Всичко от списъка на ученика може да намерите в Сердика Център следващия уикенд

• 3 898
  • 115
  •   1
Отговори
# 15
  • Сф
Помня как майка ни изпращаше с китка здравец, лисваше и менче с вода на стълбите. Ние с кака ми облечени с униформите - поли, ризи, връзки, косите вързани и така до следващия двор, където ни чакат приятелките и докато стигнем училище сме се събрали много деца. Смях и радост и шеги по пътя. Опитвайки се да опазим външния си вид и дрехите непокътнати, но почти никога не се получаваше. 😂

# 16
Спомням си всичко, сякаш беше вчера 😃
Букет цветя, плиснатата вода пред мен, лилавата рокля на бели точки, голямата кордела на главата 😆
По някаква странна случайност седнах на първия чин и до мен седна един съученик, в когото бях "влюбена" 😃 Много се притеснявах.
Помня как краката не ми стигаха пода. Помня класната стая - тя беше последната най в дъното, точно срещу чешмата. Помня как второкласниците ни наричаха "зайци" 😆.
Помня дори и програмата си, помня къде беше записана (на едно хартиено влакче в преобладаващи червен и жълт цвят). Изключително много подробности помня и сега, връщайки ме назад, ми припомнихте много мили спомени, за което благодаря ❤️

# 17
Спомням си моят първи учебен ден много добре. Бях много развълнувана и нетърпелива да се запозная с нови приятели Simple Smile

# 18
  • Велико Търново
Първият ми учебен ден, в първи клас, не го помня, но за сметка на това, ясно се сещам колко плачех всяка сутрин за училище! Едно момиче ме наби още на втория ден и аз не исках да ходя никога отново! Родителите ми също ми се смеят, като им кажа "ох, как ще пусна големия на училище...." и ми напомнят за бойната ми съученичка Simple Smile

# 19
  • Пловдив
Като че ли спомените за моите първи учебни дни са поизбледнели. Помня бялата риза, плисираната пола и синята/червен връзка. Задължителния букет с цветя за класната и нетърпението да разгледам новите учебници, особено по математика, която и до днес си ми е тръпка.
Но помня първия учебен ден на дъщеря ми. Беше много притеснена. Тя мрази струпване на много хора на едно място. Като видя навалицата в двора на училището, ме погледна и каза "Мамо, хайде да си ходим". Беше ужасена. Чак, когато стигнаха до класната стая и получи шоколадов бонбон, усетих, че се успокои.

# 20
  • София
На първият ми учебен ден се вълнувах най-много каква е учителката, дали е добра и да не ни се кара. Знаех, че тя ще ни учи до 4 клас. Много исках да видя учебниците, защото се надявах, че знам почти всичко от 1 клас. Можех да чета от 5-годишна, пишех с печатни букви всичко, можех да събирам и изваждам до 20. Чудех се, какво не знам, което е за 1 клас и нямах търпение да разгледам учебниците. И чувствах една гордост, че вече съм ученичка, значи вече съм голяма.

# 21
15 септември беше много тържествен ден за мен. Избирах си грижливо букет, който да подаря на госпожата си, както и красиви дрехи с които да съм облякана. Спомням си и музиката, която се чуваше от различните училища и как нямах търпение да се видя със съучениците ми.
В наши дни изпитвам носталгия, когато видя малки деца с букети, бързащи за училище❤
Хубаво е човек да е пълен с прекрасни спомени от детството си❤

# 22
Моят първи учебен ден беше един малък ужас. Бях в един клас с две приятелчета, стоях плътно до тях, но в един момент се изгубих, не познавах никой друг, не познавах госпожата… доста време ми отне докато си намеря приятелите.
За първия учебен Ден на моят син мога да кажа само, че не съм го изпускала от поглед Grinning, ясно защо… Той се вълнуваше много, но познаваше всички дечица от детската градина. Сега ще тръгва за 4ти път и се надявам винаги да се вълнува и да се радва, както първият път.

# 23
Не мога са опиша как се вълнувах за своя първи учебен ден ,бях облякла най-хубавата си рокля. А относно първите учебни дни на своите две вече пораснали деца на 13 и 15 год.ясно помня техните първи учебни дни.Знам колко бяха притеснени и смутени те и колко голяма е ролята на педагога затова те да са спокойни и щастливи и уверени,че ще справят.

# 24
Първият учебен ден беше много вълнуващ за мен ! Спомням си колко бях нетърпелива да си облека новата пола и бяла риза 😁
Държах ръката на най-добрата си приятелка и бях наистина щастлива!
П.с. оказа се , че съм най-високото момиче в класа 😁
Детето ми е все още в детската градина, така че това вълнение тепърва предстои !

# 25
Сега съм в трепкаво вълнение, понеже имам първокласник. Надявам се на много хубави спомени от днешния ден. А от моят 15ти септември, помня тръпката, че вече съм ученичка; тоалета и лачените ми обувки. За пръв път облечена с модерен женски тоалет. Хубави спомени, но вече ми се струват, че останаха доста назад във времето.

# 26
Първият учебен ден на детето освен с умилението, че е пораснало вече, помня и с глупавата реч на директорката на училището. Ама така е, като не направих предварително проучване за училището, а се доверих безапелационно на препоръките на МОН и РУО, че е най-добре за детето да е в най-близкото училище.

# 27
Спомените от първият ми учебен ден вече бледнеят, но помня в по-горните гласове, че се вълнувах така сякаш е за първи път, срещите със съучениците ми, учетели и миризмата на ремонтирани класни стаи.
Вълнението от първият учебен ден на сина ми е по-пресен спомен, двор пълен с деца, родители, учители и познати лица. Уникални чувства и хубави спомени.

# 28
Помня, че за своя първи учебен ден тръгнах с голям кеф.  Родителите ми ме изпратиха в двора,  направихме си хубави снимки.  Опитаха се да пратят и брат ми с мен,  но той не пожела да тръгне 1г по-рано. С 300 мъки на следващата година го заведоха на училище,  човека изобщо не искаше да ходи 🤣

# 29
Спомням си го с букетите, които беряхме предния ден от двора, с новата раница, с пличнатата вода пред вратата и с многото усмивки.

Общи условия

Активация на акаунт