Дългото чакане след трансфер-тема 100

• 70 240
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, съжалявам, че отново ви занимавам с моите проблеми, но днес ми е доста емоционален ден. Какво ли вече не съм пробвала и резултатът е нулев. Сега ме гложди мисълта, че по препоръки на доц Русев, намалихме прогестерона, който бил несъвместим с действието на антикоагулантите (фраксипарин) и при този опит приемах кринон гел и 3*1 дуфастон. Знам, че репродуктивните специалисти много не са на това мнение. Поне моята лекарка не остана много очарована. Има ли успели при вас на тази схема с по-ниски дози прогестерон спрямо установените стандартни? Бях на естествен цикъл и би следвало огранизмът ми също да е произвел определени количества прогестерон (въпреки че не съм пускала изследвания) .

# 121
Момичета, съжалявам, че отново ви занимавам с моите проблеми, но днес ми е доста емоционален ден. Какво ли вече не съм пробвала и резултатът е нулев. Сега ме гложди мисълта, че по препоръки на доц Русев, намалихме прогестерона, който бил несъвместим с действието на антикоагулантите (фраксипарин) и при този опит приемах кринон гел и 3*1 дуфастон. Знам, че репродуктивните специалисти много не са на това мнение. Поне моята лекарка не остана много очарована. Има ли успели при вас на тази схема с по-ниски дози прогестерон спрямо установените стандартни? Бях на естествен цикъл и би следвало огранизмът ми също да е произвел определени количества прогестерон (въпреки че не съм пускала изследвания) .

Аз в момента съм на 2х 1 кринон само. За момента съм с + тест след първи трансфер. Иначе имам и други опити с мои яйцеклетки, до трансфер изобщо не стигах. Моят съвет е да следиш прогестерона като стойност, знам, че дни преди трансфера трябва да е доста ниска стойността, моят беше под 1.И вече в деня на транфера и след започването на прогестерона да се качва. Моят ден преди трансфер (свеж) беше 25. Много момичета са казвали, че прогестеронът е доста важен,но различните лекари го пускат само в определени дни така, че и аз не знам как е. Сигурно има значение дали е ЗЕТ или ФЕТ.

# 122
И тук ще го кажа - прогестеронът е ключов и според мен е редно да се спазва препръката на репродуктивния. Да разбирам ли, че сте намалила приема на прогестерон без съгласуване с АГ? И все пак - не е гаранция, че това е причината за неуспех. Има редица други фактори. И все пак, аз лично бих съгласувала решенията си с лекуващия, следва да му имате доверие, щом сте го/я избрала.

# 123
И тук ще го кажа - прогестеронът е ключов и според мен е редно да се спазва препръката на репродуктивния. Да разбирам ли, че сте намалила приема на прогестерон без съгласуване с АГ? И все пак - не е гаранция, че това е причината за неуспех. Има редица други фактори. И все пак, аз лично бих съгласувала решенията си с лекуващия, следва да му имате доверие, щом сте го/я избрала.
Прогестеронът ми е изписан от АРТ специалиста, след като показах заключението на имунолога. Не е изказвала притеснение. Изследвания за прогестерон преди трансфер никога не са ми правени. Дамите, които са били  на кринон - по един път или два пъти на ден ви е бил изписван? Заключението на доц Русев е да не се превишава 200 прогестерон

# 124
Прогестеронът ми е изписан от АРТ специалиста, след като показах заключението на имунолога. Не е изказвала притеснение. Изследвания за прогестерон преди трансфер никога не са ми правени. Дамите, които са били  на кринон - по един път или два пъти на ден ви е бил изписван? Заключението на доц Русев е да не се превишава 200 прогестерон
И аз имам такова заключение от Русев, но и без него самата клиника в която съм и лекарката ми предписа терапия 2 дневно кринон. Преди няколко месеца се готвех  за трансфер, но поради недобре растяща лигавица ми го отмениха. Тогава лекарката ми я намаше и от друг лекар получих предписание за 6 утрогестана дневно.. Нещо такова беше. Така, че според мен това може много да варира между лекарите и е хубаво да имаме доверие в това, което ни предписват. Знам, че е трудно с оглед, че сме минали толкова разочарования и вече сме пробвали много и различни варианти..

