Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 187
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
  • Асеновград
И на мен ми е кофти че не кърмя вече, изкарахме до 40-тия ден и това беше, и то беше смесено хранене но пък така ме устройваше. Но за жалост до толкова ми намаля кърмата че вече нищо не излизаше по едно време. И стигнах до извода че или имаш кърма или нямаш, не е толкова до търсене и предлагане. И едно време не са имали всички кърма и затова са го давали пустото кисело мляко..
Но за мен е сложно кърменето, като не кърмиш навън е два пъти по-сложно... не като процес че е сложно ами това че не знаеш колко мл е изляло, че не знаеш в кой момент ще огладнее, изобщо не можеш никаква организация да си направиш за деня, никъде не можеш да мръднеш без бебето за повече от час два, на мен на помпата не успявай да изцедя повече от 30-40мл... два пъти ми се запушваха каналчета в гърдите... абе мъка си е. И в същото време беше най-прекрасното нещо което съм правила, явно на психологическо ниво като виждаш как храниш бебето си от тялото си, получаваш удовлетворение. И наистина е много сближаващо и не можех да откъсна очи от него и как сладко суче...

Иначе и ние сме с куче, но йорки, единствения плюс е че не пуска косми, но пък ходи по-често на фризьор от мен и мм взети заедно..  всеки месец е на грууминг, по 40лв само за това😅 Иначе е много лош с майка ми, напада я хапе я, не и дава да доближи бебето, тя не му се дава ама..😂 ревнува от бебето определено, иска само да си играем с него и да го галим, започва да лае като не му хвърляме играчката или го игнорираме, само да види че се обличаме да излизаме започва да лае истерично да не би да го оставим, има separation anxiety, и изобщо живота ни е сто пъти по-труден с него, мм не може винаги след работа да седи до нас с бебето да ни види или аз му го давам защото един от двамата трянва да го разходи и да си играе с него, има много енергия за изразходване, малък е още на годинка и малко, и ако детето спи и му се излае до главата се стряска понякога и гледаме да са в отделни стаи, а затворим ли го за малко в друга стая не спира да лае и да драска от там по вратата.. нищо не помага.. не мога да взема бебето да спи до нас на спалнята защото кучето спи на спалнята, свикнало е и ако си затворим вратата никой от тримата няма да спи изобщо от лай и дране.. майка ми като е у нас да ми помага още по-зле той заради нея май се държи така, когато сме сами е много по-спокоен. Иначе към бебето се държи добре, идва подушва го и знае че трябва да седи на страна и даже го е страх, добре е засега, но най ме притеснява какво ще е като пролази и проходи детето.. тогава ще трябва да се затваряме по стаите няма как, но пък не е хубаво за него, така само се задълбочава проблема, иначе към бебето е добре настроен засега. Най-вече не трябва да има разпиляни играчки по пода, защото нещо оставиш ли на пода или на достъпно за него място вече е негово и започва да го ръфа..😂 обмислям за по натам да взема ограда и детето да си играе спокойно с играчките на пода или в кошара за игра и там да са му всички играчки, иначе всичко ще е със следи от кучешки зъби.. и най-лишото е че открадне ли нещо не го пуска и не дава да му го вземем започва да хапе, абе лудница сме у нас, ама обичаме си го и няма какво да направим много, няма и на кой да го дадем временно да го гледа.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 01:02 от Yana.GG

# 736
Аз за куче в момента не съм готова, но много искам да си вземем котенце. В квартала ми, една котка е родина много сладурски бебета и ми се иска да спася поне едно, понеже съм решила, че вземам ли животно ще е улично, поне спасяваш един живот, а не подпомагаш един бизнес, в който с животните се отнасят ужасно. Проблема ми са само космите, това ме притеснява, бебчо е малък и не знам дали няма да му предизвикам някаква алергия, макар, че аз от както се помня сме имали домашни любимци вкъщи, първо куче, после котка, сега отново имат куче родителите ми. Морски свинчета и риби не ги броя даже 😅. Нямала съм проблеми с алергии, но в днешно време не се знае, с този мръсен въздух и алергени..

# 737
Яна, права си, че с кърменето не можеш да си направиш организация, че не можеш да мръднеш за повече от час-два. Но наистина има нещо вълшебно в кърменето Heart Eyes Ама и колко ядове ми докара с каката Smiling Imp Писала съм, да не се повтарям... Пристрастено кърмаче, което не иска храна и вода, а само кърма, будеше се често, над 2 години не сме спали непробудно цяла нощ.

