Избор на климатик и всякакви въпроси за тях. Тема N4

• 79 409
  • 861
  •   1
Отговори
# 285
  • Lost in a fairytale ...
Видях я табелката - Heier HSU-12HEK103/R2  е моделът.
Междувременно погледнах външното тяло - замръзнало е от задната страна. Пуснах го да охлажда на 17 градуса с идеята да се размрази.
Изложението на апартамента е грубо казано изток - запад, но е тавански етаж - таваните са ниски и изолирани, но има и доста влага и конденз. Когато е слънчево е огрят почти през целия ден, от двете страни, като цяло бих казала, че е топъл апартамент. Досега бяхме в къща без изолация и парно на дърва - определено там е по-студено, разбира се когато не е запалена камината.
Сега въпросът е защо е замръзнало външното тяло, при положение че работи климатика постоянно и как да предотвратим следващо такова другата седмица, като паднат температурите Grinning Има ли смисъл да звъня на хазяина и да викаме техници или е нещо нормално и да наблюдаваме ситуацията за да не се стигне пак до размразяване?
ПП така или иначе се оглеждам за конвектор за допълнително отопление, когато сме вкъщи вечер - правилно ли е да се ориентирам по критерий "отопляема мощ" като водещ за бързината, с което ще се затопли помещението? За стая под 15 кв.м., ако взема такъв за 25, по мои сметки би трябвало бързичко да се затопли и да поддържа топлина на по-ниска степен /т.е. да има все пак някаква икономичност Grin/. Спрях се на Finlux FCH-1820 BG, т.к. ме устройва като цена и мисля, че е ОК като параметри, но ще помоля все пак и за мнение.
Извинявам се за дългите постове, но от няколко дни се вълнувам по темата и ми е малко каша вече Simple Smile

# 286
Икономичен конвектор е оксиморон. "Гълта" два киловата,и отдава два.Да,ще затопли бързо,и но и електромера бързо ще се върти 😬.С по-малки киловати ще стане по-бавно,с по-големи -по-бързо.За сметките после не ми се и говори 🤐.Според мен е по-добре радиатор,защото и след изключване отдава остатъчна топли.Но пък по-бавно ще стопли.
Щом замръзва климатика,явно толкова си може 🙄

# 287
  • Велики Преслав
Вероятно наистина има проблем с фреона или датчик.

# 288
Икономичен конвектор е оксиморон. "Гълта" два киловата,и отдава два.Да,ще затопли бързо,и но и електромера бързо ще се върти 😬.С по-малки киловати ще стане по-бавно,с по-големи -по-бързо.За сметките после не ми се и говори 🤐.Според мен е по-добре радиатор,защото и след изключване отдава остатъчна топли.Но пък по-бавно ще стопли.
Щом замръзва климатика,явно толкова си може 🙄
Вметката за икономичност беше опит за ирония, не очаквам такава Simple Smile По-скоро идеята е, че ако има по-голяма мощ и стопля бързо помещението ще работи по-малко време на макс капацитет. След това ще се намаля степента и хоп - след два часа ще го изключим, щото ще спим Grinning Надявам се. Ако и климатика не създава проблеми ще е чудно.

# 289
Един конвектор няма как да намаля мощността.Да,на трета степен,или на показаният от вас,2,5 кВч,ще стопли бързо,но ако после го намалите,например на първа(1кВч),ще работи повече време,даже може и да не се изключи,за да поддържа Т.Особено в студено време.Няма ме в обясненията,та ако някой друг може на разговорен език да го обясни,ще е добре.
Ако предпразнично успеете да намерите майстор,да погледне климатика,ще е добре.
Василев,ако е фреона,дали при сегашните температури би успял да докара до 18°.Щото нашия при 15 вън беше много зле 😂
Shiny,обезскрежава ли климатика?

