Перилни препарати и омекотители – 70

• 45 734
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Худи??? За пръв път чувам такава дума. Не знам какво е това, ама на Пума изделията избеляват за отрицателно време, независимо с какво ги переш. Супер посредствено качество.

# 691
  • Враца
Худи = Суйчър

Имам доста качествени неща на Пума , не се оплаквам от тях.

# 692
Аа, Персил не смея вече. Миналата зима нали ми избеляха всички цветни от него. Че и беше 100 пранета и аз упорито си перях с него, нали е Персил. Синът ми още ми натяква за новото си худи на Пума как даде една камара пари за него и само след месец изглеждаше, като че ли е носено 2 години.

Да не си предозирала?

# 693
Спечелих от Ариел капсули за една година. До сега никога не съм прала с капсули. Вероятно ще дойдат 2 пакета за бяло и два за цветно. Има ли вариант да прецакам цветните дрехи с капсулите за бяло? Знам, че няма кислород в тях, но все пак да се допитам!
Аз пера бяло само с прах Персил и няма да сменя, но ще се чудя какво да ги правя тези капсули за бяло.

# 694
  • Ст Загора
Едва ли ще ги прецакаш , но нека др да каже.

# 695
Худито е суитчер без цип, с качулка и кенгурски Жоб отпред..поне така разбрах аз от систъра покрай племеника преди години:grinning:
И поне ние на това му викаме худи. Много странна дума наистина..

# 696
Да, худи е суетшърт с качулка. От спортните онлайн магазини го научих.
Капсулите на Ариел за бяло се справят много добре на бялото пране, можеш да ги редуваш с праха.
Единственият недостатък на ариелските капсули, за цветно и бяло, е че много се пенят. Трябва да се ползват на максимално заредена пералня.

# 697
Худи е суичър без цип, но с качулка.

Аз явно съм катерица. Преди чат-пат минавах и купувах някой прах, но местихме нещо вкъщи и явно съм забравила, че имам. И сега да видиш, открих 2-3 пакета. Стана ми топло на душичката. Въпреки това ако намеря Персил за бяло, бих пробвала. Макар че бяло носим лятото и зимата рядко имам бели перални.

# 698
  • Somewhere far away
Олекотена завивка на 60 градуса ок ли е да се пере?

# 699
  • София
И аз не съм я чувала тая дума "худи". Иначе вече 2 години пера цветното само и единствено с Персил, нямам поражения, напротив, това за мен е най-добрия прах за цветно на бг пазара.

# 700
Олекотена завивка на 60 градуса ок ли е да се пере?
Да, пера винаги така, от години и различни по производител завивки, включително и възглавници.

# 701
Има кислородни избелители, не бих го ползвала за цветно.
Именно. Но жената твърдеше,че е за цветно. На етикета на български език, който беше лепнат,направо си пишеше, че съдържа кислородни избелители. Не ми се разправяше с нея, че малко заядлив и беше тона понеже не одобрих предложените от нея Скип и Шанте клер. Спори с мен, че били универсални и ставали за цветни дрехи. Казах и да пробва да изпере с тях черни, кафеви и тъмно сини дрехи и пак ще говорим. За тези цветове си имало препарати за черно пране. Ама... баба все с препарати за черно переше. И Сано Максима се опита да ми пробута, като много добър прах за пране. И онова ОМО, дето не струва ми хвали...Извода ми е, че в ТТ маркет няма свестен прах от паралелен внос за цветно пране.
Понеже използвам ШантеКлеър течен с червената капачка за цветни дрехи, които не са памучни, искам да кажа, че пере много добре. Всичките им прахообразни, както и показаният пакет на другата марка, стават за цветни неща, но да кажем някави устойчиви материи като покривки, чаршафи, кърпи, но не и за дрехи.
Този използвам:
Скрит текст:

# 702
  • София
Понеже използвам ШантеКлеър течен с червената капачка за цветни дрехи, които не са памучни, искам да кажа, че пере много добре. Всичките им прахообразни, както и показаният пакет на другата марка, стават за цветни неща, но да кажем някави устойчиви материи като покривки, чаршафи, кърпи, но не и за дрехи.

Хм, какво ще рече, че става за устойчиви материи, но не и за дрехи? Каква е разликата между, да кажем, чаршаф от 100% лен и рокля от 100% лен? Или се има предвид, че не става за цветни дрехи с предимно синтетичен състав?

Тъкмо вчера поръчах класическия препарат на ШантеКлер с марсилски сапун и чак сега реших да видя дали тук има мнения за него и малко се притесних. Наскоро бях в Италия и взех такъв за Airbnb-то, просто беше най-евтиният в магазина. Взе, че ми хареса как изпра дрехите, дори мокри, излязоха едни мекички от пералнята. Сложих смесена пералня с памук и спортни дрехи + микрофибърна кърпа. Специално питах приятеля ми дали са се изпрали добре спортните му неща, беше си взел само един сет за фитнес и ги прах няколко пъти.

# 703
Имам предвид, че едно е да изпереш тъмна памучна тениска с него и да избелее, а друго ленена, цветна покривка, чаршафи или хавлиена кърпа .
Този със содата, въпреки, че е течен, изсветлява тъканите, но и той пере добре. Изпробвала съм ги всичките разновидности.

# 704
  • Русе
И аз не съм я чувала тая дума "худи". Иначе вече 2 години пера цветното само и единствено с Персил, нямам поражения, напротив, това за мен е най-добрия прах за цветно на бг пазара.
И аз до тази зима перях цветното само с Персил и чат-пат Бинго. От 30 години пера самостоятелно. А от 1996 г. ползвам прах Персил. За първи път ми се случи да ми избелеят цветни дрехи. Нещо явно е била сбъркана партидата, знам ли. От Метро го купувах, както писах 110 пранета Persil professional.

Относно худито - и аз не знаех допреди 2-3 години що е то. Но тийнейджърите много труд положиха, докато започна да го наричам така. За мен си беше суитчър, а да не говорим, че на младИте години му викахме блузон Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт