Избор на климатик и всякакви въпроси за тях. Тема N4

• 79 608
  • 861
  •   1
Отговори
# 375
Много добре се сте ориентирали към Хитачито.

А вярно ли е, че имат проблеми и често дефектират, имате ли опит с модела, поставяли/ползвали ли сте го и какви са наблюденията ви. Иначе на хартия е топ оф дъ топ за парите си.... спрямо масовата ширпотреба.

Въобще някой ако си го е купил и го ползва ще ми бъде полезно да сподели мнение - доволен ли е, колко време го ползва, има ли забележки - става въпрос за Hitachi-rak35rpe-rac35wpe-performance .

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 09:00 от speedevolution

# 376
  • при него
Аз имам Hitachi Shirokuma, представя се перфектно.

# 377
# 378
Взех General Fujitsu. Откакто е поставен пукат непрекъснато пластмасите на вътрешното тяло, когато работи. Първите два дни доста шумно, сега  по- тихо, но се чува. Пробвах на охлаждане- същото пукане. Дават  го с ниво на шум 21 db, а това пукане убива всичко. Имам приятелка със същия модел климатик, няма никакво пукане.

Обадих се на сервиза, опитаха се да ми кажат, че едва ли не, е нормално да има пукане. Ще дойдат да го погледнат. Какво би могло да се направи и за какво да настоявам?

# 379
  • Велики Преслав
За нищо. Докато се отпуснат пластмасите по осукванията на стена е нормално да пука

# 380
Здравейте,
Имам нужда от съвет за избор на Бюджетен климатик, който ще бъде само за охлаждане.
става въпрос за сглобяема къща - тип контейнери 48кв, като климатика следва да охлажда около 36кв.
Ще бъде поставен в "голямата стая" - 18кв и точно срещу него ще са две малки стаи по 9кв.
Региона е Радомир, а височината на помещенията ¬2.20м. изолация сандвич панел 4см, като последствие ще се добави още 5см отвън.
Бях се спрял на SANG 12ka, но комнтарите ме отказаха, мина ми през ум да взема и 18ка на sang, но до колкото разбирам и това не е добра опция.
Принципно не съм почитател на климатиците, но нямам избор, защото като понапече слънцето и вътре почва да става доста топличко.

Моля за съвет за бюджетен климатик с цел охлаждане.
за момента съм се спрял на: https://praktiker.bg/bg/Klimatici/INVERTOREN-KLIMATIK-BOSCH-CL30 … 03?tab=tab-stores

# 381
  • Велики Преслав
Под бюджетен какво разбирате. До какви пари. Този Бош не е добра опция

# 382
  • В сбъднатите си мечти
Взех General Fujitsu. Откакто е поставен пукат непрекъснато пластмасите на вътрешното тяло, когато работи. Първите два дни доста шумно, сега  по- тихо, но се чува. Пробвах на охлаждане- същото пукане. Дават  го с ниво на шум 21 db, а това пукане убива всичко. Имам приятелка със същия модел климатик, няма никакво пукане.

Обадих се на сервиза, опитаха се да ми кажат, че едва ли не, е нормално да има пукане. Ще дойдат да го погледнат. Какво би могло да се направи и за какво да настоявам?
От есента имам 2 броя 12- ки и 1 брой 24 -ка ,никой от тях не пука и няма шум .Перфектни са за отопление и много икономични .Пиша за да подкрепя в избора Ви . Васил Василев Ви е дал отговор Simple Smile

# 383
Здравейте,имам нужда от съвет за избор на два климатика.Спряла съм се на Mitsubishi,но разбрах,че Mitsubishi Heavy industries  и Mitsubishi Electric са различни марки на различни производители.Фирмата която извиках за оглед ми предлага Heavy,с уговорката ,че почти нямало разлика между двата вида.Едната стая е доста голяма/две съединени/изложение североизток.За нея ми предлагат srk/src50zspw.За другата източно изложение srk/src20zspw  .Климатиците ще се ползват за отопление и охлаждане.Моля за съвет кой от двата вида/ Heavy или Еlectric/ да избера.

# 384
  • Велики Преслав
Уважавам повече Хеви. Обаче опишете подробно помещенията

# 385
Здравейте, може ли предложение за климатик. Стаята е 21 квадрата, топла, апартаментът е тухла. За около 1500-1600 лева

# 386
Здравейте,имам нужда от съвет за избор на два климатика.Спряла съм се на Mitsubishi,но разбрах,че Mitsubishi Heavy industries  и Mitsubishi Electric са различни марки на различни производители.Фирмата която извиках за оглед ми предлага Heavy,с уговорката ,че почти нямало разлика между двата вида.Едната стая е доста голяма/две съединени/изложение североизток.За нея ми предлагат srk/src50zspw.За другата източно изложение srk/src20zspw  .Климатиците ще се ползват за отопление и охлаждане.Моля за съвет кой от двата вида/ Heavy или Еlectric/ да избера.

Аз също се чудих Heavy или Electric да избера.
При майка ми Heavy климатик (базисен модел) за първи път има нужда от ремонт след 16 години употреба.

Фирмата, която избрах с най-евтината оферта на Mitsubishi - Top Air, ме убедиха да си взема Electric, уж били по-качествени. Според мен или им е по-изгодно да търгуват Electric или си имат някакви други лични причини.

От това, което съм прочела, няма почти никаква разлика между двете марки в това число и качеството. Което и да изберете, няма да съжалявате. Аз не съм кой знае какъв специалист, но през годините от това, което съм чула/прочела, машините на Mitsubishi си остават едни от най-качествените на пазара.

Не съжалявам, че си взех Mitsubishi Electric и не се изкуших да спестя 500-600 лева с пръчки (в това число и ниския клас на Daikin). Климатиците са си екстра. Съжалявам само, че не намерих фирмата, която монтира Heavy климатиците в стария апартамент. С Top Air си скъсахме взаимно нервите и имам съмнения дали това, което сътвориха е качествено.

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 07:25 от Petruna

# 387
  • София
Моля да ми препоръчате климатик за помещение 27 кв. метра. Ново студио с изложение изток-север, големи френски прозорци. Ще се ползва предимно за охлаждане през летния сезон. Бюджетът ми до около 2000 лева.

# 388
Моля за съвет и препоръка на климатик за помещение:
В гр. София, партерен етаж, панелен блок.
Хол със северно изложени, с ПВЦ дограма с троен стъкло пакет.
С вътрешна топло изолация 7см.
С размери 3,50м. х 5,00м. = 17.5 кв. метра.
С височина 2,70м = 47.25 куб. метра.
Бюджетът ми е около 2000 лева, може и 100 - 200 лв. повече ако си
заслужава. Ще се ползва предимно за отопление.
Благодаря предварително за препоръките и насоките за избор на
подходящ модел и марка климатик.

# 389
Здравейте,
Мисля да закупя климатик GREE G-TECH някои да каже мнение за него?
Благодаря предварително 🙂

Общи условия

Активация на акаунт