Всичко от списъка на ученика може да намерите в Сердика Център следващия уикенд

• 3 896
  • 115
  •   1
Отговори
# 60
Спомням си много ясно първите учебни дни на първите ми няколко учебни години, спомням си дори роклите, с които ме обличаше мама. Спомням си раничките и букетите за госпожата - прекрасни червени или розови рози от градината на баба ми, които мама грижливо увиваше в прозрачен целофан и връзваше със симпатична панделка! 🎀

Аз бях добра ученичка и никога не ми е тежало ходенето на училище, обаче, също си спомням, че първият учебен ден ми носеше и по малко тъга заради отминаващото лято. Той слагаше чертата на безгрижните летни вечери в игри и забавления с ожулени колене и нахапани от комари крака...

# 61
Своя първи учебен ден не помня, но помня на дъщеря ми и вълнението с което я изпратих до прага на училището…. То не бяха сълзи, то не беше треперене и притеснение…. за мен, а тя усмихната, щастлива с един особен блясък в очите и разбира се носеща огромен букет за      госпожата💐

# 62
От първият учебен ден помня голямата чанта, която носих/такава беше модата тогава/, новата си рокля, ушита специално за празника, големия букет за учителката и голямото вълнение, радост и малко страх от това, което ме очакваше. Първият учебен ден винаги е много вълнуващ за мен, защото ме пренася към онова щастливо и безгрижно детство с много игри и приятели.

# 63
  • София
Първият учебен ден на сина ни беше най-вълнуващия за мен! Като малка се притеснявах дали ще ми харесат роклята,учителката букета,а сега с малкия още по-вълнуващо ми беше.Разплаках се като обиколиха двора,той даже стихотворение каза,бяхме му подготвили супер официални дрехи,специална прическа,татус му лепнахме....голяма подготовка.После се почерпихме на сладкарница,както с мен са правили нашите.Много хубав ден!

# 64
От моя първи учебен ден си спомням многото деца, събрани на двора на училището, всяко носещо цветя и тръпнещо в очакване.
Най-яркият ми спомен от първия учебен ден на големия ни син е притеснението му, което дори премина в плач преди да тръгнем към училището. Милото ни дете се терзаеше, че ще отиде на училище и няма да знае всичко.... И колкото и да му обяснявах, че отива там, за да учи, а не защото знае, той продължаваше известно време да се притеснява.

# 65
От моя първи учебен ден помня голямата кожена чанта ,жълта с кафеви джобчета и метални закопчалки .
Първия учебен ден при децата го свързвам с новите дрехи ,приготвени специално за този повод ,и букети цветя за госпожите .

# 66
  • София
Помня чантата със сложени от баща ми светлоотразители, водата, която майка ми поля, цветята, които носех на учителката и притеснението от новата среда. Сега аз поливам вода на всеки 15.09, а тази година ще имаме нужда от кофа направо. Sweat Smile

# 67
Спомням си голямото вълнение за първия учебен ден. И сега с детето ми е така. Вълнувам се, сякаш аз ще тръгвам на училище.

# 68
  • Пловдив
С нетърпение очаквах първия си учебен ден. Заедно с мама бяхме закупили всичко необходимо - нови дрехи, моливи, химикалки, тетрадки, които с много внимание подвързвахме.
   Бях щастлива, че в класа ми има деца от детската градина, която посещавах. Бях изненадана, че мама не ме е дочакала, след влизането ни в класната стая. Прибрах се сама с приятелчетата си.

# 69
От първия учебен ден си спомням много деца, строени по класове на двора и учителката с огромно количество карамфили - едва ги обхващаше и след това ги сложи в цяла кофа с вода.
От първия учебен ден на моето дете си спомням, че валеше и тържеството беше съкратено в актовата зала на училището. Не беше много празнично настроението.

# 70
  • на последния етаж
Спомням си страхотната бежово-кафява чанта с голяма оранжева пеперуда, която баба и дядо ми купиха от чужбина за първия ми учебен ден - никой нямаше толкова красива чанта.

# 71
По мое време за първия учебен ден красивите дрехи се шиеха, нямаше по магазините много избор. Аз бях набор 6 годишни, нашите се опитваха да ме отложат до последния момент и не стана. Затова на 13 септември отидохме в магазина за рокля. Отляво роклите бяха червени, а отдясно същите, но черни. На първия учебен ден няколко деца бяхме с еднакви рокли. 🙂  Помня, че ни подариха и шоколад към Буквара.🙂

# 72
Моя 15 септември към момента помня по два начина. Първият е, когато аз съм била ученичка. Него помня с радост, умиление и нотка носталгия. Вторият е, когато станах класен ръководител. Тогава радостта беше по 24. В очите на новите първолаци. Очи пълни с надежда и очакване.
С нетърпение очаквам и първия учебен ден на моите деца, но за него все още остава малко време. Simple Smile

# 73
За моя първи учебен ден бях с тъмнолилава рокля, купена от баба ми. Раницата дядо ми я беше донесъл от чужбина, което беше рядкост по онова време. Беше изключително горещ ден. Всички деца ни строиха за снимка на входа на училището. И до днес ми е смешно с какви сбърчени носове сме срещу слънцето. Стоях на един чин с моя комшия Наско, с когото след толкова време, смяна на адреси, градове, пак се завърнахме в стария квартал и пак сме съседи.

За първия учебен ден на дъщеря ми моя приятелка ми помогна да намерим разкошна рокля. Раницата я купихме с огромно нетърпение при първото отваряне на магазините след трите месеца карантина през 2020. След тържеството с дъщеря ми бяхме на сладкарница двете по женски. Смятам това да си ни остане като традиция и занапред всяка година като включим и брат й след време.

# 74
  • Mediterraneo
Не помня първия си учебен ден. Помня този на голямата ми дъщеря. Плаках. Малката ми дъщеря започна училище в Испания, тук първият учебен ден не се отбелязва по никакъв специален начин.

Общи условия

Активация на акаунт