Facebook / Фейсбук – 6

• 46 566
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз уж изключих тези коментари, но пак може да се коментира. Нещо не схванах тази функция.

# 166
Ще си я изключа и аз за следващото стори и ще пиша как е.

# 167
Да ви питам. Има ли при вас масирана инвазия на безброй страници, предложено за Вас? При мен е нещо страшно през последните 2-3 дни? Да, по теми които са ми интересни, но досега не е било така?

# 168
При мен сякаш не. Rolling Eyes

# 169
Ето, така изглежда

Безброй. Rolling Eyes
Тук там някоя публикация на приятел.

# 170
Това е бъг, ще се оправи.
И при мен беше така.

# 171
Здравейте,
Преди под публикации на чужд език ми излизаше "преведи" и при кликване се превеждаше текста. От няколко дни нямам опция за превод. Мога ли да го настроя от някъде или? Беше много удобно в някои случаи...

# 172
Имам може би глупав въпрос, но не разбирам много от тези неща. Последвах профил, който имаше само опции "follow" и "message". Последните публични публикации са от 2021г. След мен са се записали и други последователи. До момента не са ми излезли никакви публикации от този човек. Това значи ли, че съм блокирана?

# 173
Щом виждаш профила, не си блокирана. Публикациите за последователи са публични. Човекът може и да си публикува, но не публично. А може и да не е публикувал нищо от датата, която виждате.

# 174
Благодаря

# 175
  • Пловдив
Да, точно така са го хкнали. През @ . Сменях пароли, опитах възстановяване, доказвах с л.к че съм аз, но докато сменям паролите и др човек също сменя. Оправихме го за седмица и сега, след седмица пак е хакнат. Другия човек пише в разни сайтове за продажба и пис локация в щатите.Съжалявам, че не си свалих имформацият поне да си имам всичко. Сега искам да го изтрия, но нямам достъп. Тъпото е че всеки сега може да пише в профила а аз  - не
При мен дори не можех да си вляза в профила ,защото бяха сменени всички пароли. Аз всичко направих с документи ,но нищо не ми беше върнат,събрах кураж и си направих нов.

# 176
А какви защити препоръчвате, за да е сведена до минимум вероятността профила да бъде хакнат?

# 177
Двуфакторно потвърждаване с Authy https://authy.com/download/
Този апп генерира временни кодове, които са валидни само в рамките на около минута. Когато се логваш в приложението/сайт, в което си разрешила двуфакторното потвърждаване (в случая фейсбук), трябва да отвориш Authy и да въведеш кода, който ти генерира в този конкретен момент.
Не е само за фейсбук, може да свърши работа за верификация и в други приложения.
Във фейсбук се пуска от Settings / Security and login / Use two-factor authentication / Your security method Authentication app
Освен апп, има и други предложени начини. На мен този ми се вижда най-удобен.

# 178
Аз имам чувството, че най- много хакват профили с поща в АБВ.
Моят акаунт също е към нея, но после въведох и втора  към Gmail и ако вляза от друго устройство, веднага ми сигнализира със съобщение .
В последните две- три седмици имам поне пет познати с хакнати профила, а имам само 300 френда, което ми се струват доста като процент.
В моята АБВ също се бяха опитвали да влизат от Бразилия май беше, в Инстаграм също имах регистриран опит за влизане- два дни не можех да се логна  в профила си и после се оправи от само себе си.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 12:02 от Mateah

# 179
Не си въвеждай Gmaila като втори мейл, а си го направи основен, а за втори си сложа друга поща. Или обратното. Т.е. искам да ти кажа да си махнеш абв-то като основна поща.

Общи условия

Активация на акаунт