Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 28

• 41 820
  • 796
  •   1
Отговори
# 750
Мъфин, много стилно и елегантно! Браво.  Дано намериш оценяващи и пазещи наематели. Успех!

# 751
  • в пералнята
Въобще не е мой стил, но стил има. Иначе, изглежда светло и просторно, няма излишни натрупани вещи, екстра е.

# 752
  • София
Мъфин, вижда ми се като 650-750Е в зависимост дали има балконче, гледка, как е банята. И с условието, че е наистина на топ място.
Входът е приличен. Едва ли по-лъскав ремонт ще ти донесе 50Е отгоре примерно. И колко месеци ще си ги връщаш парите за ремонта на стълбището. По-скоро едно професионално почистване, че наистина изглежда като след току що приключил ремонт.

# 753
  • София
И аз това тръгвах да пиша - много е хубаво, оценявам го, това че не е моя стил е субективно и няма никакво значение в случая.
Но не е като жилището за което споменах на миналата страница и 800 Е не ми се вписват, клоня към 650.

# 754
Жилището е ремонтирано и обзаведено много скъпо, чак ми е жал да се дава под наем. И мой стил не е, но мебелите са естествено дърво и само двата шкафа в хола са сигурно 5-6к. Паркетът също изглежда естествен и много скъп. Представям си,ако ползват камината, какви щети ще има по него.
Мъфин, явно имаш много по-голям опит от мен, но моето мнение е максимално висок наем и по възможност договор за регулярно почистване. Моят опит сочи, че не пазят, ама хич.
Бройката депозити не играе роля, ако само шкафа ти орезилят.
За AirBNB е по-добре според мен, особено ако е централно мястото.
Нямам представа как вървят наемите на подобни жилища на топ локации, но за по-малко от 800 евро бих го заключила, наистина. При отдаване на нощувки едноспални с разтегателен диван около Витошка излизат 150-220 лв на вечер, затова смятам горното число за резонно. Друг е въпросът дали има кой да ги плати, понеже преди време се опитвах да отдам за приятели луксозен тристаен /необзаведен/ на по-висок наем и търсенето беше буквално 0.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 13:27 от HappyHeartbeat

# 755
  • Бургас
Ако ще се дава краткосрочно, тогава има смисъл за ремонт на общите части, тъй като много хора ще се извървяват. Ако е за постоянни наематели, смисъл няма.
На мен също много ми харесва!

# 756
Жилището е ремонтирано и обзаведено много скъпо, чак ми е жал да се дава под наем. И мои стил не е, но мебелите са естествено дърво и само двата шкафа в хола са сигурно 5-6к. Паркетът също изглежда естествен и много скъп. Представям си ако ползват камината какви щети ще има по него.
Мъфин,явно имаш много по-голям опит от мен, но моето мнение е максимално висок наем и по възможност договор за регулярно почистване. Моят опит сочи, че не пазят,ама хич.
Бройката депозити не играе роля, ако само шкафа ти орезилят.
За AirBNB е по-добре според мен, особено ако е централно мястото.
Аз нямам представа как вървят наемите на подобни жилища на топ локации, но за по-малко от 800 евро бих го заключила, наистина. При отдаване на нощувки едноспални с разтегателен диван около Витошка излизат 150-220 лв на вечер, затова смятам горното число за резонно. Друг е въпросът дали има кой да ги плати, понеже преди време се опитвах да отдам за приятели луксозен тристаен /необзаведен/ на по-висок наем и търсенето беше буквално 0.
Много точно прецени за шкафове, паркет, камина и т.н. Този апартемент е правен преди 15-20 години за собствено ползване. Избиха се стени, удвои се големината на банята и се сложиха сравнително непреходни във времето материали и мебели Повечето неща тогава струваха много пари. Цената на шкафовете я позна, португалския мрамор за камината и банята също беше цифра. В банята санитарията е VILLEROY & BOCH, а смесителите са висок клас в ретро стил. Предимството на качествените мебели е, че и в момента изглеждат като нови. Все едно сега са направени. Вярно е и, че в имота е живяно само няколко години и после доста дълго време стоя празен. В началото на 2020 решихме да го пуснем под наем и направихме освежителен ремонт. Боядисахме с латекс, сменихме осветлението, телевизора, дивана и изциклихме паркета. Точно го завършихме и дойде пандемията. В началото беше голям шок за всички и решихме да не го пускаме на обява, а да го дадем на по-нисък наем (490 евро), на жена, за която бяхме сигурни, че ще го пази като свой. Тя наистина се грижи супер добре за имота, но пандемията мина и е нормално да поискам малко повече пари. Затова реших да проверя към момента какви са реалните ценови нива. Жилището се намира в района на Раковска, Патриарха, НДК и Витошка. Топ район. По-горе имаше коментар за липса на място за вещи и невъзможност за ползване на мишка. Мишката се ползва с подложка и когато подложлата е добра няма значение дали повърхността е стъкло, МДФ или нещо друго. Освен това спалнята изглежда малка на снимката, но реално е с повече от приличен размер. Поне 17-18-19 м2. При желание има място да се сложи бюро или тоалетка пред прозореца до гардероба. На снимката наистина изглежда, че има малко място пред спалнята, но реално при размер на стаята приблизително 4 на 4.50 има място за всичко. Гардероба в спалнята е голям, има още един в антрето
Скрит текст:
,  а шкафовете в хола извън остъклената си част имат доста рафтове и чекмеджета. Дизайнът им е такъв, че на пръв поглед това не се забелязва. Благодаря на всички за отговорите. Ще поговоря с наемателката за относително скромно актуализиране на наема до около 570-580-590 евро като няма да пипам стълбището. На толкова съвестна и пазеща жена си заслужава да се даде под пазарен наем. Ако реши да се изнесе, ще шпакловам и боядисам изцяло в бяло с качествен латекс стълбището до площадката след нашия етаж (ще излезе между 1500 и 2500 лева) и ще пробвам на по-висок наем или Airbnb. Благодаря на всички за отговорите.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 19:18 от Мъфин

