраховате (предвид все по лесните изпити по БЕЛ, с все по високи точки нужни за продължаване в училището) и детето да върви в една сериозно организирана рамка за подготовка, с редовно проверяване на тези и преразкази и пробни изпити, с добър формат и когато е онлайн, школата е подходяща.

Някой има ли опит с Фарос, който е за децата от СМГ? Обмисляме някаква лека опция за поддръжка на английски език, при интензивния немски в 8 клас. Моля да споделите, от немските паралелки как поддържаха децата, достигнатото ниво по АЕ, през годината която не учиха този език?

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 15:21 от bora

# 56
  • София
Да,сега пак е в СМГ.
 За английски - моето ходи в АВО на Докдуков ,много е удобно ,защото е близо и е от 14.30.

# 57
  • София
Зори и тази година ли го записа на АЕ?
И аз давам положителен глас за г-жа Йонова. Тандемно обучение г-жа Керемидчиева и г-жа Йонова при нас се оказаха печеливши. И двете се раздават максимално.

# 58
Какви е качеството на преподаване във Фарос?Говори ли се на български език в час?Благодаря

# 59
Не се говори на български в групата на сина ми в СМГ . Г-жата е чужденка и не знае български. Доколкото знам тя води групите за нива B2 и C1 , не знам дали е поела и други . Той е за първа година в тази школа , затова нямам отзиви за качество и други неща.

Общи условия

Активация на акаунт