Наталия Кобилкина

• 23 267
  • 414
  •   1
Отговори
# 330
  • France
Е, какво?! За ресторантът това е най-скъпото, разбира се, иначе нямаше да му сложат такава цена Joy Друг е въпросът дали ще ни хареса, трети, колко е полезно за нас да се осланяме на чужд избор и четвърто, сигналът, който даваме. Едно е да попитаме какво ни препоръчват, друго е дай ми "най-доброто". Но като цяло клиентите на тази жена нямат добри лични лимити, иначе нямаше да я посещават.

# 331
Обяснете ми "идеята за най-доброто". Отиваш в ресторанта и си поръчваш ядене и какво казвате: Донесете ми най-доброто, т.е. според сервитьора или: поръчваме определена салата, каквато искате и казвате: донесете ми най-добрата шопска салата, примерно?

Не, това означава нещо, което трябва да се продаде за да не замине утре в кофата.

# 332
  • Paris
Благодаря на всички, които ми споделиха интересно съдържание. 🤗

# 333
  • София
Слушах вчера Кобилкина по тв. Каза жените да свалят критериите, за да не пропуснат по-семплите мъже, които можели да ги направят щастливи. Това нова теория ли е или открай време го проповядва? Rolling Eyes
Явно е нова.
Според оригиналната "мУж трябва води теб на Мальдиви"! Което един финансово семпъл не би могъл да предложи.
В едно интервю по тв беше казала, че освен бленуваните Малдиви, мъжът трябва да спонсорира бизнеса й, дори ставаше въпрос да й осигури помещение или там какво беше за семинарите.
Адски неприятна женица.

# 334
Най-доброто в контекста на ресторантска поръчка означава, че ако ви се яде шопска салата, не трябва да позволявате на персонала да ви казва, че няма такава салата в менюто или да приемате нещото, което утре ще иде в кофата, вместо поръчаното от вас. Най-доброто е проста концепция и все пак доста хора не я разбират, така че нужда от хора като Наталия явно има, което пък се доказва от търсенето, всъщност.

# 335
  • France
Eтикетът си има своите кодове и нюанси. Не се пита "донеси ми най-доброто", а "какво ще ми препоръчате". 1) ти оставя терен за избор и 2) няма риск да обидиш сервитьора (все пак предполагаме, че не става дума за кръчма) 3) представя те в добра светлина на познавач. Защото може най-доброто им вино да е нюи Сен Жорж, но най-доброто им ястие миди Сен Жак.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 15:10 от Philomena

# 336
  • Paris
Желая на всички прекрасни дами в тази група да намерят сили да казват и пишат само добро.
Пожелавам ви да имате всичко, което ви прави щастливи и да виждате само хубавите неща във всеки човек.
Желая ви да се научите да намирате за какво да се възхищавате на хората и да се усмихвате постоянно.
Желая ви също да не се борите да бъдете вечно прави в общуването си с другите хора.
Благодарна съм на всички, които бяха така любезни да ми пишат.
Бъдете щастливи, отворете сърцата си, чувствайте, лекувайте травмите си и променяйте себе си към добро всеки ден, за да може да живеем в един по-добър свят.🤍
Аз се оттеглям от тази тема, защото виждам, че само няколко човека са тук за споделяне на литература. За другите темата е по-скоро “Негативни коментари за НК”.

# 337
  • France
Мерси, но не мерси. Тук сме големи хора, знаем кои сме, какво искаме и как да го постигнем. Нямаме нужда от нечии пожелания, все още не сме Коледа Wink
Аз нямам нищо против НК, нито хомеопатията, нито леенето на куршум, нито self-care книгите, нито друга форма на Главознание. Има хора, на които тези техники помагат и толкова по-добре за тях. Но ми става стричаво, когато се застрашава финансовото, емоционално и дори понякога физическо здраве. Въпросната не е най-опасната психо-гуру на българския небосклон. Поне засега. Но е хубаво да не се губи критичната мисъл.

# 338
Просто и Наталия има ЕГН, което не е статично. Преди може да е очаквала всеки мъж да я води на Малдиви, сега схваща, че и на други места добре се изкарва Simple Smile

# 339
Има хора, при които критичната мисъл се изразява в прекалена критичност.
Наталия има методи да помогне на определен тип жени. Останалите нямат нужда - някои си имат здрава мисъл и поведение, а други са дресирани точно като кучета - падни, легни, седни, дай лапа, ето ти осмина хапка кокал, заслужи си го, добро мом(и)че. С голямо съжаление виждам доста постове от втората група в темата и няма никакъв шанс да осъзнаят, че при тях не е критична мисъл и независимост, а дресировка на ниво кучета.

# 340
  • France
Точно методът на НК ми напомня на дресировка. 1) имаш нужда от подобрение 2) дай ми пари за това подобрение 3) направи си домашното 4) ще има санкция ако не го направиш
Но всеки отговаря за нуждите си в крайна сметка.

# 341
Philomena,

Щом на някои им помага, нека си ползват метода.

# 342
  • France
и аз това казвам

# 343
О, всичко е дресировка.
За мен лично някой 5-30-50 години ти промива мозъка, че трябва да си добра дъщеричка/женичка и да не искаш твърде много, защото жена да иска от мъж е ку*венско, е много по-лошо. В същото време тази дресировка в скромност и здрав труд обикновено се изкривява в това плодовете на труда ти да отиват за другите, защото си жена и трябва да се раздаваш.

# 344
О, всичко е дресировка.
За мен лично някой 5-30-50 години ти промива мозъка, че трябва да си добра дъщеричка/женичка и да не искаш твърде много, защото жена да иска от мъж е ку*венско, е много по-лошо. В същото време тази дресировка в скромност и здрав труд обикновено се изкривява в това плодовете на труда ти да отиват за другите, защото си жена и трябва да се раздаваш.
От едната крайност, та в другата. Значи, ако не си използвач и не ползваш мъжа за портфейл си изтривалка.
Аз имам много нормална и равностойна връзка с моя партньор и понастоящем съпруг. Нито съм го търсила с цел да ме води на Малдивите, нито пък съм му прислужница. Очаквам от него съвсем нормални неща, както и той от мен. Бих казала, че е най-добрият ми приятел, както и аз на него. И той, и аз се трудим много и плодовете на труда ни отиват за семейството ни. Единствения човек, в тази връзка, който печели повече, отколкото допринася (не визирам само финансовия аспект тук) е дъщеря ми, но това е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт