Тест за овулация - въпроси /тема 15/

• 37 510
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia, Bulgaria
Привет, аз съм с редовен цикъл. На 26 дни е. На 9 ден започнах да правя тестовете. Първият беше напълно отрицателен до 10 така минута, вечерта видях, че се е появила много бледа черта. Днес втори отрицателен. Ще продължавам да ги правя и да следя. Гледайки резултатите на други дами, от първият тест имат бледи черти… нормално ли е да нямам..

# 181
Случва се. Достатъчно дълго ли го потапяте? В моите инструкции пише 10-15сек.
Важно е също да гледате резултатите до времето описано на листовката (моите са след 5мин). След няколко часа, винаги стават по-наситени и са невалидни

# 182
Здравейте, сряда (10 ден от цикъл) бях на гинекологичен преглед. Така и така бях преди овулация, гинеколожката като ми видя десния яйчник ми каза направо "Ще ти кажа кога точно да правите опити - петък", сиреч днес, 12 ден от цикъла.
Ето снимката, тя се водеше от размера 1.8см и ми каза ПЕТЪК задължително.
Да, обаче аз вчера и дне си правя тестове за ову и са все с бледи черти, т.е -.
Ще прикача снимката и питам - аз аджеба да вярвам ли на лекарката или на тестовете и да изчакам още малко до плътна черта...

# 183
А проблем ли ще е и днес, и след положителен тест да правите опити?

# 184
Уикенда има голям шанс да сме разделени заради работа и наистина големи надежди възлагах на днес.
Иначе въпросът ми е принципен, не знам на кое от двете да имам повече доверие.

# 185
  • Варна

Здравейте, тестът е от 17.30ч. и е започнал вече да се насища (вчерашният беше със съвсем бледа черта). Въпросът ми е ако тази вечер не успеем дали утре ще е късно за опити? Възможно ли е да изтърва пика? За съжаление вече ходих до WC и незнам, ако повторя теста дали ще бъде достоверен. Въобще не се усетих Rolling Eyes

# 186
Насища се, но не е положителен в никакъв случай. А след положителен, ову настъпва след това, като е минал пика. Така че не, утре не е късно, даже е удачно за опити. Не спирайте с тестовете.

# 187
Да, тестът не е положителен, може би утре ще е. Овулацията настъпва 12-48ч след положителен тест.

# 188
  • Sofia, Bulgaria
На моят пише до 5 секунди, толкова го държа и до 10та та минута няма никаква втора черта, това ме притесни
Случва се. Достатъчно дълго ли го потапяте? В моите инструкции пише 10-15сек.
Важно е също да гледате резултатите до времето описано на листовката (моите са след 5мин). След няколко часа, винаги стават по-наситени и са невалидни

# 189
  • Варна

Здравейте пак. Мислите ли, че пикът вече е минал? Вчерашният тест беше по-наситен и очаквах днес вече да е положителен. Днес ми е 14ти ден. Ц. ми по принцип беше 30-32 дена, но след кюретажа през април всеки месец се скъсява, като предишния беше 27 дена. До сега винаги съм имала два поредни много наситени теста. Не сме правили опити тези дни, освен довечера да пробваме, ама пък ако даде положителен утре и вдругиден, нали е добре малко пазене да има преди това.

# 190

Здравейте пак. Мислите ли, че пикът вече е минал? Вчерашният тест беше по-наситен и очаквах днес вече да е положителен. Днес ми е 14ти ден. Ц. ми по принцип беше 30-32 дена, но след кюретажа през април всеки месец се скъсява, като предишния беше 27 дена. До сега винаги съм имала два поредни много наситени теста. Не сме правили опити тези дни, освен довечера да пробваме, ама пък ако даде положителен утре и вдругиден, нали е добре малко пазене да има преди това.
Ако това са тестове 10-14ти ден, според мен е много по-вероятно да предстои през следващите дни, а да не е минал

# 191

Момичета, имам едно питане, че съм леко притеснена, дали не изтървахме този месец с опитите.
Ако правим днес (денят, след пик) дали е късно?
Не знам защо реших, че ще изчакаме максимално докато стане чертата по-наситена от контролата, но пък и не се тествах по-късно, за да разбера. Днес си направих и видях, че не съм в пик вече, след 24часа точно, би трябвало в момента да съм в О.

# 192

Момичета, имам едно питане, че съм леко притеснена, дали не изтървахме този месец с опитите.
Ако правим днес (денят, след пик) дали е късно?
Не знам защо реших, че ще изчакаме максимално докато стане чертата по-наситена от контролата, но пък и не се тествах по-късно, за да разбера. Днес си направих и видях, че не съм в пик вече, след 24часа точно, би трябвало в момента да съм в О.
Може да е точно навреме, давайте Simple Smile Аз обикновено гледам деня на пик, плюс двата дни след това

# 193
Здравейте, в петък бях но фоликулометрия, като фоликулът беше 24мм. Доки каза от петък до понеделник (за всеки случай и вторник) да правим опити. Вчера усетих остра болка вдясно, където е овулацията този месец, затова направих тест днес. След като е отрицателен, предполагам, вече е отминала, ще се радвам на мнения, защото днес ще е трудно с бебеправенето, поне да съм спокойна Hug

# 194
Отрицателният тест показва, че е минал пикът на хормона, който предшества овулацията.
Възможно е да е минала вече или да предстои в следващите часове, но вие, ако сте правили опити, когато тестът е бил положителен, това е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт