Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 573
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Да не излезе, че се оплаквам, ама втори ден щерката е много поспалива. Храни се, будува час, суче пак и заспива за час - два през деня, а вечер прави пауза от 3-4ч. Преди това само ревеше, но го свързвам с това, че и беше много червено дупето и според личната бяха гъбички. След лечение почти мина, та сигурно си наваксва съня 🤣. За месец е качила близо 1600гр.
Сега и аз взех премиум кеър, бяха на оферта в емаг, но още изразходвам Пуфис. С него в повечето случаи вечер издържа по 6-8ч, понякога пропуска, но в повечето случаи удържа.

# 451
Яна, памперсите на ДМ също не ми харесаха много, не попиват както тези на Памперс. Иначе днес водихме бебо на ортопед и той каза, ще им е хубава формата, нещо във връзка с тазобедрените стави. Препоръча и тези на Хъгис пак по отношение на формата на "гащичките", но аз такива не съм ползвала. За Памперс Премиум Кеър май (че дребния ревеше доста) каза, че давали най-малко раздразнения на кожата.

Иначе каза, че фонтанелата си е перфектна за неговата възраст, т.е не е почти затворена. Имам му доверие, не знам защо педиатърът се е подвел така. Но даже отказах утрешния час. За този в началото на октомври се чудя все още.

Бухалчето ми излезе 55 лв с доставката от Амазон. Сега е към 56 лв + още 5 лв за доставка, пак е на по-добра цена от тук. Иначе момчето не заспива само. И то като кака си, явно аз си ги правя такива Grinning

Момичета, ходите ли по молове и за закрито с бебетата? Само аз ли параноясвам и ми е гузно да го водя по магазини Grinning

# 452
  • Пловдив
Ами.. аз вече видих щерката в МОЛ-а, дори се наложи да я храня там. Тъкмо щях да вляза в една книжарница и тя се разсърди, че е гладна 😁
Със спането е странно: един ден никакво спане няма: някакви си две-три дремки по 30-ина минути и снощи прас! Пауза 8 часа..
Днес само спи.. направо ме изненадва..
Ние утре сме на преглед при педиатър и ще видим как се движим 🙂
[Edit:] Ползвате ли биби за приспиване?
Аз ползвам, но мисля да я откажа, докато е рано.. чета разни неща из дебелите бумаги и за биберона няма позитиви.

# 453
Барбалена, водих я в мила още преди 40те дни. Просто ни се налагаше.

Мисля да ѝ сменя фризовом с Хип АР на моя си глава. Утре прави 2м и
е на ваксини. Има и едни пъпчици по дупето от снощи, ще ги обсъдя с нея.

# 454
Не съм го водила в мола, а живеем до входа му. Но май ще ми се наложи едно влизане набързо с него, ще видим.

Днес и бебо спи повечко, добре ми е дошло. И нощем правеше по-дълги паузи, но се налага да го будя да яде.

Барбалена, много трудно ни се получава кърменето, затова се принудих да се консултирам. Но всеки си говори неговото и малко си противоречат. Гърдите ми се препълват, май съм с хиперлактация, а бебо се дави от силната струя. В същото време и от шише не яде (не че искам да цедя). Едната консултантка казва да изцеждам, което също е стимулация, другата го отрича. Едната казва да редувам гърдите, другата обратно. Усещам и малки уплътнения и ми е доста наплашено общо взето, ще започна пак лецитин. Дори ми минават мисли да спирам кърменето, след като толкова време не мога да регулирам лактацията и храненето на бебо всеки път е кошмар и за двама ни. Поради формата на гърдите ми не мога да намеря и подходяща поза за кърмене и въобще..

Никой нищо не ми е казвал за фонтанелата, кого да попитам? Педиатър или ортопед?

Относно бибероните, аз пък искам да приуча бебо, но той отказва всички, които съм купила и ползва мен...

# 455
Барбалена, водих я в мила още преди 40те дни. Просто ни се налагаше.

Мисля да ѝ сменя фризовом с Хип АР на моя си глава. Утре прави 2м и
е на ваксини. Има и едни пъпчици по дупето от снощи, ще ги обсъдя с нея.

72ч преди и след ваксина не се дава нищо ново. Това се отнася за захранването, но аз и АМ не бих сменила в този период.

В мола не сме ходили, но ходихме в Джъмбо, Метро, Кауфланд, Лидъл, ДМ и то не по веднъж, редовно пазарувам с нея, все има нещо, което съм забравила. Също вземаме кака и и батко и и редовно децата искат да я видят. И гости посрещахме и на гости ходихме. Нито баткото, нито каката съм изолирала и сега и нея нямам намерение да изолирам.

Saudadе първия път кърмата ми се регулира някъде към втория месец чак. Сега също още не е напълно. Вчера почти целия ден ме боляха гърдите. Пробвай върху биберона да сложиш малко кърма и така да пробваш да го излъжеш. Може пък и да стане. Моята ползва биберон ама когато е на кеф. Снощи правих мусака и тя почна да се сърди точно като преключвах с картофите, каката отиде да и дава залъгалката и не се върна. Отивам да видя какво става и я заварвам да подпира биберона в устата и с пръстче, защото бебето го плюело.

# 456
  • Бургас / Славейков
Бял шум ползваме , имам на видеофона  някой път заспива ,някой път не.В мола ходихме 1път трябваше нещо да свършим.Но в ДМ и Лидл редовно.От там ми е най лесно с количката да пазарувам.Иначе стоим по парковете  докато е хубаво времето.Мислех и аз да сменям АМ ,но още съм в чуденка.Когато храненията станат 5на брой и първото започва примерно в 6,следващите в какви часове са и на колко време .,че съм позабравила да си припомня.И си питам само Митко яде още по 6 пъти.От скоро.

# 457
Леле като казахте мол, забравила съм да се "оплача". Моя син е типичен мъж, не понася магазини Grinning
На никой не му се вярва, майка ми видя.
Спи в количката дълбоко. Влизам в магазина, тук няма молове около мен, започва да реве - излизам заспива на вратата. Влизам - рев....
Днес излезнахме рано. До нас има голям супермаркет със Старбъкс, залепен. Реших да си взема кафе, но отвън не може с количката да мина, трябва да мина отвътре. От вратата до края на магазина орева света. Излезнах приспах го на паркинга на магазина. Пак влизам, пак рев... Охраната ме гледа Grinning
Пак излизам, входа е с две врати, буквално между тях заспива, и пак влизам. Реших че няма да пия топло кафе и директно се засилих към студената витрина за по бързо. През цялото време ме гледаше с едно око. Сигирно си каза "вземай си бързо кафе, имаш 3 мин и съм те изкарал"...
Ония ден една блузка не можах да си взема. С майка ми вече няколко пъти ходим, едната излиза Grinning незнам какъв му е проблема с тея магазини...

# 458
Моето пък само не може да заспива, или люлеене в леглото, в количката, ръце или докато суче 🥴🥴🥴
Каката също не заспиваше сама.
На мен ми прави впечатление,че Gro1 се изгуби.
Надявам се си се възстанавила от проблема.

Аз започнах вкъщи тренировки като изпратя каката. Не мога да се понасям каква торба съм, отделно с това велико залежаване не мога да клекна 🤫🤫🤫Попринцип Спортувам редовно и любителски, та ми липсваше това.Вярно не съм спала спала, но това ме зарежда. Имам да свалям 9кг 🙀
Как тренирате, какви упражнения, откъде? На мен ми казаха до края на третия месец след раждане абсолютно забранено!

# 459
Аз съм след нормално раждане. От ютуб си харесвам нещо леко тип пилатес като начало.
Каката е с повръщане от тази вечер, реве ми се. Изолирах бебето и само аз влизам, дано е от храна и се опазим 🙏🙏🙏🙏

# 460
Аз съм след нормално раждане. От ютуб си харесвам нещо леко тип пилатес като начало.
Каката е с повръщане от тази вечер, реве ми се. Изолирах бебето и само аз влизам, дано е от храна и се опазим 🙏🙏🙏🙏
И аз съм с нормално раждане и точно това ми казаха, абсолютно никакъв спорт до 3ти месец, след това отново без натоварване на коремни мускули до 6ти!

# 461
А след секцио колко време не трябва да се натоварваме, аз днес ходих до магазина и прекалих с покупките, едва си донесох багажа до вкъщи и сега ме боли операцията или по скоро около нея корема. Confused

# 462
И аз съм с нормално раждане и точно това ми казаха, абсолютно никакъв спорт до 3ти месец, след това отново без натоварване на коремни мускули до 6ти!
Не знаех, ще се консултирам с АГ.

# 463
Аз попитах на контролния преглед (месец след секциото) кога мога да започна да спортувам, АГ ми каза "няма проблем и сега да започнеш, само да е с постепенно натоварване и без тежести в началото". Може за всеки индивидуално да определят, знам ли. Аз определено мога да кажа, че се чувствам напълно възстановена.

# 464
Днес Мишето стана на 40 дни, идва консултанта по здраве, качил е 2кг - роди се 3500, свали 100грама, днес беше 5380. Изключително на кърма е. Жълтеницата не минава, пратиха ни на още един преглед, според лекарите е нормално като е на кърма да се чисти по-бавно, но ММ настоя да му вземат пак кръв.
Активна гимнастика още нямам, ама и той не се заглежда в друго освен лампата и стената.
Имаме мечето Бени от серията на Оли, купи го сестра ми, но 100лв определено не струва, тук е към £20, винаги  е намалено някое животно от серията,  предвид стандарта е добре.
Моето момче заспива на гърда, но понякога давам биба като успокоително. Например в колата или  беше повърнал и беше нервен. Той я плюеше, но аз я подпирах с пръст, като детето на Биболин. Давам на принципа на гърдата - първо дразня горната устна, после държа под ъгъл докато сам я засмуче. 1 на 3 пъти я взема, много пъти се успокоява и заспива докато я държа, но това не работи ако е гладен. Лично аз предпочитам биба пред пръст, сестра ми си смука пръста до училищна възраст, на братовчедка ми малката е на 5 и заспива смучейки пръст, защото не и даваха биба, че нямало отучаване. Бибата може да я скриеш за сметка на пръста.
За спорта е индивидуално много, не мисля че има общ стандарт. Тук препоръчват след 6 седмици. Аз чувствам, че тялото ми е готово, но съм толкова преуморена, че ако легна да правя коремни преси, ще заспя на пода. Тези 5кг в момента са ми най-малкия проблем 😂

Общи условия

Активация на акаунт