Любители на котки - Тема 176

• 28 047
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Аз ги къпя моите.Сравнително често.Когато се прибера след дни,пак ще ги изкъпя.
Играчки вече не купувам.Имат прекалено много.Смятам,че е излишно Играят с чорапи,топчета от хартия,пера,наши дребни неща за търкаляне,сламки,мухи..

# 92
Аз купувам с кеф, най-вече заради Бени. Много играе и много се радва, когато има нова играчка, чак ми църка като мишле от щастие. Над 200 играчки имат вече. Сега е на вълна едно подскачащо топче от петмол, носи ми го по цял ден, аз го хвърлям, той го гони, Ади гони него, изобщо веселба е Blush

# 93
Оплаквам се от поражения върху пердета, ама той не е виновен. Мухите са виновни!😜

# 94
Какъв сладур и как невинно е полегнал.
Нашата се напъха в раницата, явно иска да пътува и тя

# 95
  • До морето...
sisku,и у дома е същата картинка-една голяма дупка в завесата..Дори ме гледа закачливо през нея 🤦‍♀️

# 96
Смях се с глас. На моменти изглеждаше все едно го изцеждат като мокро пране, но, разбира се, не е това.
То не е смешно де, знам. Моите котки не съм ги къпала никога поради горните причини и поради убеждението ми, че не се налага. Малко снимки: една прилично дебела млада дама в разцвета на силите си и един блажен Ади, настанил се върху спящата ми дъщеря.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 17:36 от Tiger Lily

# 97
Изобщо не ме гледа от там. Дупките са точно от борбрата/гонидбата на мухи:(. Иначе официално не се катери по пердетата. Той е възпитан. И по мастата не ходи. В наше присъствие. Хахахха

# 98
Смях се с глас. На моменти изглеждаше все едно го изцеждат като мокро пране, но, разбира се, не е това.
Тая жена е куражлия. Накрая и без ръкавица продължава. Joy Joy Joy

# 99
  • Бургас
Какъв е хубав Ади и какви розови лапички има...
Много ми харесва,да са живи и здрави всички писанковци и писани.

Чувам онзи ден"Мацо,писо, много си хубава",поглеждам-съсед с внучето си от терасата си се радва на моя Харко.А писан умира да му обръщат внимание.Сега стои на прозореца в кухнята и все към тяхната тераса гледа.
Чака пак да му се радват.Всичко разбират тези котки.

# 100
# 101
  • София
Горкото коте. Сърчицето му сигурно ще изхвръкне.
По този повод да питам - трябва ли да се къпят котките, освен ако не е наложително?
Има ли някакви изпитани методи?

Изпитан метод при мен е да НЕ слагам котето в леген с вода, а направо на пода на банята, и поливам с водата. Имам приготвен леген с подходящо топла вода за целта, защото от душа се плашат. Котките от всичко на света най-много се страхуват да стъпят във вода, дори да е 5 см дълбока. Но, стъпили на пода, когато ги поливам, пак не са във възторг, тревожни са, но в никакъв случай не изпадат в истерия.
И аз къпя само в случай на необходимост.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 19:07 от detelistna.4etirilinka

# 102
  • Стара Загора
Любчо и Верчето

# 103
  • In the land of Never Never
Горкото коте. Сърчицето му сигурно ще изхвръкне.
По този повод да питам - трябва ли да се къпят котките, освен ако не е наложително?
Има ли някакви изпитани методи?

Изпитан метод при мен е да НЕ слагам котето в леген с вода, а направо на пода на банята, и поливам с водата. Имам приготвен леген с подходящо топла вода за целта, защото от душа се плашат. Котките от всичко на света най-много се страхуват да стъпят във вода, дори да е 5 см дълбока. Но, стъпили на пода, когато ги поливам, пак не са във възторг, тревожни са, но в никакъв случай не изпадат в истерия.
И аз къпя само в случай на необходимост.
Добра идея, ще пробвам, ако се наложи. Васко понякога си омазва дупето с Акита, и никакъв сух шампоан не може да го измие, а и малко количество остатък мирише, та не се трае. Frowning1 Слагам го в мивката, и мия само задните части, но все пак горкия забива нокти в ръката ми, като удавник за сламка. Трябва да съм с дълги ръкави задължително.

В Ахтопол съм, храня около 15 котки на различни места, някои имат и малки котенца. Правя го с усещането, че това е безсмислено упражнение да помагаш на обречени. Вече няколко години, есента храня котки, почти всички на следващата година не ги виждам. Има две-три, които тази година са на същото място, но едно семейство храни, запознах се с тях. Майките обикновено са по-доверчиви, а малките са диви и бягат.
Писах преди, местна жена ми каза, че зимата ги тровят. Много е тъжно, но това е действителността в много от нашите курорти.
Снимала съм малките котета, но е с приближаване и не са много добри снимките.

Казват, че рижите котки са предимно мъжки, но тук видях две, които са женски. Едното малко е съвсем бяло, таткото е един домашен бял котарак явно, но малкото е диво и бяга.

Едното е съвсем диво, даже не слиза долу да го храня, а е много дребничко. Може би няма да оживее. Слагам на оградата, котетата са в една запустяла къща. Бяха в един двор, на една много възрастна жена, синът й ги изхвърли в запустялата къща, защото тя не може да се грижи за тях.

В това котило преобладават тигрово-белите шарки, и наоколо има предимно такива котаци. Това е преобладаващия ген на тази улица. Simple Smile

# 104
Оф, сърцето ми се къса като вида котета на улицата. На косъм бях да взема от Варна едно черно от улицата.

Не е по темата, но не се въздържам и показвам обществена баня за кучета. 😊

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт