Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през септември

• 106 037
  • 3 079
  •   1
Отговори
# 1 485
Радвайте се, че не дъни Васко Жабата.
'спокоих се. Simple Smile

# 1 486
  • София
Тъй, тъй. Човек трябва да намира щастие и в малките неща.
В рейса един е с кенче бирчок. Ей го, на, дзен е човекът. НЕма вечер, нЕма сутрин. Спорт до дупка.

# 1 487
Според педиатъра температурата онзи ден е била психосоматична реакция на организма!
Страх ме е ,че е станало нещо в детската градина,за което не съм информирана. Избягва деца и детски площадки от тогава ,а е/беше наистина много общително дете!

Не, че е невъзможно, но едва ли.
Моята също уж защото била много нежна душа, вдигала температура, докато не излезе бронхит ли беше, ангина ли... не помня. Ама това вече при друг педиатър. Иначе- все здрава, ама с температура. ММ даже за малко да почне разследване, не яде ли отнякъде сурови картофи или тебешири в градината. Rolling Eyes
Това, че страни по площадките може да значи много неща- от период някакъв, до това, как преживява вътрешно промяната в рутина Й и ежедневието ВИ. Не е задължително да се е случило нещо кой знае какво в градината. А може и да е- има и по- агресивни деца, и по- груби. На пръв поглед маловажни постъпки, за които никой не би се притеснил, за да те уведоми, но на нея да й трябва време, за да ги преживее. Приспособяването към нова среда отнема време.

А ТМ- как решава проблема, вменявайки ти на теб в този момент допълнително чувство на вина? То детето има двама родители, в крайна сметка. Той като е толкоз ербап- да я "поеме" той, докато мине адаптацията. Ама така... гладко едно такова да мине, без драми. Явно има ноу- хау, защо не го сподели?

"Бяла роза"? Stuck Out Tongue Winking Eye А хора вият- извиват ли се?

# 1 488
Не желая той да я поеме, защото почва да й крещи! Това със сигурност не е правилният подход! Нека да е в мен вината по-добре!

# 1 489
Написах го иронично, някак става ясно, че той не се справя по- добре.
Но ти не си вменявай допълнително чувство на вина. Нямаш такава. Hug
Период на адаптация. Явно ще е по- труден, но е период, ще мине. Докато малката усеща напрежение/ притеснение вкъщи, ще е още по- тегаво. И за трима ви е нещо ново, всеки го преживява по различен начин. Опитайте се да минете през това без обвинения единк към друг, с внимание насочено основно към това, че тримата сте екип, изправени сте пред промяна, през която преминавате заедно.

# 1 490
Невероятно начало на учебната година 🙄.Скъпия оставил баткото в училище,и на път за работа са го ударили,на кръгово, отзад 😡.Да,18 годишен младеж,който заедно със съученици отивал да посрещне последната си година в училище.Пострадали слава богу няма,но нашата кола е леш.А утре рано сутринта трябваше да я оставя,да ѝ сменят съединения.А ся 🤐.Верно, ламарини, най-важното е ,че всички са живи и здрави 🙏.Затова ме е страх да шофирам,никога не знаеш какъв шофьор ще срещнеш.

# 1 491
  • София
Моят, като ревна, че не иска да ходи. Бебето, дет реве ли да оправям или него.. 4та година му е, ходи от 1ва яслена (ама е януарче). Голяма драма… и, като стигнахме, да покаже на госпожата новите пантофи. Да не говорим, че се оказа без обувки… И сега по спешност днвс ще ходят да купуват с ММ… Като помня моите притеснения първата година в ясла и първата в градина Grinning дали няма да ми го върнат и да трябва да си го гледам… Първите седмици е тежко Simple Smile дано мине по-бързо. Ох, наду гайдата дребния… като е топло и спи малко…

# 1 492
Ох, Ренко!!!! Първо прочетох, че баткото са ударили и изтръпнах!
Ламарини са, но е гадно. И разходи. Непредвидени.
То това е най- опасното- не знаеш какъв малоумник има около теб.

# 1 493
  • София
Джун, стискам палци.
Лека и сполучна учебна година пожелавам и на дечицата и на родителите.

# 1 494
Юнче 🍀

Върнахме се от училище. Така и не свикнах да посрещам по - лесно първия учебен ден. Поне Бяла роза нямаше. Рано ли е за спорт?

Бър, детето ти има постоянство и дисциплина. Убедена съм, че ще се справи повече от добре.

Сис, аз бих казала чао на този педиатър.

Ренкич, за ядове си е, но недей много да се ядосваш. Казвам го от същия опит, че и детето беше в колата . Наистина са само ламарини. Малкия дявол.

Малчо отказа почерпка в Макдоналдс, искал вестник. Ми добре. Купих. После ще му врътна нещо сладко.

# 1 495
  • sf
Аз ли съм темерут, не знам, ама много се радвам, че вече не трябва да ходя на 15ти в училище с детето. 😆
За жалост обаче , след час отивам на работа. И ако повечето промени, за които чух се окажат верни, май ще се реша и ще напусна.

# 1 496
  • София
И нас миналата година ни бяха ударили на път за училище, че и с колата на свекъра. А трябваше същия ден да пътуваме надалече.
Днес предпочетох да отидем пеш и добре, че така съм решила. На малка уличка точно до училище имаше за 50 метра 3 катастрофи. Толерантност и съобразителност в доста от шофьорите явно липсва…

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 23:07 от Rodiva

# 1 497
Аз ли съм темерут, не знам, ама много се радвам, че вече не трябва да ходя на 15ти в училище с детето. 😆

Две години съм ходила, докато си бяхме още в Бг.
Миииииииииии- ужасно досадно ми беше. И всички онези превъзбудени женички, бутащи се навсякъде, децата- притеснени... Досадно ми беше.
Сега в "моите" чужбини и в училищата на Тилчетата първият учебен ден е точно учебен ден. Без излишни емоции, разявващи се по улиците фауни и ботанически видове. Отиваш на училище и започваш да учиш.
На мен този вариант със сигурност повече ми допада.
Но аз съм брутален прагматик.

# 1 498
Абе не му е за пръв път да го удрят отзад 🤕.И все на стоп или червен светофар.Предишната кола,след третия път се отказа за я прави,и направо купи сегашната.Последното сериозно беше на един първи юни, чакахме го,да идем на цирк 🙄.Тогава на косъм се отърва,така беше премазана,че не иска вече да чуе за газова уредба в автомобил.Единия път пък и детето беше с него... Майната му,да ходи вещото лице да я види и снима,и майстора да започва да я изчуква и опъва,че е тегаво с една само.

# 1 499
И на мен повече ми допада, Тили. Всъщност, е ОК да има тържество, но да е или в актова зала или за всеки клас в неговата стая. Нашият вариант с превръщането на училищния двор в селски мегдан, където са се събрали като в Ганковото кафене, определено ми се струва неуместен за днешно време.

Общи условия

Активация на акаунт