Препоръчайте интериорни врати- тема 3

• 71 649
  • 444
  •   2
Отговори
# 330
Здравейте, не намерих толкова активна група за входни врати и затова реших да попитам тук. Все пак (почти) всички фирми за интериорни врати предлагат и входни.
Налага се да сменя входната на врата на апартамент ЕПК. Бюджетът ми е ограничен до 1000 - 1100 - макс. 1200 лв.
От информация на разни познати, на базата на техния опит, набелязах 3 фирми, предлагащи блиндирани врати в този ценови диапазон:
Каракашев и син - https://www.metalnivratibg.com/
Десант - http://desant-doors.com/
Борса Узунов - https://www.borsauzunov.bg/

Доколкото успях да намеря информация във форума, знам, че трябва да има вата (но каква точно? ), за да шумо и топлоизолира; за предпочитане да е със секретен ключ, да има гумени уплътнения.

Моля, кажете дали имате впечатления от споменатите фирми (или пък препоръчайте други) и за какво още да гледам.
Става въпрос за София. Притиснати сме от времето, така че не можем да чакаме с месеци, защото две от ключалките се развалиха и останахме само с една, но докога..

Благодаря на всички предварително!

# 331
  • София
Имам преки впечатления само от Каракашев, както за интериорни врати, така и за входна /в никакъв случай не бих я нарекъл блиндирана/. Спечелиха ме навремето с бързината си. Бяха опитвали да разбият апартамента по коледните празни докато ни няма и се наложи на 2 януари да търся врата по спешност, на 3 вече беше монтирана. Като цяло не са им лоши вратите, но не са и нещо уау. За цената си са ок, но всички допълнителни екстри, които ги има при други врати стандартно тук се доплащат допълнително. Изработката не е особено прецизна, но пък за над 10 години употреба не е имало и никакви проблеми.

# 332
Борса Узунов предлагат основно турски врати или аз съм останала с това впечатление. Не ни хареса на нас качеството, но няма алтернатива на пазара и врати в посочения от Вас ценови диапазон и аз търсих.

# 333
Ние вкъщи сме със Солид,те са по-скъпи.Но преди 3г правих жилище със входна Sapelli (чешки),много съм доволна от качеството.Мисля че зависи от фурнира,но бихте влезли в посочената цена.Много добър монтаж,но не помня за колко време я направиха.

# 334
Ние вкъщи сме със Солид,те са по-скъпи.Но преди 3г правих жилище със входна Sapelli (чешки),много съм доволна от качеството.Мисля че зависи от фурнира,но бихте влезли в посочената цена.Много добър монтаж,но не помня за колко време я направиха.

Благодаря! И тях ли взехте от Solid?

# 335
Вижте Diadoors, на мен ми дадоха цена 900лв.за базов модел и вече според панти и т.н. допълнително

# 336
  • София
Door Decor също са доста адекватни и всичко е според размерите и желанията на клиента.

# 337

Благодаря! И тях ли взехте от Solid?
     Не,те са друга фирма с  два магазина- в Дървеница и в Гео Милев( за София), мисля че единствени предлагат тази чешка марка,Doordecor сега проверих името

# 338
Здравейте отново,

Мога да дам отчет от вчерашното обикаляне 😊

Знам, че темата е за интериорни врати, но вярвам, че информацията ще е от полза на участниците в нея.

Следвайки някои препоръки за входна врата, които получих тук, вчера посетих 5 магазина в София.
Накратко ще кажа кой какво предложи.
Припомням, че съм от София, почти нищо не разбирам (затова и търсих съвети тук) и че бюджетът ми беше ограничен до 1300 лв. Изискванията ми бяха да е блиндирана, да е шумо и топлоизолираща и прилично надеждна откъм сигурност.

