Избор на климатик и всякакви въпроси за тях. Тема N4

• 79 218
  • 861
  •   1
Отговори
# 210
  • при моите любими
Не. Цената на газта е ниска в сравнение с последните месеци, в които беше космическа. Но за отопление все още не е достатъчно ниска.

# 211
Здравейте. Имаме Fugi Electric RSG12KMCC. Тази зима за пръв път ще се отопляваме с него и имам някои неясноти. Сложен е в холокухня 16 кв, западно изложение, хубава дограма и изолация. Знам, че е голям за тази квадратура, но не сме го купували, дадоха ни го, защото няма кой да го ползва вече. Идеята е да отваряме вратата към коридора, който е около 7 кв.
Сега проблема. Настроих го в началото на 20 градуса, затопли бързо, температурата в стаята и коридора стана 25, намалих на 18, температурата все още е 25 и откакто е пуснат вчера сутринта, е спирал за около 10 минути може би. Сега, не мога да разбера вентилатора ли работи само или и компресора, нищо не се чува отвън, чак толкова ли да е безшумен? Настройвах и на ауто, и на  1, 2,3, 4 черти, на 16, 17, 20 градуса, не спира. Не мога да разбера това ли му е нормалната работа или аз не мога да го наглася.
Има ли някакъв проблем и ще се отрази ли драстично на сметката за ток?

# 212
Здравейте,
Ремонтът в новия ни дом е почти завършен и сега търся климатици.
Става въпрос за три стаи, като двете са северни, а едната е южна. Апартаментът е тухлен, зида е тухла и половина. и всички стаи са с PVC дограма. Няма външна изолация, но апартамента не е на калкан. Двете северни стаи са по 14кв.м., а южната е 20 кв.м. Височината на стаите е 2,80м.
Предстои да закупим 3 климатика. Бюджета е по 1500лв. на климатик или може да закупим засега 2 климатика за едната северна и за южната стая до 1800-2000лв. на климатик.
Благодаря предварително!

# 213
  • Велики Преслав
Здравейте. Имаме Fugi Electric RSG12KMCC. Тази зима за пръв път ще се отопляваме с него и имам някои неясноти. Сложен е в холокухня 16 кв, западно изложение, хубава дограма и изолация. Знам, че е голям за тази квадратура, но не сме го купували, дадоха ни го, защото няма кой да го ползва вече. Идеята е да отваряме вратата към коридора, който е около 7 кв.
Сега проблема. Настроих го в началото на 20 градуса, затопли бързо, температурата в стаята и коридора стана 25, намалих на 18, температурата все още е 25 и откакто е пуснат вчера сутринта, е спирал за около 10 минути може би. Сега, не мога да разбера вентилатора ли работи само или и компресора, нищо не се чува отвън, чак толкова ли да е безшумен? Настройвах и на ауто, и на  1, 2,3, 4 черти, на 16, 17, 20 градуса, не спира. Не мога да разбера това ли му е нормалната работа или аз не мога да го наглася.
Има ли някакъв проблем и ще се отрази ли драстично на сметката за ток?
Нормална работа. Още времето е топло и алгоритъма им се обърква в определени ситуации.

Здравейте,
Става въпрос за три стаи, като двете са северни, а едната е южна. Апартаментът е тухлен, зида е тухла и половина. и всички стаи са с PVC дограма. Няма външна изолация, но апартамента не е на калкан. Двете северни стаи са по 14кв.м., а южната е 20 кв.м. Височината на стаите е 2,80м.
Предстои да закупим 3 климатика. Бюджета е по 1500лв. на климатик или може да закупим засега 2 климатика за едната северна и за южната стая до 1800-2000лв. на климатик.
Благодаря предварително!
За съжаление вече почти не се намира свястна машина за 1500 лв.
Искам да ви помоля да дооточните за изолацията, понеже сте конкретизирали че няма външна, а вътрешна изолация има ли?

