Всичко от списъка на ученика може да намерите в Сердика Център следващия уикенд

• 3 894
  • 115
  •   1
Отговори
# 90
Спомням си първият учебен ден много добре. Бях много развълнувана и нетърпелива да се запозная със съучениците си и с учителката. С много желание берях цветя от градината и правех букет за да го подаря.

# 91
Едно време, още от втори клас, пътувах с автобуса от село до училище. После ходех около 3 километра пеша. Спомням си, че на 15.09 бяхме все с бели ризи и черен панталон. Носех и букет.
Сега водя децата си на всеки 15.09, стоя с тях до края на празника. Правят се снимки, носят се купища учебници. Всичко е много различно.

# 92
  • Елхово
За себе си помня само, че нямах търпение да видя приятелите си, да си разкажем какво сме правили през ваканцията. За децата ми помня вълнението около прически, тоалети, нови учебници и помагала. Една празнична суетня, напрежение, също и сериозно охарчване за родителите.

# 93
Аз с нетърпение очаквах срещата със съучениците си, за да им разкажа как съм прекарала ваканцията.
При децата, вълненията са от друго естество.

# 94
  • при късмета
За себе си помня, че беше голямо вълнение и първия учебен ден и първия на ваканцията. Влизаш в различен режим, с различни хора и планове за забавления.
На детето му беше малко стресиращ първия учебен ден, че точно седмица преди това бяхме сменили жилището и той малко трудно свикна. Но положителното беше, че от предучилищната беше с този клас и това, че познава децата и тръгна с желание, помогна и другия стрес да преодолее

# 95
  • Пловдив
Не помня ясно първия си учебен ден, но имам откъслечни спомени - огромни червени панделки, вързани на 2 опашки и майка ми с току-що родената ми сестра. Бях на 6 г., можех да чета гладко и ходех навсякъде с книга в ръка. Ние бяхме от последния набор, който оставаше да спи в училище следобед, но аз винаги четях - спането още оттогава беше тубене на време Smiley
С хубави чувства си спомням онези години, а и имам ценни приятелки оттогава, с които още поддържаме връзка.

# 96
Разкажете ни какво помните от 15 септември, когато вие самите сте били деца, или с какво ще запомните празника на своя малчуган! С нетърпение очакваме вашите кратки истории, забавни случки или снимки.
На първия учебен ден имах от старите комунистически детски раници и се радвах много, че ще имам връзка на чавдарче. Останалото бяха подробности. Simple Smile

# 97
  • Горна Оряховица
Мажоретките помня! Исках и аз да бъда Simple Smile

# 98
Нямам много ясен спомен от моя първи учебен ден. Спомням си страхотната ми розова раница, обаче Grinning
Но добре си спомням годината преди да тръгна аз, как стоях тъжна на прозореца и гледах някои от приятелите ми как вървят към училище и тъжах, че аз оставам още една година на градина Grinning
Ех, много мило ми стана.

Миналият септември имах първокласник и толкова много се вълнувах...едва сдържах сълзите в очите си.
Тази година не по-малко се вълнувам също : ))))))))))

# 99
Разкажете ни какво помните от 15 септември, когато вие самите сте били деца, или с какво ще запомните празника на своя малчуган! С нетърпение очакваме вашите кратки истории, забавни случки или снимки.

Първият учебен ден, когато бях малка, беше истински празник. Винаги много се вълнувах и нямах търпение да дойде. Ясни спомени за конкретна случка нямам, но и сега предизвиква в мен радост и вълнение, особено когато приготвям детето си за този ден. Simple Smile

# 100
  • София
Най-яркият спомен от първият ми учебен ден е как сме се наредили вече да влизаме в училището, слънцето силно пече, около мен много деца, а аз се оглеждам къде е баща ми и се чудя дали после като излезна ще успея да го намеря, за да се приберем, защото бяхме в нов квартал и още не го познавах.
И сега на първия учебен ден на нашите момичета се усетих, че все гледах да съм по напред, за да ме виждат, но те поне  бяха две и виждах как се бяха хванали една за друга и не се пуснаха.
А първият учебен ден на по-малката... тя се скъса да плаче. Аз чувах, че някое детенце пред нас плаче, но не виждах. После като се поразместиха родителите видях, че някаква жена я беше гушнала. Беше госпожата от занималнята. После такова притеснение докато влезна в класната и стая, за да я видя как е, а тя седи усмихната с балони и учебници на чина.

# 101
  • Велико Търново
От първите си 15ти септември помня най-вече това, че не ми се тръгваше на училище😀 Цяло лято бях при баба и дядо на село заедно с много деца. Никога няма да забравя деня преди училището, как всички съседчета от улицата тръгнахме с рев. Всички качени по колите, всяко в посока на своя град. Добре, че бързо ми минаваха тези емоции като се видех със съучениците 😊 Вълнуващо ново начало всяка година

# 102
Аз си спомням, че всички се виждахме след дългата лятна ваканция, променени, пораснали. Спомням си тържествената атмосфера, силната музика и гласовете в мегафоните. Спомням си, че всички бяхме красиво облечени и имаше много, много цветя.

# 103
Нищо не си спомням почти от първите класове. Добре, че имам 1 снимка с бяла ризка и лека притеснена усмивка.

# 104
15-ти септември винаги е бил много празничен ден за мен. Като дете чаках тази дата с нетърпение! Обичах да ходя на училище и знаех, че дойде ли тази дата, пак ще се видя с приятелите. Имах късмета да случва на страхотни преподаватели, които и до днес поздравявам с уважение!
Догодина, живот и здраве, голямото ми дете ще бъде първокласник - сигурна съм, че емоциите ще са още по-силни!

Общи условия

Активация на акаунт