1.   Bext на Стамболийски
Много любезен и спокоен консултант.
https://bext.bg/produkt/%d0%bf%d0%be%d0%b4%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0% … 0%b0-ventana-duo/
Вратите са турски. Голям минус за нас, но късно се сетихме, е това, че отвън няма брава, тоест забравиш ли си ключа вътре и затвориш врата отвън, или чакаш някой с ключ да ти отвори или търсиш ключар (това сме го играли едно време с бравите топки)

Допълнително се заплаща: Монтаж 120 лв. + (вероятно при нас щеше да е към 200 - 250 лв.) и оглед 30 лв. , изпълняват поръчки до месец.  

2.   Десант – на Тодор Александров  (колега си сложи интериорни и външна врата, но в Плевен)
Консултантската и тук беше внимателна
Външните им врати са турски ABS DOOR. На нас ни оферира серия Ламинокс.  https://www.vrati-desant.com/index.php/absdoor

Честно казано, въпреки ниската цена, нещо май не са нашите. Казаха и че това със смяната на патроните – да купя аз и да го монтират те – нямало как да стане, можело и нещо да се разминат размерите.. т.е. Не или поне на наш риск)
Крайна цена с монтажи, демонтажи и т.н: 1169 лв.

3.   Doordecor в Гео Милев - по препоръка за Sapeli от az-mama2, но ни казаха, че от тази марка предлагат само интериорни врати.
Дамата в магазина също беше много любезна и компетентна.
Имаше мостра на https://doordecor.bg/blindirani-vrati/e7-bg . Произвеждат се в България, някъде на Околовръстното им бил цехът.
На външен вид много ни хареса, че е много изчистена, но и цената вече отиде на 1500 лв.
Консултантката ни предупреди, че е твърде вероятно да чакаме много дълго – повече от 60 работни дни, защото в момента изпълнявали голяма поръчка и да сме се обадили на управителя и да го питаме за конкретен срок, преди да решим.
Скрит текст:

4. Floor Decor в Дианабад
И тук голям късмет с консултантката!
Посетихме ги заради няколкото добри отзива за вратите Ercado, но, като видяхме, че на двете мостри има цени над 2000 лв. си признах, че са ни много извън бюджета и няма да смисъл да й губим времето. Тя, обаче, много учтиво каза, че не й пречи да ни направи оферта да си я имаме, без да ни ангажира.
Показа ни и пълнежите на вратите, които не са с обичайните вати.
Крайна цена с всичко: 1670

При тях крилото е само 46 мм за разлика от обичайните 70 мм), но пък имат сертификати за шум за разлика от турските, примерно.  Слагам снимки в скрит текст
Скрит текст:

5.   Diadoors – Гоце Делчев
Личеше си, че консултантката има богат опит, т.е. и към нея нямаме забележки.
Като за нас ни показа: https://diadoors.com/bg/products/%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4% … D0%BD%D0%B0%D1%82

Произвеждат се в Куклен. Монтажистите им били опитни с дълги години стаж при тях.
Цена: 1360 лв. (включва брава, патрон Елит 4+1, бронировка, широкоспектърна шпионка, дръжка, каса, первази). С минерална вата, стоманена конструкция, ламинат
(Консултантката ни каза, че ламинатът като покритие е за предпочитане през МДФ, защото последният се драскал от най-малкото нещо, което не ми прозвуча много логично, имайки предвид, че мебели си правят от МДФ, но знам ли)

Доплащане: Монтаж: 170 лв., демонтаж на старата врата: 30 лв.
ТОТАЛ: 1560 лв.
Срок – по договор е 2 месеца, но можело и след месец и половина да ни е готова.

Борса Узунов и Каракашев и син мисля да ги пропуснем.
Не знам и дали има смисъл да ходим и на други места. Доста четох из темите и реално за всяка фирма има и добри, и лоши отзиви през годините. Ще си стискаме палци да ни се паднат и добри монгажисти.

Ако се абстрахираме от цените, някой от по-опитните би ли коментирал предложените ни варианти?
Ще ни е от полза за крайното решение.

Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 14:17 от Sirmaa

# 339
изборът ти е доста лесен!Флор Декор!Само като еидя офертата си личи професионализъм.

# 340
Това, че ламинатът е по-здрав е вярно. Аз точно затова държах на ламинатни интериорни и навсякъде ми го потвърждаваха. Ламинатът си е тънък (4 или 6мм) МДФ с покритие, което е по-здраво от боя. За вх врати е по-дебел и затова рядко може да се направят еднаква входна и интериорни. Почти няма един декор с различни дебелини.

Преди две години diadoors ми правиха входна врата за апартамент, който продавахме. Те бяха два свързани ап, разделихме ги и единият остана без врата. Казах, че искам възможно най-евтината, но и добре изглеждаща-  тогава беше около 1400-1500лв.  Не съм се интересувала от пълнежи и т.н., но изглеждаше много добре и монтажът също беше топ. Поне на външен вид, въобще не може и сравнение да става с евтините туски врати.
Използвахме я около месец преди да се изнесем и си беше здрава, солидна врата. Не видях кой знае каква разлика с вратата на другия апартамент, която беше много скъпа.
Според мен е много важен монтажът. Дори врата за 5000 лв може да бъде окепазена, ако я слагат некадърници.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 02:36 от Чи лу

# 341

Според мен е много важен монтажът. Дори врата за 5000 лв може да бъде окепазена, ако я слагат некадърници.

В това спор няма Simple Smile Но пък изобщо не зависи от нас и наистина е въпрос на късмет.
Благодаря за цялата информация!

# 342
Не е само късмет. По-сериозните фирми си имат монтажници с опит. Този който ми монтира въпросната вх врата, беше монтирал и интериорните в същото жилище 15-16 г преди това. Не мръднаха, до последно си бяха здрави, без никакви забележки.  
Сега слагах интериорни в друго жилище и пак исках да са от diadoors, но нямаха подходящ за мен цвят ламинат. Пак потърсих фирма, която изработва врати и търсих мнения за монтажа. Доволна съм- и вратите са хубави и монтажът е екстра. Бяха обмазали отдолу всички каси и первази, както поисках при поръчката. Не уточнихме цвета на гумата и са ми сложили бяла, защото вратите са светли. Попитах ги ще ми продадат ли черна да си я сменя и те казаха: ще ви я сменим за наша сметка. Това е нещо дребно, но на мен ми прави впечатление.
Сега се нароиха фирми, които внасят готови врати и само ги монтират. Те хващат куцо и сакато за монтаж и затова не е сигурно на какъв кадър ще попадне човек. Може би и от тях има свестни, ама повечето се учат в движение.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 08:13 от Чи лу

# 343
  • София
Не е само късмет. По-сериозните фирми си имат монтажници с опит. Този който ми монтира въпросната вх врата, беше монтирал и интериорните в същото жилище 15-16 г преди това. Не мръднаха, до последно си бяха здрави, без никакви забележки.  
Сега слагах интериорни в друго жилище и пак исках да са от diadoors, но нямаха подходящ за мен цвят ламинат. Пак потърсих фирма, която изработва врати и търсих мнения за монтажа. Доволна съм- и вратите са хубави и монтажът е екстра. Бяха обмазали отдолу всички каси и первази, както поисках при поръчката. Не уточнихме цвета на гумата и са ми сложили бяла, защото вратите са светли. Попитах ги ще ми продадат ли черна да си я сменя и те казаха: ще ви я сменим за наша сметка. Това е нещо дребно, но на мен ми прави впечатление.
Сега се нароиха фирми, които внасят готови врати и само ги монтират. Те хващат куцо и сакато за монтаж и затова не е сигурно на какъв кадър ще попадне човек. Може би и от тях има свестни, ама повечето се учат в движение.

От коя фирма са поръчани интериорните врати?

# 344
Чам1 с.Ягодово

Общи условия

Активация на акаунт