Наталия Кобилкина

• 23 362
  • 414
  •   1
Отговори
# 225
Рускиня и успешен брак си е оксиморон.

Това е груб анализ и трябва да бъде конкретизирано, че става въпрос за съвремието  като цяло, в никой случай не само за рускините, както и че на бракът сега се гледа с други очи, а на мъжа в момента младите девойки гледат като на задължено портмоне.

60-70-80-те години на миналия век , във времената когато българите ходеха студенти  в СССР  имаше много стабилни бракове с рускини. В момента като се огледаш има страшно много потомци на такива бракове. Бракът е въпрос на хора а не на националност. Бракът е и въпрос на гледна точка на поколението.

# 226
Имало е такива бракове, защото целта на рускините е да избягат от Русия. Най-важното, ако може да ударят западняк, ама в крайна сметка и българин става.

# 227
Ние за съжаление имаме малко тъжни статистики за рускините, които българи доведоха за съпруги. От нашите съседки, всички се споминаха рано. Не знам климат ли не им понесе, какво ли. Говоря за 80-те.

# 228
  • По света и у нас
Какво е “успешен брак” бе мили мами- такъв който трае цял живот ли???
Има бол “успешни бракове” където хората са нещастни и мрат от яд един по друг.
За мен успешен е да имаш деца от този брак и като се разведете, да не се мразите а да има хармония. 😂

# 229
Хахаха, успешният брак не завършва с развод 😄

# 230
За мен успешен е да имаш деца от този брак и като се разведете, да не се мразите а да има хармония. 😂

Много крайно поляризиране. Wink
Дългогодишен брак с хармонични взаимоотношения, разбиратество, близост и добър секс не се предвиждат.

# 231
Оказа се, че имам позната, която кара разни такива семинари и обучения, но на други места. Даже има тапии някакви. Добро момиче е, но е толкова объркана, въпреки всичките курсове или благодарение на тях?! Не искам да си представям, че ще си позволи да бъде коуч или там което и да е модерно наименование.

Наистина се пръкнаха всякакви обучители, фасилитатори, коучове, пишман психолози по школи, паланки и след няколко месечни курса.

Аз четох някакъв проф. психолог, който казва, че ако са му откраднали ликциите и преподават по тях поне пак е нещо, на фона на случващото се. Тази твоя позната къде е карала тези курсове? Аз забелязвам драстично покачване на цените и всъщност тези курсове нямат стойност. В България няма законови рамки за брой часове, праткика и кой има право да консултира. Може би при Мадлен Алгафари все пак обучението е по-сериозно, но на мен не ми допадна това, че участвайки в нейната академия, трябва да си избереш терапевт от нейната академия и да си плащаш отделно извън обучението, определен брой часове психотерапия, което за мен не е ок. Не смятам, че това, че някой е решил да премине през нейният курс на обучение, задължително трябва да ходи на психотерапия по приложен от нея списък.

# 232
От мои познати психоложки съм чувала, че редовно те самите посещават терапевт, за да отработват психическото натоварване от работата си. Може би затова се изискват определени часове. И на тях не им е лесно по цял ден с проблемите на хората.

# 233

Всеки гледа от своята камбанария явно
Успешен брак не е да се мляскат по цял дена двама души и да си викат миличка и миличко, това е в сферата на научната фантастика. Успешният брак не е даденост. Успешният брак е много работа над себе си. Всеки от партньорите има да работи над себе си, а не над другия. И ако има желание и посоките на движение и развитие на двамата партньори съвпадат то те си вървят един до друг цял живот. Може би това трябва да им казват такива като Кобилкина на младите хора, че само любовта не стига.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 18:37 от _re_ge

# 234
Успешен брак е, когато сте заедно, обичате се, уважавате се и гледате заедно в една посока. Когато искаш да се събудиш в твоят дом до този човек във вашето легло, когато бързаш да се прибереш в къщи, за да сте заедно, когато планирате почивките заедно, ей такива най-обикновенни неща, ама много важни. Звучи много сладникаво, ама когато сте заедно срещу целия свят, в смисъл мъжа и децата ти са най-важни, няма майки, бащи, стринки и тям подобни. И парите да са общи, и двамата инвестирате във вас, в общи имоти, коли, в децата. В смисъл, не става единя да си харчи само за себе си, пък другия да опъва каиша. Обикновено мъжът изкарва повече и той трябва да влага повече. Жената пък върти дома и така.

# 235
От мои познати психоложки съм чувала, че редовно те самите посещават терапевт, за да отработват психическото натоварване от работата си. Може би затова се изискват определени часове. И на тях не им е лесно по цял ден с проблемите на хората.

Това никъде го няма, университети с бакалаварска, магистърска, докторска степен, хората отиват да учат и никой не ги задължава да ходят на такава терапия и това да е условие за да се обучават.  Иначе имат мисля, че 300 часа практика в Психиатрично заведение, което е полезно за обучението.

# 236
  • Тра-ла-ла
Тази твоя позната къде е карала тези курсове?
Един от курсовете е при някаква рускиня, друг при някаква българка. Не знам общо колко курса е изкарала и какво още възнамерява да учи. Не съм я разпитвала, защото съм алергична към всякакви такива фабрики за бързи пари и производство на коучове, които експлоатират човешките проблеми и е доста съмнително до колко помагат, не помагат или влошават положението.

# 237
  • По света и у нас
Buttercake , това въобще възможно ли е?!?

# 238
Buttercake , това въобще възможно ли е?!?
Примадонче,
Сериозно ли ме питаш ?
Че то това е брака.
В смисъл, това са нормални отношения, не е нещо изключително. Повечето семейства са така. Ако не е така, хората се разделят.

# 239
Скрит текст:

Това никъде го няма, университети с бакалаварска, магистърска, докторска степен, хората отиват да учат и никой не ги задължава да ходят на такава терапия и това да е условие за да се обучават.  Иначе имат мисля, че 300 часа практика в Психиатрично заведение, което е полезно за обучението.

Моите познати имат някакви часове терапия, ходят, за да се опознаят себе си по-добре и да се учат да не проектират свои чувства/ страхове/ проблеми върху клиента, но може и да не е задължително навсякъде. Зависи и колко сериозен психолог е човек, от психолог до психолог понякога море разлика. Затова ми е много чудно да имаш някакъв проблем и да се обърнеш към Кобилкина, но щом помага, това е важното.

Общи условия

Активация на акаунт