# 214
Здравейте, моля да препоръчате хиперинверторен климатик 9-ка.

За сега съм се спрял на https://www.viclima.bg/produkt/hiperinvertoren-klimatik-mitsubis … -ln25vg-9000-btu/

Тъй като ми трябват 4, предпочитам цената да е до 2500 на машина (10 000лв. общо). Имам ли алтернативи или да се пазаря по магазините Grinning

# 215
Здравейте,
Няма изолация, но апартамента е топъл. Може би заради дебелия зид?!?

Здравейте,
Благодаря предварително!
Искам да ви помоля да дооточните за изолацията, понеже сте конкретизирали че няма външна, а вътрешна изолация има ли?
[/quote]

# 216
  • Велики Преслав
Здравейте,
Няма изолация, но апартамента е топъл. Може би заради дебелия зид?!?

Здравейте,
Благодаря предварително!
[/quote]

За малките понещения тези
Midea AGN-09N8D1 Xtreme Heat Nordic

Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance

Midea MSFAAU-09HRFN8 BreezeleSS+

За голямото

Midea AGN-12N8D1 Xtreme Heat Nordic

Hitachi RAK-35RPE/RAC-35WPE Performance

Vivax ACP-12CH35AEVI V-Design Gold

Kaisai KSN-12HRH HOT

# 217
Здравейте. И аз за първи път се отоплявам с климатик и имам доста въпроси
Климатика е Fugji electric RSG 14
1.Забелязвам,че от 3-4  дни/особено рано сутрин/ започва по 2-3 пъти на ден зелената лампичка  да мига, ламели те се притварят. Знам че това е режим defrost. Питането ми е дали е нормално това и по толкова пъти.
2 Държа вентилатора на 2 степен и на 23 градуса. През нощта го слагам на 1 степен
Дали може или да си е на 2 степен.
Знам че може да ви се сторят глупави въпросите, но съм сама и не съм запозната.
Питам за да знам дали да звъня на техника или всичко си е наред.
Благодаря.

# 218
  • до най-прекрасния мъж
При тези Т навън и при мъгла е нормално да прави дефрост.
Вентилаторът и Т държите така, както Ви харесва.

# 219
  • Пловдив
На мен ми е любопитно какъв е COP на климатик  от среден или по-висок клас ,за отрязък от време , когато има няколко дефроста .Хората с WiFi мониторинг може да почерпят данни  от  някоя сутрин ,при която за 2-3 часа се случат няколко дефроста .

# 220
И друг въпрос имам. Ако сега прави дефрост по 2,3 пъти, значи ли че, когато стане доста по студено ще ги прави по често.И по колко пъти на ден е нормално.
И дали това няма да се отрази на затоплянето на помещението.

# 221
За малките понещения тези
Midea AGN-09N8D1 Xtreme Heat Nordic

Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance

Midea MSFAAU-09HRFN8 BreezeleSS+

За голямото

Midea AGN-12N8D1 Xtreme Heat Nordic

Hitachi RAK-35RPE/RAC-35WPE Performance

Vivax ACP-12CH35AEVI V-Design Gold

Kaisai KSN-12HRH HOT
[/quote]

БЛАГОДАРЯ!!!

# 222
  • Велики Преслав
И друг въпрос имам. Ако сега прави дефрост по 2,3 пъти, значи ли че, когато стане доста по студено ще ги прави по често.И по колко пъти на ден е нормално.
И дали това няма да се отрази на затоплянето на помещението.

Да
 Освен температурата и влажността е основен критерий при дефрост. Ще зачестят, но се съмнявам, че ще изтине помещението.

# 223
Най вероятно ставам досадна и задавам тъпи въпроси но за пръв път съм с климатик
Та да питам пак-на каква степен е най добре да държа вентилатора. По принцип на 1 е по тихо и не духа толкова. Но дали е добре?.
И колко да са отворени ламели те-докрай или не чак толкова.
Климатика е Fuji electric RSG 14

# 224
  • Велики Преслав
За да Ви топли добре,  жалусите трябва да сочат максимално надолу. Вентилатора е препоръчително да върти на над 2ра степен щом става дума за Фуджитсу.

Общи условия

Активация на акаунт