Всичко от списъка на ученика може да намерите в Сердика Център следващия уикенд

• 3 901
  • 115
  •   1
Отговори
# 75
Първият си учебен ден е останал в съзнанието ми с много вълнение, помня родителите ми, раницата на далматинци, която толкова мечтаех да ми купят и новите приятели. Определено помня менчето с вода 😂, питката с мед, с която ни посрещнаха и първата ни класна. ❤

# 76
  • софия
За себе си помня, че нямах търпение за 15 септември, за срещата с учителите и приятели.
Първият учебен ден на децата ми е по-вълнуващ от моят, защото е по-осъзнан и смислен.

# 77
От моя първи учебен ден помня цветята, които носих за другарките тогава, както и моите големи панделки. Помня, че бях много притеснена, макар че майка беше учителка в същото училище и не бях сама. Сега отново преживявам с двете ни момчета първия учебен ден - дори много по-емоционално отколкото те самите. Щом влязохме в септември и започнах да нервнича как училището наближава и ще започне съвсем скоро. А децата ми се чудят какво толкова се притеснявам Simple Smile Simple Smile

# 78
Помня от моите учебни първи учебни дни, че дядо ми идваше от село и носеше голям наръч хризантеми опаковани във вестници, за да си направя букети за учителките.
От няколко години поради пандемията не съм присъствала на първите учебни дни за годината на децата си. Помня, че много емоционално премах тържествата в училищните дворове и че едва си сдържах сълзите.

# 79
Спомням си много добре,когато за първи път прекрачих прага на училището.Учениците от 12 клас ни поеха и ни разказаха всичко което знаеха,показаха ни класните стаи и бяха наши наставници през цялата учебна година.Беше много вълнуващо и прекрасно.

# 80
  • София
На първия учебен ден майка ми ме изпращаше на вратата като ми лисваше вода, за да ми върви. Тръгвах с букетите, облечена с плисираната тъмно синя пола, бяла риза и чорапогащник, черни обувки и синята връзка на врата (това беше задължителната униформа). На гърба си носехме от кожените правоъгълни чанти. Дворът на училището беше препълнен. Паралелките бяха много - стигаха до "и", като първата беше само за шестгодишни.
Още нещо, което ми се е запечатало в паметта, понеже известно време съм учила в Бургас. Докато бяхме в двора на училището, отлиташе огромно ято птици, което скри цялото небе!

# 81
  • София
Спомените от моя 15 септември са свързани с букетите зя госпожите и тържествата, които ке организираха в двора на училището. Посрещането на първолаците и вдигането на знамето.

# 82
  • София
От моя първи учебен ден не помня много. Само си спомням, че бях много притеснена. Но пък си спомням вълнението за първите учебни дни на дъщерите ми. От нетърпение голямата дъщеря щеше да тръгне по пантофи. Simple Smile

# 83
Нищо не помня от моят първи учебен ден само една снимка ми е останала на малко момиченце което толкова следи какво ще каже учителката,че дори не забелязва че фотографа снима за да се обърне към него.
Но от двата първи учебни дни на двамата ми сина ми остана безкрайно мили и вълнуващи спомени как малките ми дечица с огромни раници на гърба страхливо се пускат от мен за да поемат с учителката към този нов и вълнуващ етап от живота си.Как едновременно съм щастлива и благодарна,че са порастнали но знам че ни очакват нови предизвикателства и отговорности и ме е страх колкото тях или дори повече Simple Smile.

# 84
Спомням си вълнението, цветята и усмивките на учителите.
Превърна се в моя мечта- да стана учител, за щастие- осъществена.
Все още прекрачвам прага на училище със същото вълнение като преди 30 години. Все още настръхвам при звука на първия звънец.

# 85
Първият учебен ден винаги ме разплаква. Особено като минат първолаците, толкова дребнички и горди. Много е вълнуващо. Иначе моите деца вече са големи и скоро вече няма да имам тази емоция, тъй като нямат нужда от придружител 😃

# 86
  • Sofia
За 15 септември имам само хубави спомени, един прекрасен ден изпълнен с много емоции и вълнения. Имам две деца, които вече са ученици и съпреживявам всеки 15 септември с още повече трепет 🥰

# 87
  • Once there was a Hushpuppy...
На първият учебен ден на детето ми няма да забравя никога двата липсващи предни зъба точно отпред и огромната му усмивка. Желанието да стане ученик и вълнението в погледа на детенцето ми са пред очите ми всяка година, толкова мил спомен за мен.
Иии, разбира се морковите, раздадени от батковците и каките, които са били в предният випуск на класната. Сладки малки и големи деца Heart

# 88
  • София
Моят първи учебен ден не го помня, но моят син тази година ще е ученик за първи път и вълнението е голямо Heart
Обикаляме заедно из магазините, за да си избира той сам всичко необходимо - от дрехите до моливите и на всичко обръщаме голямо внимание Simple Smile Не знам кой е по-развълнуван - дали аз или той Grinning

# 89
  • София
Спомените от моят пръв 15 септември са много бледи и откъслечни. Помня усмихнатите очи на учителката ми, г-жа Стойчева. Помня и майка ми, която се опитваше да предпази от дъжда мен и малкото ми братче, спящо в количката си. Навсякъде имаше деца, имаше музика, цветя, балони, родители, учители, глъчка , а аз се чувствах толкова объркана.

Ясно си спомням първият 15 септември на дъщеря ми. Не можех да повярвам, че малкото човече най-отпред е моето пораснало момиче. А тя беше едновременно горда и смутена.  В този ден сякаш изведнъж порасна психически. Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт