За битовизмите

• 7 982
  • 187
  •   1
Отговори
# 150
Те за анцуНга говорят Grin

# 151
  • София
Те за анцуНга говорят Grin

Такова жУвотно неЕма.

# 152
# 153
  • Между гори и планини
Спортни дрехи имам и слагам само като спортувам. Зиме у дома ходя с удобен панталон и блуза, лятото къси панталони и топ, или рокли леки и памучни .

# 154
Другарки, жената питаше друго.

# 155
  • Пловдив
Хаха, знаех си, че не съм добре. Обожавам да гладя. Разбира се, не всеки ден и не всичко, но събирам нещата за гладене за седмицата и ги гладя заедно, докато изгледам някой филм. Това за мен е нирвана. Това е единственото, което не позволявам никой друг да го прави. Обожавам аромата на топли чисти дрехи. За съжаление,все повече неща напоследък са от немачкаеми материи. Wink
Ако ти харесва - супер, няма нищо вредно. Но на практика няма НЕОБХОДИМОСТ да се прави.

Много обичам вечер след душ да се гмурна в прясно изпрани и изгладени чаршафи. Имат прекрасен аромат .
Но не смятам за нужно понеже аз държа да изглеждаме спретнати да ми се слага етикет, както аз не слагам такъв на тези които харесват да ходят измачкани като хармоника.
Аз намека го разбирам. И не ходим измачкани като хармоника. Просто дрехите се подбират.

# 156
  • София
Просто ми харесва. Знам, че не е необходимост.

# 157
  • Пловдив
Ето. Аз от мързел съм изрязала всички неща, които не се необходимост. Е, оставила съм някои, които харесвам, но малко.

Например стайни цветя - много ме затормозяват. Затова в момента имам точно 3 саксии. От време на време нещо умира или ми подаряват някое. Но като цяло се държим около 5 броя и под 5.

# 158
  • София
На цветята не съм голяма любителка и аз. Имам няколко орхидеи и няколко саксии с пресни подправки само. Последните с хранителна цел и просто ги подновявам периодично.
Но пък винаги сме гледали животни. Допреди време бяхме с 3 кучета, но сега са 2, че най-възрастното почина.1

# 159
  • Далечният изток
И аз като Янтра. Толкова много ме затормозяват саксиите, че вкъщи нямам нито една Joy
Миналата година имах две сандъчета на терасата с магданоз и рукола, тази година и това не засях...

# 160
Нямам саксии /имаме котка и подрастващо/, също така нямам килими, пердета, джунджурии по рафтовете, нямам и много отворени рафтове. Всичко е прибрано или в шкаф или в кутии за съхранение с етикети. В спалнята сложих кош за пране за мъжа ми, за да няма дрехи и чорапи навсякъде. Има кошове дето са много красиви декоративно с капаци и се връзват с интериора.

# 161
Кош за пране никога съм нямала, мръсните дрехи отиват директно в пералнята. Преди да я пусна сортирам. Цветя обичам и имам. Килими и завеси също, не мога да си представя уютен дом без тях.

# 162
За килимите съм намерила компромис между уюта и чистофайничеството - малки килимчета, които мога да мятам веднъж седмично в Пенка, а.к.а. пералнята.

# 163
  • София
Когато дрехите се държат в пералнята, това уврежда барабана.
В банята имаме 2 коша - за светло и за тъмно пране. В момента има и един панер за дрехи на бебето. Така ми отпада необходимостта да ги сортирам после и всеки си има ангажимент да си ги сортира още при събличане.

Килими у нас няма, заради кучетата. Имаме няколко малки килимчета на определени места и са точно от типа, които се перат лесно и често. Завеси нямаме, имаме къси пердета по прозорците.
Ние сме много хора и максимално изчистеният интериор е жизнено необходим в нашия случай.
Затова и почистването е лесно. Роботът си обикаля всеки ден, а аз минавам с мопа или с парочистачката през 1-2-3 дни, според необходимостта. При ежедневна поддръжка необходимостта от голямо чистене веднъж седмично или месечно директно отпада.

# 164
Като прясно омъжена и преди майчинството ми беше голям кеф домакинстването. Да създам уют, да отворя готварска книга да експериментирам с ново ястие..
Да си легнеш в изгладени чаршафи - удоволствие.
Докато не започнах работа с работното време на Доня Черешова.
С тази разлика, че мъж си имах и вечерите отиваха с него и детето.
Каквото подредя и изчистия е било във времето докато готви той, после времето е било за семейството..
Неделя ден за основно почистване..Лятото обаче не всяка неделя..Надскочих битовизмите и хаоса за сметка на приятни изживявания и пътувания.
Сега вече нещата са различни, детето порасна..Добре, че котето създава някакъв хаос..

Имам приятелка, която също няма ютия и все съм се чудила как успява. На мен всичко ми изглежда смачкано и минава през ютия преди обличане..

Общи условия

Активация на акаунт