Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 28

• 41 927
  • 796
  •   1
Отговори
# 150
Няма промяна в "опорките", да, само дето от 2010 до 2013 година цените паднаха "само" с още 20%. Ама не оставяй фактите да ти ударят гърба на излизане.

(Основният лихвен % на БНБ също спада наполовина в 6-те месеца след публикуването на въпросната статия)
Коментарите са от 08.09.2011. Значи и статията е написана на тази дата. В много от коментарите се подиграват на жена, която почти е решила да си купи апартамент. Обясняват й как имотите щели да паднат поне с още 50 процента. Реално точно в Ман Ли, където тя търси цените не падат повече, а сравнително скоро след това даже потеглят нагоре.

# 151
Какво Значение има дали ще са изплатени или ще са на кредит при зададените въпроси? Или всичко само ще си стои, ей така да си го имам, поддържам и плащам данъци?!

Кой ще ги наема, купува и наследява  са въпросите и оттам идва и становището за ликвидносттта, добрата инвестиция и т.н. подробности.

# 152
Здравейте,интересува ме как вървят квартири в София,да не е Студентски град, за 3 момичета,да имат стая поотделно

# 153
Това е все едно да питате колко струва един апартамент в София? Ами.. едно е в Люлин, друго е в Драгалевци...

# 154
Да е близо до Йорданка Филаретова
Това е все едно да питате колко струва един апартамент в София? Ами.. едно е в Люлин, друго е в Драгалевци...

[/quote]

# 155
Отвори "Имот бг.". Задайте си изискванията и ще се ориентираш за цени.

# 156
  • София
Няма ли общежитие за Й. Филаретова?
Там е център, три отделни стаи + кухня сигурно ще са към 1000 Е,  че и нагоре може да отиват. Отделно режийните трябва да поемате.
Няма да е лесно на родителите, предполагам.
Освен Имот бг, може да погледнете по ФБ групи за квартири, или в сайта на  вестник Позвънете.

# 157
Близки квартали са Хиподрума и Лагера, но не са евтини. Много ли дъжите да е близо? Общежитията как са?

Козметичката ми е завършила Филаретова и ми е казвала, че повечето лекции не са били там, а в различни болници. Помислете дали е толкова важно да е близо, защото ще е доста скъпо.

# 158
1200 лв в момента ми каза близък брокер за наш имот в близост (10 мин пеша на бавен ход). Хол с трапезария и бокс в едно и 2 непреходни спални със съвременно обзавеждане над клас Виденов. Където и да стажуват болниците са съсредоточени в района.

# 159
  • София
Аз съм пуснала двустаен в Лагера на 800 лв от 2 дена след проучване на цените. За жалост това не се харесва на наемателите и хокат по групите, но всичко се вдигна.

Да питам наемодателите, ако Ви поискат климатик, то с какъв процент/сума се вдига наема и депозита?

# 160
  • София

Да питам наемодателите, ако Ви поискат климатик, то с какъв процент/сума се вдига наема и депозита?
0ла, разбира се. Без климатик, как!?

# 161
  • пустинята Гоби
E как, някои наематели не искат климатик. Аз исках да купя на моя като се нанесе, той скочи че не иска. Не сложих предварително по съвет на брокера, явно удачен.

# 162
Ако сега се прави ремонт на жилище (независимо дали за отдаване под наем или за собствена употреба), да не се сложи климатик - не го разбирам това, честно. Вярно е, че има хора, които не искат климатици, но като са наематели и не искат климатик, просто не го пускат. За мен наличието на климатици (във всяко помещение) е задължително за ремонтирано жилище.

# 163
За мен не е задължително изобщо.
Отоплението е на ТЕЦ, стаята е северозападна, жеги няма при нас...
Ако ми поискат на мен конкретно, ще откажа и обясня, че е огледано жилището при наемането и то се отдава в този си вид.

# 164
  • пустинята Гоби
Е аз живея в ремонтирано жилище и имам един климатик, хич не ми е задължително да имам във всяка стая, даже е абсурдно. Добре, че не сглупих да сложа, че имах такива идеи - отказа ме самата фирма, която поставя климатиците.

Общи условия

Активация на акаунт