Препоръчайте интериорни врати- тема 3

• 83 073
  • 509
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Скоро ще трябва да закупим 4 интериорни врати в София. Плаша се, като гледам как почти всички имат някакъв негативен опит с фирмите, към които се бяхме насочили. Затова, моля да ми споделите, къде би било най-доброто място за интериорни врати, ако бюджета на врата е 500 лв.? Не държим фирмата да предлага и монтаж, но със сигурност ще бъде по-добре. Благодаря ви!

# 286
  • София
Ето тези врати бяха в този порядък 400-500 лв, но нямам личен опит. Случайно попаднах на склада им и разгледах. Не изглеждаха лошо
https://vratisofia.bg/interiorni-vrati

# 287
Здравейте! Скоро ще трябва да закупим 4 интериорни врати в София. Плаша се, като гледам как почти всички имат някакъв негативен опит с фирмите, към които се бяхме насочили. Затова, моля да ми споделите, къде би било най-доброто място за интериорни врати, ако бюджета на врата е 500 лв.? Не държим фирмата да предлага и монтаж, но със сигурност ще бъде по-добре. Благодаря ви!
За този бюджет (който още преди 4 години не беше достатъчен за среден клас врати) не мисля, че може да имате кой знае какви очаквания за качество, включително на цялостна работа, не само на вратите. Бих спала на матрак без легло, ако трябва, известно време или бих отложила друга покупка, но не и да сложа компромисни врати,  смяната после не винаги е лесна и ще излезе още по-солена.

link=topic=1476685.msg48426669#msg48426669 date=1723790434]
Ето тези врати бяха в този порядък 400-500 лв, но нямам личен опит. Случайно попаднах на склада им и разгледах. Не изглеждаха лошо
[/quote]
В тази тема сигурно сто пъти се писа за тези врати и качеството им, не знам защо не се чете първо - буквално би спестило дори задаването на въпрос.

# 288
За този бюджет (който още преди 4 години не беше достатъчен за среден клас врати) не мисля, че може да имате кой знае какви очаквания за качество, включително на цялостна работа, не само на вратите. Бих спала на матрак без легло, ако трябва, известно време или бих отложила друга покупка, но не и да сложа компромисни врати,  смяната после не винаги е лесна и ще излезе още по-солена.

В тази тема сигурно сто пъти се писа за тези врати и качеството им, не знам защо не се чете първо - буквално би спестило дори задаването на въпрос.
[/quote]

Всеки сам преценява как и къде да спи, както и какви врати да слага. Затова написах и колко е бюджета, защото ми е пределно ясно, че врати и от 5 хиляди лева могат да се вземат, но като нямаш такива средства, няма как и да сложиш такива. Моля, ако някой може да помогне, да сподели мнение. Такива мнения не ми помагат особено. Благодаря ви!

# 289
Аз много четох преди да поръчам врати. Поръчах си други, но останах с впечатление, че Вариодор са прилични и общо взето ги хвалят. За мен монтажът е много важен, ако ги монтира некадърник и по 2000лв да са, все тая.

# 290

Всеки сам преценява как и къде да спи, както и какви врати да слага. Затова написах и колко е бюджета, защото ми е пределно ясно, че врати и от 5 хиляди лева могат да се вземат, но като нямаш такива средства, няма как и да сложиш такива. Моля, ако някой може да помогне, да сподели мнение. Такива мнения не ми помагат особено. Благодаря ви!
[/quote]
Ако не виждате точно помощта в мнението, проблемът си остава за Вас. Обърнала съм Ви внимание, че точно за посочените врати в темата има много негативни мнения поне от няколко години.
Чи Лу, който предлага врати за по 2000 лв, обикновено не работи с мърляви монтажници, по-скоро би било голямо изключение и съответно рискът, който се поема, е малък. Който предлага главно евтини врати, не може да си позволи да плаща и на добри монтажници, нещата са свързани.

# 291
Кубратова, постоянно даваш акъли за по-скъпи от предвидения бюджет уреди и обзавеждане. В съседната тема, смени направо току-що купени мебели.😆 Хората не са малоумни, щом са преценили, че толкова са им възможностите, значи не може повече. За вратите да се напънат, после за пералнята, миялната, фурната, ама то и подът не бива да е евтин, мебелите също и отиде бюджетът × 2.
Когато се подменя един уред, може и да се напънеш, но ако обзавеждаш изцяло, не е толкова лесно да удвояваш всичко.
Дай ги тези толкова много негативни мнения за Вариодор. Аз изчетох ФБ и темите тук и нямам спомен за такива, камо ли пък много.
Ама истински мнения от хора, които имат такива врати. Не някой случаен надменен коментар, че били евтини боклуци.