# 757
  • Варна
Луд ли си - бяло стълбище… Всяка точка мръсотия ще си личи

# 758
В цялата кооперация има 6 апартамента, като в 3 от тях не се живее. Заключени са от собственици живеещи в чужбина. Реално няма кой да цапа. Качествен латекс се мие лесно, а белият цвят ще направи стълбището много светло. Рзбира се може да се избере и друг цвят. П.П. Под бяло си представям cream.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 19:06 от Мъфин

# 759
Това как ви се вижда?

В отражението на печката се вижда какви са плочките на пода в кухнята.

Не е моето, но много ми допада да погостувам в такова жилище. Със сигурност има хора на чиито вкус ще пасне, и вероятността да са платежоспособни смятам е висока. Поздравления и дано намериш читави наематели.

# 760
На мен ми харесва апартамента на Мъфин, моето жилище е в подобен стил и ми е много уютно.
Но апартаментите, които давам под наем са с бели кухни и гардероби по поръчка, останалите мебели са от Икеа.

# 761
  • София
Има достатъчно място за вещи и дрехи. И моите са горе долу толкова обзаведени. Подобни са като обзавеждане, но разбира се, доста по-нисък клас е всичко, няма камина, картини, статуетки. Не че не мога да сложа. Не ми се вписва в таргет групата.

Разбира се, таргетът на този е без деца. Не говорим за 5 членно семейство с котка, куче и костенурка, които пренасят зимнина в буркани.

Чак си помислих аз да го наема. Да го имам за представителен. И аз щях много да го пазя. Ама нямам какво да правя моя. Под наем не бих го дал. А и 2та ще ми дойдат много.

Точно тези са ми любимите шкафове. Но в крайна сметка у нас се спрях на плътно заета стена и кухня с бял мдф, без стъкла.

# 762
Намигване към двата поста по-горе. Гардероб от бял МДФ изпълващ цялата стена. Кухнята също е бяла. По новите тенденции е и вероятно ще мине на висок наем.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 18:02 от Мъфин

# 763
И първият, и вторият апартамент не са точно по моя вкус, но ако трябва да избирам кой от двата да наема - определено първият. Бяло с мрамор го чувствам толкова студено, няма да ми е уютно. Но аз не съм в таргет групата на младите наематели...Laughing

# 764
  • София
Само споделям за цвета на стълбището - при нас боядисаха в някаква мнооого бледа праскова, но общият ефект е като леко запрашено бяло. Затова за по-тъмни помещения, смятам че бялото трябва да има синкав отенък.

Общи условия

Активация на акаунт