За битовизмите

• 7 987
  • 187
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Това щях да кажа - дреха анцуг нямам.

Който иска се глади, който не иска не се глади. Не разбирам къде е драмата.

# 136
  • СИ
Анцузи гладите ли? Стана ми интересно. За чорапи съм чувала, че да.
Не бутвам ютия, освен дрехи за официален повод или понамачкани ежедневни.

Анцузи? Хм-м-м-м... Да не би да става въпрос за официалните анцузи? Някъде е така.      Satisfied

# 137
  • София
Ние имаме спортни екипи, понеже спортуваме активно, но те обичайно имат еластан и не се мачкат. Официални анцузи а-ла Перник стайл нямаме, но анцузи в немското им значение имаме Wink. Последните също минават под ютията.
Бельо и чорапи не гладя, но пък памучните тениски задължително. Чаршафи рядко гладя, защото предпочитам на ластик и те се изпъват добре при поставянето, но калъфките - да. Хавлиените кърпи гладя, за да са по-мекички, но не гладя деним. Ризи, мачкаеми блузи и подобни - гладя. Моите рокли, униформите на децата, костюмите на съпруга ми за съда, бебешките дрешки. Зависи от материята.
По-удобно ми е наведнъж да изгладя за седмицата и да ги прибера, отколкото да включвам ютия всеки ден, защото съм прибрала нещо смачкано на закачалката, а искам да го облека точно сега.

И аз нещо изпуснах драмата с гладенето. Всеки има право да му харесва или не. Аз може да обожавам гладенето, но не бих се впечатлила, че някой даже няма ютия у дома.

# 138
  • Далечният изток
Половината форум изреди ли се да ни съобщи дали глади?!
Ако да, темата може да се заключва.

# 139
Не и преди да докладвам, че докато отсъствахме няколко дена, дъщеря ми за пръв път в живота си решила да изглади една рокля. Сега се движи с 10-сантиметров белег от изгаряне на бедрото. Ясно в кой отбор е тя.

# 140
Битовизмите са въпрос на семейни преоритети, добра организация на време и ресурси, оптимизация и създаден ред съобразен с личните предпочитания и преоритети на обитаващите. ОКР за чистота имах до към 1 г на детето т.е. до момента в който осъзнах , че може да се живее прекрасно без всичко да е перфектно. Понеже всички работим сме си изградили ред , който нас ни устройва- голямо пазаруване и основно чистене веднъж седмично, мръсни чинии и дрехи след употреба се поставят където им е мястото защото те мисли не четат, пране и боклук -от който както свари, гладя предимно вечер следейки сериал и то количества като за ден - два . Готвя умишлено в неделя по- големи количества за обяд и вечеря, за да има хранене  за още една вечеря  понеделник и вторник . Храним се само за вечеря в нас , следващите дни нещо бързо като спагети, яйца, скара, салати или с приятели някъде на заведение . Почивните дни се старая организацията по битовизмите да отнеме 1/ 2 ден , за да има време да хванем гората за дълги разходки.

# 141
  • София
Не и преди да докладвам, че докато отсъствахме няколко дена, дъщеря ми за пръв път в живота си решила да изглади една рокля. Сега се движи с 10-сантиметров белег от изгаряне на бедрото. Ясно в кой отбор е тя.
Моята вече се научи като мен. Глади преди излизане. Даже повече от мен. Лошото е че забравя ютията. Но тази е със защита и изключва сама.

# 142
Съпружието не е някой дерибей и доста активно се включва в домакинството. При все това има някои дейности, които ми се падат на мен по презумпция, както например на него му е миенето на банята и гладенето. Аз обаче съм тази, която постоянно чисти космите на кучето, а те нямат свършване и-зоб-що. Включително аз я реша и къпя. И някак си, като се замисля, ако вкъщи трябва да е съвършено чисто, парцала и мопа трябва да са постоянно в ръцете ми, докато с крак чистя с прахосмукачката. Дребното откак е проходило има голям мерак да ми помага и честно казано, доста добър усет има за това как стават нещата. С прахосмукачка чистим заедно, защото е постоянно по петите ми, започна ли да чистя. Така ми е в пъти по-трудно, но някак си искам да поощря желанието му да помага. Както дядовците и баща му не са готовани, така не искам да бъде и той, а като само си показва, че му е интересно, защо да не се включи колкото си може? Нищо, че оня ден на другия ни апартамент, в който не бяхме стъпвали отдавна, се наложи да бърша пода клекнала с парцал, докато помощника ми се беше метнал на гърба. В крайна сметка, важна е и моралната подкрепа Smiley

# 143
Половината форум изреди ли се да ни съобщи дали глади?!
Ако да, темата може да се заключва.
Момент, момент, нека и аз да кажа: не, не гладя. Simple Smile
И имам анцузи за спорт, виж за сватба не съм си купила още.

# 144
Преди да заключат темата ще съм много благодарна ако някой покаже нагледно разликата между неофициален и официален анцуг.

# 145
Официалния е изгладен

# 146
Официален анцуг - на Адидас или Найк (естествено, не оригиналните марки); става за сватби и кръщенета.
Неофициален анцуг - за вкъщи; не показваш статус и положение.

# 147
# 148
Опасявах се, че модата от моето детство през 90те се е сменила и съм изпуснала нещо. Отдъхнах си 😄

# 149
  • София
Като немскоговоряща за мен разликата е огромна.
(Официален) анцуг е това:

Това е спортен костюм:

Общи условия

Активация на акаунт