Сглобяеми къщи 5

• 88 624
  • 768
  •   2
Отговори
# 615
Дали може някой да ме ориентира, в темата коментирано ли е кои фирми за СК са некоректни?  Или пък обратното, кои бихте препоръчали?

Споменавани са във всички теми и коректни и некоректни строители. Ние специално се доверихме на тази фирма и не съжаляваме нито за момент(това е къщата ни). Работят в цяла България. Фаталина е доволна от друга, много известна фирма (ако тя пожелае, ще сподели), която за нас е в графата некоректни, не защото работят некачествено, а защото изначално ни мотаха, че ще се заемат с нашия строеж и накрая, след много изгубено време ни отказаха.
Няма никаква тайна. Фирмата, с която строихме е Тед Хаус https://www.ted-house.com/
И да, строят сравнително добре, но си имахме доста проблеми, като основна предпоставка за тях беше Ковид годината, през която строихме. До колкото знам от мои познати, които ги потърсиха, за да им строят СК, фирмата е доста ангажирана и вече се чака повече от година за старитране на строителството. При нас такова размотаване се получи с друга фирма, която ни беше препоръчана Дом комфорт https://www.domkomfort.bg/ и овреме се отказахме от услугите им.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 15:08 от Fatalina

# 616
Още едно мнение за Тед Хаус - всичко звучи добре на предварителен разговор. За нас беше плюс че собственика говори английски, тъй като моя мъж не говори добре български. Той ми направи добро впечатление, но за съжаление когато се стига до договор и прочие мнението ми се промени. Трябваше да се свържа с човека, който се занимава с тези неща, и на въпросния възрастен господин трябваше да се моля за среща, която беше осъществена в студен почти зимен ден на двора на неговия дом. Човекът се скъса да ме убеждава как октомври месец съответната година (2021) няма как да подпише договор с мен ( а аз не живея в бг) и да се свържа с тях пролетта. Да обаче в същата седмица същия този възрастен господин сключва договор със съпруга на една съфорумка от бг мама, с която разменяхме доста информация, т.е. аз като жена не вдъхвам доверие за бизнес и за мен са различни условията в сравнение с един мъж!!! Следващата пролет фирмата изпълнява договора на съфорумката с минимална разлика в цената на посочения обект, а аз получих двойно по-голяма оферта за договор. За извод оставихме целия проект на пауза докато не се приберем за постоянно в България и не седим да си надзираваме работата сами. И не, няма да потърся Тед Хаус отново. В последствие получих негативни коментари за техни подизпълнители на различни обекти, на мои близки им се наложи да рекламират и преправят почти всички довършителни работи от тях

# 617
Още едно мнение за Тед Хаус - всичко звучи добре на предварителен разговор. За нас беше плюс че собственика говори английски, тъй като моя мъж не говори добре български. Той ми направи добро впечатление, но за съжаление когато се стига до договор и прочие мнението ми се промени. Трябваше да се свържа с човека, който се занимава с тези неща, и на въпросния възрастен господин трябваше да се моля за среща, която беше осъществена в студен почти зимен ден на двора на неговия дом. Човекът се скъса да ме убеждава как октомври месец съответната година (2021) няма как да подпише договор с мен ( а аз не живея в бг) и да се свържа с тях пролетта. Да обаче в същата седмица същия този възрастен господин сключва договор със съпруга на една съфорумка от бг мама, с която разменяхме доста информация, т.е. аз като жена не вдъхвам доверие за бизнес и за мен са различни условията в сравнение с един мъж!!! Следващата пролет фирмата изпълнява договора на съфорумката с минимална разлика в цената на посочения обект, а аз получих двойно по-голяма оферта за договор. За извод оставихме целия проект на пауза докато не се приберем за постоянно в България и не седим да си надзираваме работата сами. И не, няма да потърся Тед Хаус отново. В последствие получих негативни коментари за техни подизпълнители на различни обекти, на мои близки им се наложи да рекламират и преправят почти всички довършителни работи от тях

Сигурно мислят чужденец=повече пари..

# 618
Здравейте мацки, всички ли финансирате сглобяемите къщи със собствени средства? Питах в три банки и само като чуят сглобяема къща директно ми отказват. А за потребителски ми отпускат съвсем малко, което за нищо няма да стигне. Моля споделете, ако има друг начин да финансирам сглобяема къща.