# 290
  • Велики Преслав
Зависи колко фреон липсва. Понякога успяват да вдигнат температура.

# 291
Размрази се, като го пуснах на студено. Пак казвам - на около 10 градуса температура климатика беше чук - целия апартамент беше топъл, но като падна изведнъж градуса и замръзна. Два часа духа на студено, преди 45 минути го обърнах на топло и още не е вдигнал повече от 18 градуса и духа хладно. Доста тъпо. Ще видя в следващите дни как ще е - дават да се затопли пак при нас.

# 292
Интересни мнения има за този климатик тук:
https://www.pazaruvaj.com/klimatici-c3172/haier/hsu-12hd03-r2-p14066437/#mnenija
Явно хазяинът се е опитал да стриже мишки.

Редактирам се. Линкът е за друг модел. Подвела ме е търсачката. Извинявам се, ако и аз неволно съм подвел някого.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 14:51 от bashtatko

# 293
  • Велики Преслав
https://www.pazaruvaj.com/klimatici-c3172/haier/hsu-12hd03-r2-p14066437/#mnenija

Сега ви препоръчвам хубаво да копирате модела, да видите, че е инверторен и да не залъгвате потребителите с информация за други модели.

# 294

Сега ви препоръчвам хубаво да копирате модела, да видите, че е инверторен и да не залъгвате потребителите с информация за други модели.
Слушам и изпълнявам, бат Васко!
Не съм твърдял нищо за качествата на климатика. Просто дадох линк към мнения. Подвела ме е търсачката. Коригирах си поста.
Извинявам се на производителя, авторката, читателите и най-вече на хазяина.

# 295
  • Велики Преслав
Сега, ако трябва да сме докрай точни, този климатик, не е кой знае колко добър, така че това с мишките, не е особена лъжа. От най-ниския клас на марката е  с не много мощен компресор изпълнен с капилярки на r410. Щом замръзва обаче, това е признак на проблем

# 296
Здравейте, интересувам се от климатик за хол 19кв.(югоизточно изложение) и спалня 13кв. ( северозападно изложение с 1 външна стена, много студено помещение). И двете стаи са с алуминиева дограма и външна изолация, като апартамента  се намира в Бургас на 3-ти етаж в панелен блок. Към момента сме се спрели на Midea Xtreme Save Pro AG1-12NXD6-I(B) за хола, и Midea Xtreme Save Pro AG1-09NXD6-I(B) за спалнята. Моля за мнение дали са подходящи за помещенията. Благодаря!

# 297
Здравейте, от тази зима съм с климатици, но не съм сигурен дали работят както трябва. Имам 3 toshiba инверторни 13-ки и малък конвектор 1 kw отопляват къща около 75 квадрата без никаква изолация само дограмата и вратите са сменени. Вратите на стаите са постоянно отворени. Проблема е, че съм задал 22 градуса температура, но не може да бъде достигата. Стига до около 20.5 - 21. 5 градуса и климатиците не изключват. Притеснявам се да не се повредят нещо защото въртят 24/7 повече от месец вече. Не съм пробвал да затварям вратите на стаите за да може да се топлят коридора и банята. Моя ли е грешката или има проблем с климатиците?

# 298
  • Велики Преслав
Има един ОСНОВЕН проблем. Това, че никой не е запознат с работата на инверторните машини.
22⁰ като задание е ОРИЕНТИРОВЪЧНА температура. Няма как да ги тържи точно. Дайте ги на 24. Те ако нещо стане нередно с тях, ще спрат и ще дадът грешка, но нормалния цикъл на работа на инвертора е точно постоянната

# 299
Като беше по-топло (октомври, ноември) достигаха зададените градуси и изключваха. Слагах ги и на 24 и пак същата работа около 1 градус под зададеното. Изобщо не съм запознат с климатиците до сега винаги съм бил на дърва и сега събирам информация от всякъде. Притеснявам се от прекомерно и преждевременно износване на компонентите. И се извинявам за невежеството Grinning

Общи условия

Активация на акаунт