# 292
  • софия
Абе, има елементи, които по-трудно и скъпо се сменят.
Ако правя ремонт в момента, това, на което със сигурност бих заложила, са качествени врати, настилки, материали и не бих правила компромиси с тях.
Обзавеждане и уреди лесно се сменят.
Вече почти 10 години ползваме едни врати, които не бяха от най-скъпите, но уж препоръчани като качествени. Идва ми да хвана чук и да ги изкъртя.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 12:26 от zvаnchе

# 293
Кубратова баш за уредите най-лесно удвоява😆 То не че не е вярно, ама когато има определен бюджет, как да стане? Може даже 500 да им е горната граница на хората.
За този бюджет аз бих си сложила точно тези врати, ако съм сигурна, че монтажникът е добър.
Взех парчета от тях за проба- ламинатните(дървесните) са много здрави, блъсках, драсках, чуках, не мръдна мострата. Антрацитът, не знам боя ли е, какво е, но се дере дори с нокът, не е добро това покритие, иначе самите врати са плътни и здрави. Тя и консултантката това ми каза предварително.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 15:37 от Чи лу

# 294
Кубратова баш за уредите най-лесно удвоява😆 То не, че не е вярно, ама когато има определен бюджет, как да стане? Може даже 500 да им е горната граница на хората.
За този бюджет аз бих си сложила точно тези врати, ако съм сигурна, че монтажникът е добър.
Взех парчета от тях за проба- ламинатните(дървесните) са много здрави, блъсках, драсках, чуках, не мръдна мострата. Антрацитът, не знам боя ли е, какво е, но се дере дори с нокът, не е добро това покритие, иначе самите врати са плътни и здрави. Тя и консултантката това ми каза предварително.

Понеже виждам, че има 2 сайта - Variodor.bg и Variodoor.bg (с две о-та), кой точно да погледнем? Благодаря ви!

# 295
Кубратова, постоянно даваш акъли за по-скъпи от предвидения бюджет уреди и обзавеждане. В съседната тема, смени направо току-що купени мебели.😆 Хората не са малоумни, щом са преценили, че толкова са им възможностите, значи не може повече. За вратите да се напънат, после за пералнята, миялната, фурната, ама то и подът не бива да е евтин, мебелите също и отиде бюджетът × 2.
Когато се подменя един уред, може и да се напънеш, но ако обзавеждаш изцяло, не е толкова лесно да удвояваш всичко.
Дай ги тези толкова много негативни мнения за Вариодор. Аз изчетох ФБ и темите тук и нямам спомен за такива, камо ли пък много.
Ама истински мнения от хора, които имат такива врати. Не някой случаен надменен коментар, че били евтини боклуци.
Не говоря за Вариодор, Чи Лу, а за вратисофия от линка на питащата, за които тук многократно е писано.
Който иска, да подминава съветите, аз съм ги изстрадала, за да ги давам и също говоря от личен опит.  Обикновено при ремонт наистина човек трябва да се напъне с всичко, но такова е положението, не аз съм виновна за икономическото състояние на хората, нито за мижавите доходи и високите цени. Но препоръка за нещо, което е просто бюджетно, няма да дам като за качествено, защото откакто ние правихме ремонт (също двукратно над предвидения бюджет излезе и съответно се наложи заем, това преди 4 години) наши приятели с бюджетни мебели смениха част от тях повторно, на други касите на вратите буквално се пробиха, но не са ги сменили още, тепърва предстои, но цените са вече двойни на тези, които ние платихме за врати. Дали за същия период мебелите не им излязоха по-скъпи от моите? Излязоха, и още как, при това с всички неудобства на смяна, разместване, мъкнене, сглобяване...
И ще допълня следното - когато човек няма никакъв опит и е в началото на ремонт (а именно в това положение бях и исках на всяка цена да се вместя в бюджета си), дори няма представа, че бюджетното, което се предлага на нашия пазар, е изключително некачествено, не просто не е луксозно или с по-добра визия или повече функции (при уредите), а буквално некачествено. В някои отношения мен ме спасиха от купуването на бюджетни уреди именно съвети в този форум, за което съм благодарна.

# 296
Импала, това са турски готови врати. Предлагат се във всяка втора фирма, която не произвежда, а продава готови врати. Моят съвет е да потърсите отзиви за добър монтаж и оттам да поръчате.

# 297
  • София
Аз дадох линк точно за вариодор, пък тези врати софия не знам дали са добри монтажници, но самоте врати като качество не ми се видяха много различни от масовите по 600-700-800. Доколкото разбрах са директни вносители, складът им е на ул. Мюнхен до базата на Роси.
Аз още не съм си избрала цвят и модел, имам още няколко фирми да разгледам.

# 298
Ех, бюджетно, небюджетно... На всеки му се иска по-скъпичко, уж по-хубаво, ама... няма как винаги.
Преди години приятелка съвсем непринудено изтърси нещо, което много ме впечатли. "Не трябва да се купуват скъпи мебели щото даже и да са много качествени в един момент ще ти омръзнат, ама като знаеш колко пари си дал ще ти е жал да ги хвърлиш". Има доза истина, съгласете се. Поне що се касае до мебел. За техниката е друго.

Винаги е по-добре нещо балансирано, нещо по средата. Обаче верно е, че всичко според бюджета. Навремето исках кухня с много чекмеджета и механизми. Като стана ясно колко струва... се отказах и я направих една аскетична, дето сега не ми е особено на сърце. Но разликата между двете покри реставрирането на пода.

Аз в темата съм май с най-евтинджос вратите. Трябва ли да се притеснявам? Какво им става на евтините врати? Съвсем сериозно питам. Защото за мен вратата е нещо дето седи почти винаги отворено и освен как ще понесе влага в мокрите помещения друго не мисля особено.

# 299
  • Somewhere far away
е зависи- нашата врата в кухнята седи отворена винаги- но другите си  ги затваряме. така че и аз ще държа на нещо по добро, и по -качествено, а не да стой хлабаво и да не може да се затвори като хората или от най малкото течение да се счупи .

Общи условия

Активация на акаунт