# 125
Преди да се коригирате в другата тема, бяхте написали, че репродуктивният ви не е бил доволен и заради това останах с впечатление, че сте взела самостоятелно решение.
Ами щом дозата е дадена от репродуктивния, значи трябва да е Ок. От постовете ви звучеше, че има противоречие, така сте написала и в другата тема (последното изречение).

# 126
Преди да се коригирате в другата тема, бяхте написали, че репродуктивният ви не е бил доволен и заради това останах с впечатление, че сте взела самостоятелно решение.
Ами щом дозата е дадена от репродуктивния, значи трябва да е Ок. От постовете ви звучеше, че има противоречие, така сте написала и в другата тема (последното изречение).
това са само мои наблюдения. Не знам за каква корекция пишете. АРТ специалиста ми изглеждаше сякаш искаше да се съобрази вече с мен (може и да греша), но не е изказвала някакви притеснения. Знаете, че лекарите се дразнят като се търси второ мнение  и от други специалисти, без те да са ни насочвали към тях. Иначе съм имала и предишен транфер на същата терапия (1*кринон и 3*1 дуфастон), който завърши с кухо яйце и тогава все още не бях се консултирала с доц Русев. Достатъчно ми е тежко, за да получавам допълнителни нападки. И, да, след толкова неуспешни трансфера нормално е да потърся заключение и от други специалисти. Предполагам, че обединяването ни в тези форуми е с цел да търсим подкрепа и да споделим опит. Това е моят горчив опит. Просто попитах и за вашия.

# 127
Съжалявам, не искам да звучи като нападане в никакъв случай.
Просто останах с впечатление, че сте спазили препоръката на Русев, която е била в противовес с тази на репродуктивния. И това ми напомни за моя случай- в който още в началото ме предупредиха, че някои от методите на Русев си противоречат с опита и препоръките на АГто. Щом сте спазили инструкциите на вашия репродуктивен, значи сте направили всички, което е трябвало и няма нужда да се самообвинявате.
Иначе напълно ви разбирам за това с различните мнения на специалистите. Много е объркващо. Аз заради това реших за себе си да се доверя с АГ лекуващия, иначе щях да полудея.. ходих при кои ли не светила, хиляди левове изследвания, разнопосочни мнения, хаос и ужас…

# 128
И аз преди години ходих при доц. Русев и имам назначени от него вливки, аспирин, Фраксипарин, но не спазвам препоръките му. Но не съм и с най-сериозните мутации все пак. Малко на килограм ми идват неговите препоръки. Всяка жена излиза от кабинета му с назначени вливки и почти едни и същи терапии. А и не върви доктора да ми каже едно, пък аз да направя друго или да оспорвам лекарствата, които ми е изписал. Реших и аз да се доверявам на репродуктивния ми доктор. Наистина е ужасно да си разкъсан между 2 мнения.
Опитвам се да си спомня единствения път, в който съм била на Кринон по колко съм слагала, но не помня.
Следващият път си проследи прогестерона. Макар че при Кринон знам че стойността в кръвта не е адекватна. И аз никога не съм го пускала след трансфер, но ето сега добре че го пуснах. Мисля да го пусна пак преди прегледа в сряда + ТСХ.
П.С. Изрових си документите. По 2 Кринона на ден съм имала, но не съм приемала Дуфастон.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 21:14 от *Bobby*

# 129
И на мен   доц.Русев ми е писал ,че имам тромбофилия без да ми е пуснал нужните изследвания. Сега пуснах нужните изследвания ,но тромбофилия нямам . Той май наистина копира и пейства заключенията.

# 130
Не искам да превръщам темата в тема за Русев, но аз започнах да се съмнявам в неговите методи след като масово репродуктивните са на контра с неговите предписания. Има някаква доза основание на неговите твърдения, бях се разровила и четох част от медицинските му трудове на английски език, но сякаш за повечето няма достатъчно клинично значими данни. Другото, което винаги ме притеснява (предвид това, че работя в сферата) е, че назначава излседвания в тяхна лаборатория за стотици, даже хиляди левове.. реално, за да излседваме всичко, трябва да вложим неимоверни суми, именно заради това са истинските специалисти - да има индивидуален подход и да те насочат към това, което е приложимо за теб.
Та при инвитро процедурите Не бих се колебала - бих слушала АГто, което съм избрала. Някои твърдения на Русев са ми малко експериментални и жени, които имат неуспехи и вече се чудят какво да правят, му се доверяват и не е случайно, че е пълен с клиенти/ пациенти.

# 131
И на мен   доц.Русев ми е писал ,че имам тромбофилия без да ми е пуснал нужните изследвания. Сега пуснах нужните изследвания ,но тромбофилия нямам . Той май наистина копира и пейства заключенията.
аз нямам тромбофилия, показателят ми за времето на сгъстяване на кръвта е повишен. Имам и някаква мутация, която не мога да цитирам, но знам, че не е тромбофилия. И преди да се консултирам с доц Русев, прилагах фраксипарин и аспирин протеск след трансфер.

# 132
Добре, ще ви послушам. Hug Явно още съм емоционална, защото не бива на първи преглед, когато и без това си толкова изплашен и притеснен, да оставаш с хиляди въпроси и неизвестни в главата си. Ще си чакам чинно и ще вярвам. Благодаря ви за успокоителните думи. Heart

Боби, съжалявам за преживяното и те разбирам много добре. Аз съм пациентка на д-р Тихомирова и още с спървата ни среща успя така да ме ядоса, че бях готова на момента да поискам смяна. За нея беше по важно да разбере каква бърканица е предписал д-р Кацаров на ММ отколкото да чуе историята ни и защо сме стигнали до репродуктивен специалист. Като цяло много пъти съм казвала че тя е оперирана от чувства и е толкова на моменти, зависещи от нейното лично настроение, че всички сме в шок от държанието й. При мен нещата се развиха добре и много бързо, та дори нямаше възможността да ни запомни кои сме. Само да ти кажа че при мен след + тест и първи преглед, тя ме гледаше с един празен поглед и думите й бяха " и сега какво, осказа се че си с положителен тест а, ама ти кръвен или пиклив тест направи?" Като казах стойностите на 11 ден чхг - 405, на 13 ден чхг - 1450 се изцъкли и попита ама само 1 ли върнахме Anguished  Нищо в нейното държание не ме очудва, но това не я оправдава да се държи грубо, на нас точно такова отношение не ни трябва, но.....
Искрено се надявам нещата да се развият добре за теб и мъничето което се бори, стискам палци Purple Heart

# 133
Veni, много се радвам, че сте успели от раз. Hug Да, вероятно д-р Тихомирова е на настроения, защото съм имала и прегледи при нея, на които не се е държала зле. Може да не й се е работело в събота или пък да се е издразнила, че трябва да преглежда и чужди пациенти. Stuck Out Tongue Winking Eye Нищо, преживях го и гледам напред към прегледа в сряда.
Аз съм малко притеснена обаче, защото цяла нощ имах болки - като ПМС и моите си специфични болки заради ендометриозата, която имам. Преди малко ми се видя като отидох до тоалетната нещо леко розово на ежедневната превръзка. Но не съм съвсем сигурна. Дано е от Циклогеста нещо. Ще се наблюдавам днес по-обстойно, но може и да приключват нещата. Confused

# 134
Много сте търпеливи момичета, на първи преглед сте искала смяна, ма сте останала. Както и да е, моите впечатления са много различни, докторката с мен поне прояви голям такт и търпение (докато се наканим за инвитро) и загриженост - това не инвалидира вашите преживявания, просто да кажа че има и друго.
Иначе д-р Хедер, която много ми помогна по време на бременността и се държа супер, така ме овика на контролата след раждането, без да ме изслуша, че аз няма да стъпя при нея повече - аз съм така.

Но наистина ми е криво за теб Боби, защото това е един излишен преглед, от който си излезла по-напрегната от колкото си  влезла. Имат си някакви организационни проблеми, но пациентите не са виновни за тях. Момента е деликатен. Продължавам да ти стискам плаци. Може да ходиш на спешен кабинет, ако се притесниш нещо.

За доц Русев в крайна сметка и ние не му спазихме терапията, бях само на АП (с нискорискови мутации съм) и препоръката за намаляване на прогестерона не спазихме. Но пък прегледа при него толкова добре ми подейства психически (нали говорим за това), че съм супер доволна че го направих.

Общи условия

Активация на акаунт