Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 28

• 41 827
  • 796
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Аз пиша обява за Х време и в 2та случая. Друго не правя.
На обявата се обаждат и частни лица и брокери. Който дойде пръв го взима.
Няма друга математика.

# 736
Някой наскоро отдавал ли е жилище в центъра на София? Какъв е нормалния наем за добре направен двустаен (реални 70 м2) в стара сграда с кофти стълбище? Местоположението е топ и се чудя ако направя финна шпакловка и боядисам стълбището за своя сметка доколко това би повишило наема?

# 737
  • София
Някой наскоро отдавал ли е жилище в центъра на София? Какъв е нормалния наем за добре направен двустаен (реални 70 м2) в стара сграда с кофти стълбище? Местоположението е топ и се чудя ако направя финна шпакловка и боядисам стълбището за своя сметка доколко това би повишило наема?

Мой близък на Патриарх Евтимий и Княз Борис - 800 евро, около 70м² е. Втори етаж ( реално трети ) без асансьор. Входът изглежда по-зле от това на снимката ти, но жилището е бижу - само чужденци са го наемали досега.
Наемът включва интернет, кабелна ТВ, такса за входа и СОТ.
Повече от 3 дни не е стоял празен, което ме навежда на мисълта, че неугледният ( иначе чист ) вход никой не е спрял.
Отдава и съседен по-малък. Също не е оставал празен и винаги е имало много кандидати.

# 738
  • София
Че какво му е на стълбището от снимката?
За мене е важно да е чисто, да не понамирисва на старо/специфична миризма/.
Едва ли би спряло кандидат-наемателите.
Ако вътре апарт. е хубав и удобен едва ли ще се заглеждат. Често ходя при нотариуси или адвокати в жил. сгради - очукани стълби, от мазето мирише на прокиснало. Но хората си работят, клиенти чакат на опашка.
И във фирма на близък на бул. Витоша съм влизала - приличен вход, но стълбите изронени. Последното ми е проблем.

# 739
  • Варна
И според мен стълбището е приемливо като за стара сграда. Тези петна по стените ми приличат на влага. Да няма бани от другата страна? Ако има теч или лошо фугирани плочки, шлакловка и боядисване ще замажат проблема за няколко дни и пак ще цъфне стената.

# 740
Бих пребоядисала сивото на стълбището в някакъв по-приветлив цвят.

# 741
И според мен стълбището е приемливо като за стара сграда. Тези петна по стените ми приличат на влага. Да няма бани от другата страна? Ако има теч или лошо фугирани плочки, шлакловка и боядисване ще замажат проблема за няколко дни и пак ще цъфне стената.
Не е влага. Майсторите (цигани) са си оставили ръцете. Началото на лятото е правен ремонт. Шпакловка, смяна на прозорци, вкарване на кабели и боядисване. Нито кабелите са вкарани всичките, нито шпакловката е шпакловка. Онзи ден отидох да видя как е и изпаднах в шок. Недоумявам домоуправителката как е приела такъв ремонт. То е ясно, че за 5000 лева (чисти на ръка за три етажа) не може да се очаква кой знае какво, но това, което са направили е наистина кошмарно. Аз такава шпакловка никога не съм виждал. Цветът също е потресаващ. Иначе сградата не мирише и няма влага по етажите.

# 742
Няма абсолютно никакъв с,исъл да набутваш време,пари,труд в шпакловки и боядисване на стълбището.Сигурно 50% от входовете в столицата имат по-лоши стълбища.

# 743
Това как ви се вижда?

В отражението на печката се вижда какви са плочките на пода в кухнята.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 04:02 от Мъфин

# 744
Аз също не виждам смисъл в някакви допълнителни дейности по стълбите, предполагам само на етажа. Чистичко е, новичко е...
Не мога да дам мнение за наема, но си мисля, че наистина по-скоро чужденци биха го харесали. Този стил обзавеждане не е популярен сред българските наематели. Така или иначе локацията е определяща за наема.

# 745
Мъфин, страхотен е!

# 746
  • Бургас
Имам същия икейски диван Simple Smile
Чудесен е за разтягане и удобен за спане, ама за седене не толкова Simple Smile
Аз също мисля, че няма смисъл да влагаш пари в ремонт на стълбището.

# 747
хубав и правещ добро впечатление, но прилича на хотелски апартамент
неудобни за седене столове и даван
няма и мебели за съхранение на дребни неща
стъклената маса не е ок,
няма бюро или тоалетка, мишката на лаптопа върху какво ще я търкаляш

кухнята много ми харесва, но наемател за легло и диван май няма да я използва пълноценно

# 748
Вложил си тлъста пачка да го докараш до тук, а се питаш дали да вложиш още няколко хиляди за общите части. Щом разполагаш с пари, не би следвало дори да те мъчи толкова време този въпрос, камо ли да ангажираш група хора в интернет. С други думи, въпроса ти е no brainer и вероятно целта му е друга.

# 749
На мен ми много харесва и не ми прилича на хотелски. По принцип обожавам такъв стил мебели. Стъклената маса е за мен точно от последните поне модерности и това само бих може би променила с разтегателна в такъв цвят, но..На мястото или до лампиона бих сложила бюро, обаче трябва да е от подобен клас мебели и цвят. За тоалетка в стаята няма място и аз бих предпочела скрин с огледало - по практично е. Единственото, което би ми липсвало много е малка масичка пред дивана, това за мен е задължително. Други "забележки" нямам, но апартамента поне за мен е висок клас обзавеждане и съответно и наема е такъв, не знам има ли кандидати да платят толкова. Че то у нас не е така обзаведено, много ми харесва. За общите части не бих пипнала нищо за наематели. Интересна ми е каква е банята, има ли тераса също.  И защо да се хвали или нещо друго човека, нали сме тук да споделяме, разбираемо според възможностите ни имаме различни жилища и такива под наем да даваме, важно е да сме си полезни с мнения, съвети, насоки и т.н.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт