Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 165
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
Ние сме на на два месеца и една седмица и още яде 120мл., като поне на едно хранене през деня му остава 30-40мл. За вторият месец е качил 1,200кг. Simple Smile

# 751
Lizi:)  може и да е грешно , но ако задържи малката няколко дена плач и малко спане си казвам сигурно е гладна.Съответни вдигам дозата с 15мл вода и половин лъжичка АМ.Вчера пробвах пак така , изяде го , но после не и беше добре на стомаха сякаш и си продължих старата схема.120мл вода - 4 лъжички мляко на 4 часа денем  , а нощем - когато се събуди.Напоследък и сутрин закъснява с яденето по половин час , но не я будя.
Вдигам с половин лъжичка , защото ако увелича с цяла готовото мляко надвишава с доста милилитрите за възрастта.
Обобщено сега е на 2 месеца и 13 дена и яде 135мл готово мляко.

# 752
Благодаря ви момичета, успокоихте ме.
Аз от началото правех така....
Примерно : до сега е яла 50 мл, на следващия ден качвам с 10 мл, ако повърне, връщам пак на 50,   ако не,  започвам да давам по 60 и така постоянно вдигах милилитрите, но сега и двамата започнаха да ядът по трудно, не си изяждат милилитрите на които стоим вече две седмици, защото те просто не искат повече, дори си намалят дозата защото не изяждат всичко от шишето, Самуил беше по лаком, колкото и да му дадеш не спираше да яде, а сега и той не си изяжда дажбата доста често, не знам какво се промени. Опитвам се да им давам кърма, но дохранвам и с АМ.
Гърдите много ме болят вече, не успявам да се цедя на 3 часа, направо е ад с това цедене. Педиатърката ме посъветва да ги слагам често на гърда, като ги меря преди и след кърмене, за да разбера колко са изсукали и след това да се изцедя и да додам, колкото трябва, еми вчера пробвах това беше кошмар, дадох на Сами той сука 20 мин - 30грама и заспа, после на Яна тя 15 мин и повърна, бяха останали 10 грама, докато кърмя Яна, Сами се сцепи да реве, размених ги, то почна Яна да реве, накрая след час и половина не искаха да си изядът дохранването защото се бяха изморили, спаха неспокойно, направо кошмар и за капак и зърната ме боляха супер много, просто повече няма да се мъча, ще се цедя явно.... Колкото и да е тегаво, смених помпата с медела, една приятелка ми я подари, защото моята отказа и пак цедя по час и половина, явно си е от гърдите ми, не от помпата. Спи ми се много вече, не ми остава време нито за чистене, нито за нищо, направо съм като призрак, вчера се видях с една приятелка и синът ѝ ( дете 5 клас) детето ми каза че не съм същия човек, много съм била променена, еми изморена съм, щом дете го забелязва, представете си... Имам спешна нужда от сън, но дори и да намеря някой да ме смени да гледа децата, за да се наспя, аз пак трябва да ставам да се цедя.... Днес излязох на разходка, забавих се с цеденето, сега умирам от болка в гърдите, много е тегаво...

П. С. За капак от понеделник и мъжа ми е на работа, свърши му отпуската и съвсем без помощ оставам, надявам се да запазя самообладание и да не се изнервям,, попринцип свекърва ми е пенсионерка и мъжа ми иска да я вика да ми помага, но с нея не сме в добри отношения и ще ме изнерви допълнително, за това не я искам.
Преди години заради нейното отношение към мен стигнах до депресии, мигрена, възпален нерв и лоши отношения с мъжа ми, хич не ми трябва вкъщи, да ме натоварва допълнително. Колкото и да е трудно сама, трябва да се стегна и да се оправям, лошото е че и децата свикнаха на ръце, а аз не мога да държа и двете деца на веднъж.
Съжалявам, че стана толкова дълго, но трябваше да си излея чувствата някъде.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 23:35 от Lizi:) :)

# 753
Лизи ако аз бях на твое място щях да мина само на АМ. Знам, че искаш да даваш кърма. Но с това цедене се изтощаваш и физически и психически. Децата могат да бъдат отгледани с кърма и АМ, но независимо от начина им на хранене им трябва майка, която се чувства относително добре и не е постоянно изтощена. Кърменето е лесно, но на гърда. Всъщност и тогава не е много лесно. Аз пробвах да цедя и да давам от шише с първото, че и с ръчна помпа. Издържах около 2м. Имаше един момент накрая като за цял ден цедене събирах за 1 хранене и половина. Седях почти цял ден с помпата, не можех да обърна внимание на детето и се обвинявах. През ноща не цедях обаче. Цедях в 24ч и после 6ч сутринта и пак се чувствах изтощена. Накрая ММ и всъщност свекърва ми успяха да ми вкарат здрав разум в главата и минах изцяло на АМ. И изведнъж имах време за всичко. Но той беше кротко бебе и спеше. Обвинявах се, но постепенно започнах да се чувствам спокойна, отпочинала и можах да се порадвам на детето и да му обърна внимание. Та за свекърва ми, беше вкъщи единия ден като се цедях и направо ме попита, защо се мъча, а не си давам само АМ. Не помня какво съм и отговорила, аз си мислех, че ще ме обвинява. Обаче отговора и беше: "И какво като нямаш кърма, да не си само ти, я стига си се мъчила, ами си храни детето с мляко и си гледай живота. Мойте единия е кърмено 40дена, а другия 2м, я ги виж какви мъже станаха. Зарязвай я тази помпа." Ами зарязах я. Започнах да излизам по често на разходки, да имам време за игри, за мъжа си, да наготвя, да си почина. Не винаги кърменето е най-добрия вариант. Винаги е най-евтиния откъм финанси, но можеш да загубиш много повече от пари, ако се превърне в мъчение. А като те чета при теб си е направо мъчение.

# 754
Благодаря ви момичета, успокоихте ме.
Аз от началото правех така....
Примерно : до сега е яла 50 мл, на следващия ден качвам с 10 мл, ако повърне, връщам пак на 50,   ако не,  започвам да давам по 60 и така постоянно вдигах милилитрите, но сега и двамата започнаха да ядът по трудно, не си изяждат милилитрите на които стоим вече две седмици, защото те просто не искат повече, дори си намалят дозата защото не изяждат всичко от шишето, Самуил беше по лаком, колкото и да му дадеш не спираше да яде, а сега и той не си изяжда дажбата доста често, не знам какво се промени. Опитвам се да им давам кърма, но дохранвам и с АМ.
Гърдите много ме болят вече, не успявам да се цедя на 3 часа, направо е ад с това цедене. Педиатърката ме посъветва да ги слагам често на гърда, като ги меря преди и след кърмене, за да разбера колко са изсукали и след това да се изцедя и да додам, колкото трябва, еми вчера пробвах това беше кошмар, дадох на Сами той сука 20 мин - 30грама и заспа, после на Яна тя 15 мин и повърна, бяха останали 10 грама, докато кърмя Яна, Сами се сцепи да реве, размених ги, то почна Яна да реве, накрая след час и половина не искаха да си изядът дохранването защото се бяха изморили, спаха неспокойно, направо кошмар и за капак и зърната ме боляха супер много, просто повече няма да се мъча, ще се цедя явно.... Колкото и да е тегаво, смених помпата с медела, една приятелка ми я подари, защото моята отказа и пак цедя по час и половина, явно си е от гърдите ми, не от помпата. Спи ми се много вече, не ми остава време нито за чистене, нито за нищо, направо съм като призрак, вчера се видях с една приятелка и синът ѝ ( дете 5 клас) детето ми каза че не съм същия човек, много съм била променена, еми изморена съм, щом дете го забелязва, представете си... Имам спешна нужда от сън, но дори и да намеря някой да ме смени да гледа децата, за да се наспя, аз пак трябва да ставам да се цедя.... Днес излязох на разходка, забавих се с цеденето, сега умирам от болка в гърдите, много е тегаво...

П. С. За капак от понеделник и мъжа ми е на работа, свърши му отпуската и съвсем без помощ оставам, надявам се да запазя самообладание и да не се изнервям,, попринцип свекърва ми е пенсионерка и мъжа ми иска да я вика да ми помага, но с нея не сме в добри отношения и ще ме изнерви допълнително, за това не я искам.
Преди години заради нейното отношение към мен стигнах до депресии, мигрена, възпален нерв и лоши отношения с мъжа ми, хич не ми трябва вкъщи, да ме натоварва допълнително. Колкото и да е трудно сама, трябва да се стегна и да се оправям, лошото е че и децата свикнаха на ръце, а аз не мога да държа и двете деца на веднъж.
Съжалявам, че стана толкова дълго, но трябваше да си излея чувствата някъде.
Мило момиче, като те четях направо изтръпнах! Ама ти какво си причиняваш ?! Според мен трябва директно да минеш на АМ, това не те прави по-лошо майка в никакъв случай! Мислиш ли, че е по-добре да припаднеш някъде и помощ от никъде?! Ако те познавах лично, щях директно да ти връща млякото и да се успокоите и ти и децата! Не всичко в живота е на всяка цена! Особено кърменето. Моля те, послушай ме!

# 755
Най-голямата лактация е нощем. Така, че  с цедене само денем няма как да се поддържа или увеличи млякото.
Аз съм писала многократно, че бях и съм готова на всичко за да кърмя близнаците.
Прекалено дълго време ги чакахме за да не стисна зъби първите 6 месеца.
Стана така, че започнаха да повръщат. Наложи се да минем на АМ с клей от рожко и така лека полека кърмата ми намаля. Сега успявам да изцедя за 24часа по едно хранене за двамата (на два пъти ) и то от само една гърда.
И

# 756
  • Пловдив
Момичета, направих нова тема (Королева, мастър си 😄 ) Опитах се, гледайки от теб 🙂
Заповядайте: https://www.bg-mamma.com/?topic=1486793.new#new

# 757
Момичета, вие какви влажни кърпички използвате при смяна на памперс? До сега ползвах само Памперс, но нещо не ми харесва материята, пробвах на Бебо, ами никак не ми допаднаха, много са сухи и излизат по 10, като дръпнеш.. Реших да поискам съвет ако някоя от вас знае по-добри, понеже в магазина има над 100 вида. 😅

# 758
Момичета, вие какви влажни кърпички използвате при смяна на памперс? До сега ползвах само Памперс, но нещо не ми харесва материята, пробвах на Бебо, ами никак не ми допаднаха, много са сухи и излизат по 10, като дръпнеш.. Реших да поискам съвет ако някоя от вас знае по-добри, понеже в магазина има над 100 вида. 😅
На бебо има едни нови биоразградими, много ми харесаха. Аз съм фен на бебо, но тези ми харесаха най много от всичките.

# 759
Да, биоразградимите са добри, но другите им са груби и сухи

# 760
Аз ползвам мокра тоалетна хартия ( бебешка на ДМ ) но предпочитам да го избърша със суха салфетка и после да го измия с водичка

# 761
  • Бургас / Славейков
Аз сега използвам на Event.Но иначе купувам и Бейби крема и Бочко ,общо взето нямам определена марка.

# 762
Мами,Лактана био как го приготвяте?
150 с 5 лъжички и давате примерно 120 ли?
Или 120 с 4 лъжички..въпреки че не е по таблицата това..обърках се малко 😃🤔

# 763
Аз от вчера давам по 150мл., но не винаги ги изяжда. 150мл с 5 лъжички. На два месеца + две седмици е.

# 764
Аз също давам по 150мл. с 5 лъжички, но и при мен не се изяжда винаги. През нощта ако е направил по-дълга пауза обаче ги изяжда за няколко минути.

Общи условия

Активация на акаунт