Избор на климатик и всякакви въпроси за тях. Тема N4

• 79 405
  • 861
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря много!

# 271
Здравейте,
искам да сложа подов климатик на детска стая. 14м2, южно изложение, външ.изолация ,ПВЦ дограма. Изискванията са да не е  шумен и да работи стабилно при минусови температури.

Какви марки/модели ще ми преппоръчате  ?

Благодаря

# 272
За мен това е може би най-доброто, което се предлага на пазара https://www.daikin-bg.com/split-sistemi/klimatik-daikin-podovo-s … 5a-rxm25r-perfera.

# 273
  • Велики Преслав
За мен това е може би най-доброто, което се предлага на пазара https://www.daikin-bg.com/split-sistemi/klimatik-daikin-podovo-s … 5a-rxm25r-perfera.
Потвърждавам. Страхотен климатик. Тиха и комфортна работа. Само малко ме учудват максимумите на работа и капацитета под -7⁰. Все си мисля, че второто е сгрешено. Малка мощност му дават, а той работи много добре.

# 274
Здравейте,кажете фирма с добър монтаж във Варна.

https://topair.bg/
amar        Благодаря,извиках ги ---професионален монтаж.

# 275
Потвърждавам. Страхотен климатик. Тиха и комфортна работа. Само малко ме учудват максимумите на работа и капацитета под -7⁰. Все си мисля, че второто е сгрешено. Малка мощност му дават, а той работи много добре.

Не знам, не знам. Уруру-то май се води топ климатикът им на Дайкин. И с производство изцяло в Япония. Което наспоследък е почти несрещано.

Включвам се с питане за ZUBADAN. Някой има ли този модел на Мицубиши? Отзиви?

# 276
Здравейте ,никога досега не сме се отплявали на климатици ,но сега сме на квартира ,която е само с климатици.
Интересува ме кой режим е най-добър и икономичен ?Доколкото разбрах от темата е най-добре да се пуснат на дадена температура и да не се спират ,като вечерта може да се намали температурата (ние предпочитаме да спим на хладно).Ако го спирам вечерите и пускам през деня не е икономично.Иска ми се и когато работи да не ми духа студено от време на време .По-добре ли е да работят на отворени врати (3 климатика съответно в хол -около50кв.м и две  спални по 25кв.м)или на затворени?
Климатиците са Fujitsu CD inverter model ASYG12LLCB
Ще ви бъда благодарна за всики съвети !

# 277
Защо ме търсиш, ставаше въпрос за подов тип климатик Simple Smile.
Sanima, много зависи какви топлозагуби има жилището! Модела LLC е най ниският клас на марката и не е много икономичен. Пробвала съм и с постоянно работещи климатици, и с включване само вечер, през деня не работят като ни няма. Имаше разлика в сметката около 30-40 % нагоре когато работят постоянно.  Всичко е много индивидуално! Пробвайте и вижте кой ще е най добрият вариант за вас!

# 278
  • Пловдив
sanima ,Natt вече ти е отговорила и моето мнение се припокрива с нейното .В апартамент с отопляващи се  съседи ,помещенията ще се затоплят бързо ,дори и цял ден да не е работил климатик ,особено ако се затварят вратите .Ако е студен апартамент ,трябва да проверите два модела на експлоатация :
1.Докато ви няма да поддържате 18-19° и да повишите температурата ,когато се приберете
2 Целодневно да поддържате желаната температура .
 Ако климатиците имат висок минимум ,целодневното отопление ще е по-енергоемко .
  За през нощта моге да ги изключване или намалят на 18° ,според зависи от вентилатора им и дали ви пречи .
Може да си вземете и един ватметър за контакт и да наблюдавате няколко дни какво се случва в различните режими на работа .Много зависи и дали са правилно оразмерени или имат чести on off .
 Аз съм в къща и е безмислено да ги изключвам или намалявам .Монтирах си устройство за следене на консумацията и с любопитство следя при какви настройки как се държи климатика .

# 279
Благодаря ви за съветите !
Апартамента е външен ,но с изолация и добра дограма,огрява се от слънцето . Май засега ще пробваме да работят като сме в къщи ,а вечерите ще ги изключваме ,не мога да спя на топло ,приятно ми е на около 18 градуса .
Ако паднат много температурите ,тогава ще променим нещо.

# 280
  • при моите любими
Като споменахте консумация, колко е нормално/икономично да харчи един климат за 24 часа?

# 281
  • Велики Преслав
Като споменахте консумация, колко е нормално/икономично да харчи един климат за 24 часа?

Това е изключително несериозен въпрос. Първо не сте уточнила какъв е климатика! Правите ли разлика между климатик 12ка и 24? Единия има номинал 1000 вата другия 2000-2500. Второ помещението е от голяма важност. Какви са му топлозагубите и каква е външвата температатура. Дори и тези фактори да кажете, ние пак нищо не можем да отговорим. Зависи също от зададената температура, сила на вентилатора, КОП в моментната мощност и други. Който ви каже колко му харчел климатик на НЕГО за 24 часа ще ви обърка и излъже. Ние тука не сме врачки, да хвърляме боб или да търкаме кристална топка, да знаем факторите, при които работи вашата машина.
Съветвам Ви, да си купите ватметър за контакт и да включите климатика в него за да разберете, щом толкова много ви засяга.

Sanima
Със всяко тръгване на компресора със студено масло вие го износвате. Натт и Нелина Лондон имат много скъпи машини с подгрев в компресора, който държи дори в изключено положение компресора топъл за да не се сгъстява маслото.

# 282
  • Lost in a fairytale ...
Здравейте,
Тъй като темата е за всякакви въпроси, свързани с климатиците, реших че въпроса ми е за тук.
В нова квартира сме, където отоплението е решено с един климатик - Хаер, не мога да кажа какъв е точно, монтиран в кухнята. При температурите предната седмица климатикът успяваше да стопли апартамента до нормална температура, дори вдигаше повече градуси от настроените. С падането на температурите обаче поддържа 17-18 градуса без значение на колко е настроен и не може да вдигне повече.
Не е изключван, настройвам го на 22-24 градуса. Снощи затворих вратата на кухнята с идеята да затопли поне там през нощта, но продължава да духа 18 градуса.
Изчистени са му филтрите, друго не зная какво бих могла да направя. Какъв може да е проблемът и какво мога да направя преди да извикам майстор? Мисля, че ако причината бе, че е малък трябваше поне снощи да стопли на затворена врата, но не.
Апартаментът е изолиран цялостно, дограмата е прилична и сравнително нова. На 10 градуса външна температура работеше чудесно.

# 283
  • Велики Преслав
Вероятно причината е или частична загуба на фреон или проблемен чек вентил, който като падне налягането не удължава капилярката.....в следните ситуации, нищо не можете да направите.
На климатика има табела с точни данни. Снимайте я ако може.

# 284
Ако стимате табелката на вътрешното тяло и дадете подробности за квадратурата и изложението на помещенията, ще улесните специалистите във форума.

Общи условия

Активация на акаунт