# 619
  • В.Търново
Уникредит дават за сглобяема къща , но за ипотечен искат 40% самоучастие.

# 620
Здравейте мацки, всички ли финансирате сглобяемите къщи със собствени средства? Питах в три банки и само като чуят сглобяема къща директно ми отказват. А за потребителски ми отпускат съвсем малко, което за нищо няма да стигне. Моля споделете, ако има друг начин да финансирам сглобяема къща.
Ние строихме основно с лични средства и с потребителски кредит. Към онзи момент (2019 г.) нито една банка не отпускаше ипотечни кредити за този вид строителство, но и цените не бяха като сегашните.
Очевидно вече има банки, които финансират СК, след като някои фирми предлагат услуги по осигуряване на фанансаране и контакт с кредитен консултант. https://ted-house.com/ceni/finansirane/
Може да пробвате с два потребителски кредита, ако така ще покриете стойността на СК или пък да ипотекирате друг ваш имот, с който да финансирате строежът.

# 621
  • Перник
В далечната 2014 г. строихме с много малко (на фона на общата стойност) лични средства и 2 потребителски кредита. Ползвах кредитен консултант. Освен "Тед хаус" и други фирми съдействат за кредитиране. Вариант е и да се ипотекира друг имот.

# 622
  • във фурната
Аз ипотекирах апартамент, за да ми отпуснат средства за строежа на сглобяемата къща

# 623
  • В.Търново
Не се ли страхувате, че ако нещо стане и не може да покривате вноските ще ви вземат апартамента?

# 624
Не се ли страхувате, че ако нещо стане и не може да покривате вноските ще ви вземат апартамента?
То винага има риск. Затова добре се преценява колко голям кредит да се тегли, за да може вноската да не е голяма и по възможност да има по-голям % самоучастие. Положителното при ипотеката е, че лихвата е драстично по-ниска в сравнение с потребителските заеми и срокът за погасяване е по-дълъг, което дава възможност за по-малки месечни вноски.

# 625
Здравейте, изчетох почти всичко в тази и предишните теми. Повечето от вас са със СК с дървена конструкция. Интересува ме има ли такива, които са построили с метална и доволни ли сте? Може ли някой да ми даде отзиви за строителя Косе дом? Или да ми препоръча друга фирма.
Благодаря предварително за съдействието ви! 😊

# 626
Здравейте, наскоро купихме парцел и ни предстои строителство на къща. Все още обмисляме, но като че ли се насочваме към СК. Имам два въпроса. Каква е шумоизолацията на дървените къщи? Много ли се чува? Отгоре като се ходи тропа ли много? Израсла съм в къща гредоред и просто отдолу се чуваше ужасно отгоре като се ходи и говори. Имам и още един въпрос. Някой правил ли е високо таванско помещение над втори етаж, което да може да се използва като жилищна площ? И последен въпрос - наскоро ми рекламираха едни къщи, които върху фундамента се сглобява вътрешната изолация и на място се пръска с бетон отвън и отвътре. Става като панел, но се прави на място. Някой дали има опит с подобна технология?

# 627
  • София
Здравейте, наскоро купихме парцел и ни предстои строителство на къща. Все още обмисляме, но като че ли се насочваме към СК. Имам два въпроса. Каква е шумоизолацията на дървените къщи? Много ли се чува? Отгоре като се ходи тропа ли много? Израсла съм в къща гредоред и просто отдолу се чуваше ужасно отгоре като се ходи и говори. Имам и още един въпрос. Някой правил ли е високо таванско помещение над втори етаж, което да може да се използва като жилищна площ? И последен въпрос - наскоро ми рекламираха едни къщи, които върху фундамента се сглобява вътрешната изолация и на място се пръска с бетон отвън и отвътре. Става като панел, но се прави на място. Някой дали има опит с подобна технология?
Относно външната изолация, масово се слага eps на фасадата, който няма значителни шумоизолиращи свойства. По-добър вариант е да се ползва твърда каменна вата, но изрично трябва да се разберете с проектанта и строителя ако имате такова изискване. За да се ограничи ударният шум, под шперплата на втория етаж се слагат гумени ленти. Но все пак по конструкцията се предават местения на мебели, тропане от изпускане на предмети и т.н. Нашият втори полуетаж е дефакто обитаемо подпокривно (таванско) пространство и нямаме оплаквания.

# 628
Нашата изолация е с каменна вата. Идеално изолира, нищо не се чува.
Фибран и стиропор задушават и изгниват дървото..
Всички материали трябва да са дишащи.
Вторият етаж е подпокривен, скосени са стените в единия край и отгоре е направо покрива.

# 629
Относно външната изолация, масово се слага eps на фасадата, който няма значителни шумоизолиращи свойства. По-добър вариант е да се ползва твърда каменна вата, но изрично трябва да се разберете с проектанта и строителя ако имате такова изискване. За да се ограничи ударният шум, под шперплата на втория етаж се слагат гумени ленти. Но все пак по конструкцията се предават местения на мебели, тропане от изпускане на предмети и т.н. Нашият втори полуетаж е дефакто обитаемо подпокривно (таванско) пространство и нямаме оплаквания.

А в самите стаи как е положението? Като се говори в едната, чува ли се в другата?

Общи условия

Активация на акаунт