Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през септември

• 105 894
  • 3 079
  •   1
Отговори
# 1 335
Леле не мож ви настигна. Отпреди пет страници:

То туй добре- Бачорски отмаря значи.
Беболина да се оправя по най- бързия начин.
С румънците наистина имаме много общи думи, най- вече турцизми.
Да не говорим, че някак неизучаван в часовете по история е останал фактът (поне аз не знаех), че наша си северна Добруджа до 1940 година (ако не се лъжа) е била част от Румъния. Та там за какъв диалект иде реч... може и с банския такъв да се конкурира.

Скрит текст:
Даже сега лятото такива истории в рода на ММ ми разказаха, от "онова" време... безчинство пълно е било.
Пример- ако разберат, че в дома ти има книги на български, четеш на български и се образоваш въобще- бой, затвор, пак бой... и те пускат после гол, бос, посред зима (а в този край зимите все още са тежки, смятайте по онова време какво е било) да си се прибереш дОма пеш-  60 км.

ПП. Сисун, така боледуват мъниците, не се тръшкат кат нас. Но това, че има апетит и е весела, добре.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 21:57 от TuЛи

# 1 336
Южна, не Северна Добруджа, Тили. От катастрофата в Балканските войни до Крайовската спогодба през 1940 г. е била дадена на Румъния. А Северна Добруджа е чуждата пита, с която Русия прави помен след Руско-турската война (1876-1878) - за благодарност, че Румъния участва като нейн съюзник,  Русия резва от нашите територии Северна Добруджа и я подарява на Румъния още със Санстефанския договор.

# 1 337
При нас нали е на север, та ми е северна. Rolling Eyes
Или просто- Добруджа.
Права си, де. Не споря.

# 1 338
  • София
Сис, и аз както Тили ще кажа - децата така карат болестите.
Пантата залежи ли ми се, значи на зле отиват нещата. С температура 39 ми е правила лупинги по дивана и масата. Самолет била. 🤦

# 1 339
Една луна ми се е оцъклила и пробива през щори и дебели ленени пердета. Пусто източно изложение, не стига, че слънцето сутрин рано ме буди, ами и това сега.

# 1 340
Кло,да не виждаш ретрогедния МерКури,щял да е активен от 9 до 21.🙂

# 1 341
Ти пък, луната мий като лаМба запалена в очите. Като тепсия голяма.

# 1 342
Слагай една маска на очите.
Отивам да проверя.

# 1 343
  • France
Сисче, това е което наричат градински сопол. Вирусчета. Точно така протича. Милият Монсти, нослето му изсъхна чак след 2 седмици локдаун. После аз зазлях и така и не се порадвахме един на друг.

Времето вън е чудно, само за пиене на бира с мезе и компания на теферич.

# 1 344
Лав, ако те е поканил някой румънски граф в Карпатите да му съдействаш за купуване на имот в Лондон, да знаеш че нещата са нефелни 🤨

# 1 345
Аа, Ефи, след обещанията на един нигерийски принц, вече не се вързвам толкоз лесно. 😁

# 1 346
  • Варна
След като в родилна зала ми казаха, че ме чакат за трето Grinning ама момиче… аз там не се връщам. Котка искаме с мъжът ми, ама и тя ще е мъжка сигурно Grinning

Докато ме кълцаха в операционната си говорим и едната мацка от екипа ми казва: -Айде, възстановявай се и идвай за следващото.
Викам " Кво? Абсурд.
И тя " Що бе, че ти имаш невероятно красиви яйчници и е грехота да останеш с едно.

😁😁😁😁😁

На тия симпатяги им дай само да кълцат 😁😁

# 1 347
Много съм ви изтървала. Почти 400 нови мнения и ах, каква футболна драма! Разбра ли се кой е трола или да хвърляме боб?

Стискам палци на Джун на 15-ти! Всичко да е наред.

На Естелка не помня дали честитих за Бориса. Да е жива и здрава, да яде, да спи и да прави по някоя беля да държи родителите в кондиция.

И с оплакване идвам. Наложи се да приспим котката ми и не съм на себе си. Имам я от 11 години, най-милото и добро същество на света. Ходеше след мен непрекъснато, спеше при мен, но не в краката, ами върху ръката ми, с глава на рамото ми. Да ми мърка и да ми чисти лицето, като прецени, че не съм го измила добре.
Значи, не съм вярвала, че може така да и е мъчно, направо душата и сърцето ме болят и буквално три ден плаках без да спра.

Имам чувството, че ме е чакала да се прибера от почивката за да си отиде.

# 1 348
Бабри, съжалявам за котето. Прегръдка!

# 1 349
Благодаря, Сиросче!

Общи условия

Активация на акаунт