Facebook / Фейсбук – 6

• 46 580
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте, за първи път пиша тук и се извинявам, ако въпросът е бил вече задаван. Преди няколко месеца приятел почина, и вчера във фейсбук видях случайно, че профилът му е хакнат, нови снимки, имена с йероглифи на арабски и ми стана адски неприятно. Какво би могло да се направи, да се докладва, но без самият профил да бъде изтрит, възможно ли е?

# 196
Да, точно така са го хкнали. През @ . Сменях пароли, опитах възстановяване, доказвах с л.к че съм аз, но докато сменям паролите и др човек също сменя. Оправихме го за седмица и сега, след седмица пак е хакнат. Другия човек пише в разни сайтове за продажба и пис локация в щатите.Съжалявам, че не си свалих имформацият поне да си имам всичко. Сега искам да го изтрия, но нямам достъп. Тъпото е че всеки сега може да пише в профила а аз  - не
през тази седмица не смени ли и мейла, примерно да не е абв, ами нещо друго gmail, yahoo? И паролите?

=============================
Хакерите изследват паролите, които хората си задават и си изграждат т.нар речници, вече имат милиони пароли и потребителски имена, които първо проверяват при опит за проникване.
Затова съветвам всички да си сложат парола от сорта: WJd6!z*r6e$gxFwJCn)X
и на пощите,  на фейсбука.Как ще я пишете, ами много лесно, има си специални програмки за съхраняване на пароли, и с един клик се копира паролата и се пейства. Файлът е кодиран  и дори да ви рови някой в компютъра, не може да го прочете, освен това в програмката се влиза с парола, всъщност помните само една 'главна' парола и не я записвате никъде на хартия.

Аз ползвам тази апликация за съхраняване на пароли:
https://keepass.info/

# 197
Здравейте, за първи път пиша тук и се извинявам, ако въпросът е бил вече задаван. Преди няколко месеца приятел почина, и вчера във фейсбук видях случайно, че профилът му е хакнат, нови снимки, имена с йероглифи на арабски и ми стана адски неприятно. Какво би могло да се направи, да се докладва, но без самият профил да бъде изтрит, възможно ли е?
Имах подобен случай. Случайно видях странна профилна снимка на съученик. От постове на стената му разбрах че е починал преди година . Съпругата му и други негови приятели са докладвали на фейсбук, не знам, обаче, какво е станало. Стоеше чуждата снимка, иначе нямаше странни постове.
Та, докладвайте. Това мога да дам като съвет.

# 198
  • София
Имах подобен случай. Случайно видях странна профилна снимка на съученик. От постове на стената му разбрах че е починал преди година . Съпругата му и други негови приятели са докладвали на фейсбук, не знам, обаче, какво е станало. Стоеше чуждата снимка, иначе нямаше странни постове.
Та, докладвайте. Това мога да дам като съвет.
Благодаря

# 199
Май пак има бъгове във ФБ, два дни имам нотификация за съобщение, няма такова в никоя папка.
Имам няколко снимки за корици, които сменям сезонно от години. Днес опитах да сложа една, отчита я като нова снимка, а преди се ползваше една и съща от албума за корици.
При Вас така ли е?

# 200
Тази опция как я разбирате (втората)?

# 201
Ако аудиторията на поста на човека, който те е тагнал, е ограничена само до негови приятели или още по-ограничена, ти може да добавиш към хората, които виждат поста и твои приятели, които не са ви общи, например или конкретен човек само...

# 202
Здравейте, търся помощ за въстановяване на парола за профил във фейсбук, профила го е създал познат който от много време не е влизал в него изобщо, и сега изведнъж е решил да го използва но не си спомня паролата си, а телефонния номер от който го е създал не е валиден изобщо. Също така не помни дали изобщо с този профил е обвързан някакъв имейл адрес.

Възможно ли е профила да бъде пререгистриран на нов имейл адрес и с нов телефонен номер?

Той иска да си използва този, не иска да си прави нов профил.

Какви начини и възможности има да си го възстанови?

# 203
Начи няма телефонен номер, май няма и имейл, ама иска да си го възстанови?! Според теб може ли да стане?

# 204
  • София
Някой пак иска да влезе в профила на гаджето, четенето на чужд месинджъра е голяма тръпка в днешно време Laughing

# 205
Някой пак иска да влезе в профила на гаджето
Не, не искам а и гадже нямам...

Човека има нужда от помощ и се опитвам да му помогна просто

# 206
marini, благодаря за разяснението. Flowers Hibiscus
Малко се позачудих първоначално, защото опциите бяха само friends и only me.

# 207
Какъв е този нов тренд да се качват снимки тип "картина", т.е. ваша снимка, но все едно някой ви е рисувал.
Доста такива публикации виждам напоследък. Как стават, през някакво приложение ли?
Действително са много ефектни.

# 208
Здравейте!
Имам следния въпрос:Има ли опция във ФБ с която да скрия от тези с които не съм приятел,т.е само приятелите ми да виждат на кого лайквам публикации,снимки и т.н.Имам предвид тези с които не съм приятел,когато отидат под някоя снимка или публикация на други хора да не виждат в лайковете моето име,без да съм ги блокирала.

# 209
Какъв е този нов тренд да се качват снимки тип "картина", т.е. ваша снимка, но все едно някой ви е рисувал.
Доста такива публикации виждам напоследък. Как стават, през някакво приложение ли?
Действително са много ефектни.
Да, приложението Lensa. Новата AI функция "magic avatar" (не е безплатно).

Общи условия

Активация на акаунт