Иначе аз нямам проблеми да кърмя навън, с малки гърди съм и бебчо закрива всичко. Даже ако не се загледаш, може и да не разбереш какво се случва. Обаче! В количката е облечен по-леко и всеки път като го вадя съм на тръни дали не се е изпотил, дали не го духа вятъра, страх ме е да не го простудя с една дума Scream... А зимата, дори и да е облечен добре, няма как да издавя цица Joy

Та, имат си и плюсове, и минуси и кърменето, и АМ. Няма смисъл от самообвинения. И без това постоянно има някакви тревоги, поне това си спестете. Нахранено ли е бебето - нахранено е, има ли режим - има, може ли и друг да го храни - може, че и по-добре спят от кърмените бебета като цяло Wink

# 738
Прави сте, но все пак ми е гадно. Не знам защо, чувствам се много виновна. Дано е здравичък наистина, ясно че АМ не е като кърмата, но поне дано има малко истина в това, което пишат по кутиите.
 На нас ни предстои ваксиниране другата седмица, да ви кажа, наплаших се, не знам, хем съм медицинска сестра и знам какво да очаквам, но за детето ми е друго. Иначе ми се е налагало да работя с бебета, е съвсем различно е, когато детето е твоето.. Като знам, че ще го заболи, къса ми се сърцето.

Не е само при теб този проблем. Имахме инцидент на площадката, едното дете падна от пейката. Не се удари много, зимата със зимно яке и шапка екипирано, а и падна по дупе, после пак по гръб. Но явно се стресна милия и седи и не мърда и не плаче. Майка му седи и го гледа и само я видях как пребледнява и си викам остана и тя да припадне. Отидох, духнах му в лицето, и за по големи деца върши работа, и той ревна съответно. Тя дойде най сетне на себе си и го гушна. И тя е медицинска сестра, беше ми акушерка като бях бременна с второто, а е и операционна сестра в друга болница. После вика направо не знам, на какво ли не съм присъствала в операционната, не се шашка лесно, но сега като го видях и се парализирах направо, а знам какво трябва да направя. Викам и той не се удари и ти го видя как пада, само се стресна. Е така е ама като го видиш на твоето дете се стряскаш. Аз май с баткото претръпнах след някое поредно падане, а той беше внимателен.

Барбалена и аз си мислех, че бебе на кърма не може да спи така добре като бебе на АМ. Значи от опит от първите две бях готова да се закълна в това. Обаче сега третото ми доказа, че не съм права. Спи си като баткото, който беше на АМ. Спи по цяла нощ непробудно вече. Каката се будеше не знам колко пъти на нощ да суче и то в продължение на година и нещо. Тази вече от седмица някъде яде около 22.30ч и следващото и будене е към 6ч. И преди това през ноща ядеше на 4ч. В момента е яла снощи в 23ч, тогава се падна, събуди се тази сутрин в 6:20ч да яде и в момента още спи. Сега ще се събуди към 9 и нещо да яде и ще пободува, сигурно ще ходим на разходка. Сама си направи режим да яде на 3ч, ако не е будна аз я будя през деня, че после е много гладна и чак се дави. Понякога яде и на 2ч, но ако е бодувала и ме ползва за да се отпусне и заспи. Никога не съм предполагала, че бебе на кърма и на около 50 дни може да спи цяла нощ или да търси толкова на рядко да яде. Обаче пък сега ме притеснява дали наддава достатъчно. Въпреки, че и каката, която ядеше на час и половина или 2ч надаваше по 800-900гр на месец. Чак на 12.10 сме на лекар да видим какво ще каже. За 3 седмици по моя кантар е качила 500гр.

# 739
  • Варна
И на мен много ми тежи, че дохранвам сега с АМ.. но поне 40 дни кърмих. Но то е психологическо де… сами си го правим. Нищо му няма на детето, ама и на мен ми е гадно, че намаля кърмата, въпреки че съм упорита и я слагам всеки път сега, надявайки се да се увеличи.

# 740
Аз пък нямам никакви угризения с тази кърма. Много съм щастлива, че я спрях и приключих мъката с разранени зърна, температури и стрес колко наддава, колко яде, дали има млечница и запушванията ми бяха ужас. Храня си го с АМ, много съм доволна, наддава си, няма никакви проблеми. Мъжа също го храни, навън не се налага да се притеснявам къде ще се крия да го храня...

# 741
MalkaPrashinka може да има млечница и на АМ да е. Поне на приятелката ми имаше и тя направи грешката да не изкара целия курс на лечение, че ги и повтори.

# 742
  • София
Да, синът ми беше на кърма от шише, казвала съм. Имаше млечница и докато пиеше кърма, и после като мина на АМ. Затова и като свекърва казвам, ако се наложи лечение с Фунгостатин или Дактарин (обикновено тях изписват), винаги да се прави пълния курс, че после рецидивира. Питай старило, питай патило.

# 743
Прави сте, че има и такива случаи. Но те са изключение, по правило млечница би се появила от кърмене, контакт кожа-лигавица.

# 744
Янче , и аз горе долу като тебе с кърменето , дохранваш , не знаеш колко да даваш , нищо не пускаха гърдите с тая помпа и накрая се отказах.Според майка ми и тя и баба ми са нямали достатъчно , та го е предполагала,че тала ще стане и при м3н.Нямаше и как да съм по - упорита , в началото седях с нея на ръце и буквално заспивах , как не съм я изтървала не знам :/
Барбалена преди време бях гледала лекция на Ася мисля , препоръча кърмещите през зимата  да си купят вълнен потник за зимата , така разкопчаваш суитшшърт/шилетка , смъкваш потника и ти е що годе топло.Продават по магазините за бельо.Инач3 за мокрите/студени пейки една подложка за преповиване за под дупето ви ще свърши работа.
По темата с кучето забравих да ви кажа , че нашето последния път като беше на разходка я парка с мъжа ми се пускал по бебешките колички да търси нашата кокошка 😀 та мм ми се обади да излизам при тях , че жените се стряскали.Иначе държанието му е подобно пак като на Яна кучето.Ходи да я души , скимти някой като я вземе ,като плаче отваря вратата на спалнята да види да не би нещо лошо да и правим,  ако го затворя сам някъде ще изкърти прага.Често я стряска като излае силно по някой във входа.Поне по мебелите е научен да не се качва  , а и ако легне в нашето легло няма да има място за никой друг 😀

# 745
  • София
Може ли някой да направи нова тема?

# 746
Предполагам, че Королева е активна във Фейсбук или на личен чат с повечето от групата, защото отдавна не е писала. Дано всичко е наред с нея и бебчето.
Та ако някоя от вас реши да пусне новата тема ще е добре.

# 747
Момичета, видях във фейса едно бебе по коремче, я кажете вашите лекари от каква възраст ви казаха да ги слагате по корем и да си вдигат главичката?

И имам и друг въпрос как вдигате милилитрите мляко на бебетата, аз отначалото успявах сега Яна не иска да яде повече от 100 мл кърма и то не на всяко ядене, лекарката каза че трябва да яде по 780 мл в денонощието, а тя яде около 630мл, доста по малко Confused заспива на половината храна, после няма събуждане или ако е будна бута с език шишето и плюва млякото.

# 748
По корем след навършен един месец, това е нашата препоръка.
Както спеше нормално, изведнъж съня стана мираж, вече е на 1 месец. Даже и в парка не спи дълго, трябва да правя обиколки, не плаче заради колики, а защото не може да заспи
1 час люлея,за да спи 15 мин...
Lizi, моето момиче не може да изяде повече от 70-80мл кърма на хранене. За ден яде много малко около 500мл кърма, сукането не го броя,защото вече е все по-рядко. Ака веднъж на ден, но доста. Качила е 1кг ,теглейки я на домашния кантар. Изобщо не мисля да я насилвам, като яде повече и повръща. Знам,че е малко ама..
Доста съм изнервена от това недоспиване, то кърмене, цедене по цяла нощ и тя като не спи направо всичко ме дразни. Ако спи, то гледам да сготвя адски бързо, пералня,гладене и т.н.
В парка си пускам Сторител и това ми е насладата, движение и тотално изключване от всичко.
За десерт в петък вечер след градина, каката започна да покашля 😤

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 21:19 от 33hope

# 749
Лизи, Стефи е на 2 месеца и яде по 100 мл макс на хранене, в повечето случаи 80-90мл.
На АМ пише , че вече трябва да е на 150, пробвах я няколко пъти не..
Като се нахрани и плюе шишето или дори и да го изяде , после го връща.
И въпреки всичко за 1 месец е качила 1300 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт